Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И фактът, че Българите вече не са обслужваш персонал на западът, а са равни с него...
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По време на служебното правителство бяхме на ръба на пропастта. Сега ще направим решителна крачка напред .
189
0
 
1
 
! Отговори
Догодина по преди 4 месеца
Същото време: Същото заглавие! И така е от 70 години. А колко още?!...
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новината,която Б.Б. днес неофициално каза, пожелавайки стабилна държава е, че обединените ГЕРБ и ДПС стъпват на шията на ПП-ДБ и кабинета Денков и формираната нова некоалиция ПП-ГЕРБ-ДПС ще командва съдебната и изпълнителната власт, а президентът става безлична фигура.Само че ББ не се усеща,че мишките кроят, а котката разваля.ПП се ръководи от К.Петков и Ас.Василев, а те като канадски граждани и ненамагнитени са по-близо до Козяк 16, отколкото ББ-Пеевски. Така че ББ може да се окаже аут.
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Човек без деца не мисли за бъдещето. Мисли само за себе си и как да затрие близките си. Видяхме Меркел какво направи с Европа. Този е още по-опасен, безплодните мъже са много злобни.
186
0
 
3
 
! Отговори
Като усвоявате преди 4 месеца
Евро фондовете ги присвоявате и не давате нищо на народа!А тези евро фондове са именно за тях а не за вас г-н крадец премиер на бандата на махараджата от 1990г.
185
0
 
2
 
! Отговори
Българите ще сме преди 4 месеца
Щастливи ако всички мошеници от 19990г.които управляваха държавата с партийните членове да не доживеят до 2024г.
184
1
 
4
 
! Отговори
Емо преди 4 месеца
"Раждаемостта се повишава. оптимистите са три пъти повече от песимистите, инвестираме в хората, в икономика с висока добавена стойност..." Денков, и ние пием, ама чак пък толкова, не можем да се направим за резил.
183
1
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Денков,след като изядохте на коледно парти ПСА като торта,за новогодишното парти ще изядете ли Конституцията на България като торта?
182
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А лошата е, че въобще не виждаме какво са ни приготвили тези предатели отзад.
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде скривай се някъде .Някой подарък за Украйна нямате ли с Тагаренко?
180
2
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 4 месеца
Локумката разтяга локуми и сам не си вярва! -)))))
179
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
МОЛЕЦ! Нямаш капка срам и реална себеоценка! Витаеш в облаците и се правиш, че не знаеш, какво се случва в държавата! Хората са огорчени, но когато станем ГНЕВНИ, жална ви майка!
178
1
 
13
 
! Отговори
горе долу е така преди 4 месеца
До Анонимен За другите не знам , зо за хлебарката съм сигурен , че е участвала , защото се вре навсякъде и е много устойчив вредител , освен това е и лазеща гадина ..
177
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мен лично ми прилича на кръстоска между молец, плъх и хле барка.
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига го ползвайте тоя мър сол
175
1
 
34
 
! Отговори
Истината ви думам преди 4 месеца
Вие-крадците гледате уверено напред, но не и ние-хората от народа...
174
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
Киев потъва, вследствие на подпочвена вода. Първите етажи на блокове са под линията на улиите- Метрото е във вода. Руснаците, без пушка ***, Киев е обречен. Хубава е черноземната почва - високи реколти, но чернозема поглъща много вода и прави тресавища. Руските сили в Авдеевка владеят околните хълмове, украинците с в ниското. тратегията на Русите е капан и избиване на намиращите се в тях. Украинците преминаха на партизанска война с малки сили, които бързо биват ликвидирани.
173
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лош бюджет приехте, лош!! Какво обединение? Вдигнахте данъците на купторите, мизерници! Вдигнахте си заплатите, премиите!!
172
3
 
17
 
! Отговори
Т преди 4 месеца
Гледаме Денкаж......ама нищо не видиме!