БСП иска Терзиев да направи анализ на състоянието на София след ГЕРБ

Социалистите настояват за работна среща с ръководството на Топлофикация
27 ное 2023 17:30, Нели Христова
32
БСП иска Терзиев да направи анализ на състоянието на София след ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" ще изискат от кмета Васил Терзиев да бъде направен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община към момента. Това заяви председателят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков ден, след като беше проведена първата експертна среща с представителите на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет.

"След толкова дълго управление на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ трябва да проверим какво е състоянието на Столична община и в каква обстановка предстои да работим", каза Иван Таков.

Той добави, че групата на Местна коалиция "БСП за България" ще търси подкрепа от всички политически групи за внесения преди седмица доклад, с който възлагат на кмета Васил Терзиев да изготви правен и финансов анализ и финансово-икономически и технологичен модел за създаване на общинско предприятие "Чистота".

"Това е един от нашите приоритети, които заявихме в предизборната кампания и съм доволен, че представителите на ПП-ДБ-СС вчера изразиха готовност да подкрепят този наш доклад. Това ни дава надежда, че наистина можем веднага да започнем да работим стъпка по стъпка за създаване на такова общинско предприятие", каза Таков.

Съветниците от групата на Местна коалиция "БСП за България" настояват час по-скоро да бъде проведена и работна среща с ръководството на "Топлофикация - София".

Иван Таков отбеляза също, че на срещата вчера с представителите на ПП-ДБ-СС са установили сериозни различия, свързани с общинската икономика и най-вече засягащи общинските дружества и предприятия.

Заместник-председателят на групата на МК "БСП за България" Ваня Григорова добави, че съществуват и някои сериозни разминавания по генерални структурни въпроси. "Най-сериозни на този етап изглеждат те в транспорта и пазарите, коментира тя. - От ПП-ДБ-СС смятат, например, че всички съществуващи към момента дружуства в транспорта трябва да се съберат на едно място. За нас това показва неразбиране на начина, по който функционира градският транспорт, както и отделните дружества в него. Виждаме и неразбиране за нуждата да се увеличат трудовите възнаграждения на заетите в градския транспорт, а то е задължително при нарастващия недостиг на кадри в сектора", каза Григорова, цитирана от партийния пресцентър.

Григорова добави, че за МК "БСП за България" е изключително важно комуналните услуги да се върнат в патримониума на Столична община.

"Донякъде вчера срещнахме разбиране от страна на ПП-ДБ-СС по този въпрос. Колегите заявиха готовност още отсега да започне изграждането на капацитет за упралвение на тези общински услуги. От изказванията им в предизборната кампания бях останала с впечатлението, че те имат много добър изграден екип с чудесни мениджърски умения. Затова сега е изненадващо и странно за мен твърдението им, че трябва тепърва да изграждат капацитет", коментира тя.

За следващата експертна среща между представителите на МК "БСП за България" и ПП-ДБ-СС Ваня Григорова се надява да има разбиране от страна на най-голямата група в СОС относно приоритетите на социалистите.

"Съвсем очевидно е, че по някои теми ние имаме много по-задълбочено разбиране на дейностите. Разполагаме с достатъчно авторитетни експерти с опит и колегите би трябвало да се доверят на нашите предложения за решения", завърши Ваня Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Джо преди 5 месеца
Да направи анализ как и защо преди ГЕРБ нямаше метро .
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много се крадеше при ГЕРБ и нещата се правеха меко казано много некачествено, т.е. повече средства трябват за отправянето им след ГЕРБ.
23
1
 
1
 
! Отговори
Мира преди 5 месеца
Царе сте на разхищението на всичко- време,пари ,безмислено говорене.Какъв анализ на София да правят бе?! Навсякъде се работеше- строеше се ,ремонтираше се.Интриганти безсрамни
22
0
 
0
 
! Отговори
ХоХо преди 5 месеца
***, ти май се каниш да крепиш топ ките на Терзията !
21
0
 
0
 
! Отговори
ииддвваа преди 5 месеца
До Гъдю КМето милионеро знае !? ушото всичко знае ?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Номера на китайката / рускинята . Герб да е близо до ПП в държавната власт за да може чрез тях да ги рита по кокалчетата. И БСП да е близо до ПП в общинската власт в София за да може чрез тях да ги рита пококалчетата.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще направи,ама трябва да го подкрепите.Докато всички сте в опозиция няма да стане.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БСП са фактор в общинския съвет, благодарение на наказателния вот за Григорова.
17
0
 
1
 
! Отговори
да видим преди 5 месеца
таков ли ше бутне столчето на корни е въпроса
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Myxaxaxaxaxa, na виe ga виgитe cлeg Пpoмeнaтa зa kъв aнaлиз и нa kвo cъcтoяниe шe cтaвa въnpoc...
15
1
 
6
 
! Отговори
пак дедо ви преди 5 месеца
изгладнелите другари се чудят как да привлекат внимание но електората им намалява ли намалява :) а корни се хвали как победили въпреки загубата . збъркана работа !
14
1
 
2
 
! Отговори
дедо ви преди 5 месеца
таков :) мили деца , вижте в Гугъл от къде произлиза тоя таков за да ви стане ясно към какво се стреми . комунистите си искат властта бе , дето преди 09.09.1944г. с кръв са в взели , ама не тяхната !
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терзиев да направи анализ за състоянието след разгрома на държавата след управлението на БРСДП (т.с.) до 1956г., БКП до 1989г. и БСП самостоятелно и в коалиции. Или да повика танковете, които подарихме препродадени.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комуниста/социалиста/, е страшно нещо.
11
1
 
13
 
! Отговори
БеСеПаразити преди 5 месеца
A един голям в гевреците си не искат ли крадливите червенотиквениковци ?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 9 Вълка отдавна не чисти София. Още с постъпването на Фандъкова. Има си яхта в Гърция и е там. Какво прави , не знам.
9
3
 
13
 
! Отговори
Помня преди 5 месеца
БСП все гледат към миналото. Малко им се струва плюенето по ГЕРБ и искат още.При ГЕРБ имахме държава.
8
3
 
14
 
! Отговори
f преди 5 месеца
Фандъкова вчера връчи отчета си по телевизията пред всички.Ако някой си мисли,че всичко в този отчет не е изчислено до стотинка се лъже.Фандъкова беше най-добрият кмет на София. И аз предпочитах Григорова пред васко-ухото, но олигоф.ените в София са повече от нормалните хора. Другарите си правят пиар.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ вече не управлява София, да се бяхте понапънали и вие да я управлявате. Сега какво било, било, въпросът е какво ще бъде. Това гледайте, а не какво е било, а какво е било, в общината има доста БСП - ари, знаят какво е било.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да взимат откраднатите пари и към островите?