Вежди разказа за Галя, която ни управлява от US посолството

Тя се обадила на колегите му след скандала
2 фев 2024 11:06, Нели Христова
98
Вежди разказа за Галя, която ни управлява от US посолството
Снимка: БГНЕС

"Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи", заяви Вежди Рашидов в студиото на bTV по повод оттеглянето си от Народното събрание след скандала с репликата по адрес на жените, станали жертва на насилие.

"Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал", обясни още бившият депутат от ГЕРБ.

И разясни защо смята, че въпросната Галя от посолството управлява - обадила се на колегите му от парламентарната група, когато той им казал, че ще се оттегли с достойнство след скандала.

"От ГЕРБ ми съобщиха, че г-жа Галя се обадила от посолството да пита какво правят с мен. За мен пита жената - какво ще ме правят. Не я знам коя е. Г-жа Сачева е казала пред колеги, че тя се е обадила от посолството, на нея, на герберите. Щом тя се обажда в парламента, кой да я управлява, друг аз не виждам", заключи Рашидов.

И разказа, че тогава не е потърсил Бойко Борисов, за да говори с него за това. "Отдавна мислех да се оттегля, за да се отдам на моето поприще", мотивира се бившият председател на Народното събрание. След скандала му се обадили само един-двама, вече бивши кадри на ГЕРБ. Вежди Рашидов подчерта още, че в момента в ГЕРБ са едни хора, които той не познава. "Поддържам връзки с хора от 2009 г, сега са други хора, които ги нямаше, когато правехме ГЕРБ през 2009 г.", каза Рашидов.

Той коментира и войната между институциите, разгоряла се с нова сила с атаката на Делян Пеевски срещу Румен Радев. "Аз съм за това големите мъже да прекратят скандала, той не е полезен за държавата. Това е пътят да деморализираме цялото общество. Големите политици да намерят път", призова Вежди Рашидов.

"За ролята на Пеевски Доган трябва да питате. Навремето аз съм бил много голям негов критик. Един път се сдобрихме в парламента", разказа бившият депутат от ГЕРБ. На този разговор двамата се разбрали, че нямат нищо лошо един срещу друг. "Зад този човек стои прагматично и умно мислещ човек. Аз само не разбирам защо му е тази война в момента", коментира Рашидов за войната с президента.

Вежди Рашидов даде да се разбере, че не одобрява и орязването на правомощия на държавния глава с поправките в Конституцията. "Те дообезглавиха една институция - да се отнемат правомощия. Президентът не е кукла на конец", показа несъгласие с решенията на мнозинството бившият депутат от ГЕРБ.

И направи препратка към закона "Магнитски" с коментара, че нищо не произтекло от оповестяването на имената в списъка. "Хвърлиха една дъвка да я дъвчем всички, за Магнитски. Какво се случи? Случи ли се нещо? Не", заключи Рашидов.

Намекна още, че не одобрява демонтажа на Паметника на Съветската армия, като укори телевизионните водещи, че канят разни анализатори по темата, но не се сетили да се обърнат към хората, които разбират от паметници. "Никой не се сети, че има Съюз на българските художници, викнете един скулптор да ви каже, че с флекс не се реже", категоричен беше скулпторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Поредната калинкова драма,хлъц...
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още в Стани богат стана ясно какъв е тоя дето 50г не виждал жената, която го отгледала тоя сирак
77
8
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 месеца
ДС ченгенето ръси руски опорки. Иска Мутрофанова от руското посолство явно ли да ни управлява?
76
3
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Веждичка , тия дни всички министри ,начело с Мижитурков отиват на инструктаж директно в US . На разноски на всеки от нас - българските граждани.
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Галя Прокопиева? Прокопиевите пренасочиха опорките от Пеевски към Вежди. Ако Вежди стане част от АЛДЕ, прокопиевите веднага ще го разцелуват.
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Десайбе Мусайбе???
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВСЕ ПАК ИМА ПОЛЗА ОТ ВЕЖДЪТА: ПЪРВО - РАЗКРИ,ЧЕ ШООПААРА Е БИЛ МЛАДАТА ПЕРСПЕКТИВНА НАДЕЖДА ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯТ КРЪГ ФИРМИ НА СОКОЛА; ВТОРО - ЧЕ ИЛЮЗИЯТА ГЕРБ (ГРАЖДАНИ ЗА ЕВР...) МНОГО БЪРЗО СЕ ТРАНСФОРМИРАЛА В GERB (GREAT...ROBBERY); ТРЕТО - ПРЕСТЪПНИЯТ ЗАГОВОР НА СГОВОРА НА ЗЛОБКАТА (Президентът не е кукла на конец.). НЕ ЧЕ НЕ ГО ЗНАЕХМЕ,НО КОГАТО Е ПОТВЪРДЕНО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА ПОЛУЧАВА ЛЕГИТИМНОСТ НА ПРИСЪДА!!!...
72
3
 
5
 
! Отговори
Власата подлога преди 2 месеца
Веждътъ си намери друг стопанин, горкото улично пхСе без господар не може да живее!
71
8
 
3
 
! Отговори
Eхаа преди 2 месеца
веждичката да вземе да разкаже за това кой и как ни управлява до онзи ден от руското посолство че там е по компетентен.за us да не се кахъри понеже не е в компетенцията му.за там др ще разказват а той може евентуално само да слуша и да пълнеж а ако не го кефир руското гражданство,кремаклийката и бялата луда го чакат.москоу има остра нужда от такива храбреци и патриоти като него.ждут ево.мутрофанова бързо ке уреди нещета
70
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
"евала" на всичката ни "власт"ДА ЖИВЕЙ Г-Б-ЛОБАЛИзама
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Турлю Гювеч!
68
3
 
5
 
! Отговори
Мамудун сики преди 2 месеца
На времето само на него не му смениха името!
67
7
 
9
 
! Отговори
и пак до 71 преди 2 месеца
Иначе че е скулптУр съм сългасен! Също и е МъШ и РодолюбиФ! Само че не е нито скулптОр нито МъЖ! Долна пропаднала отpeпка с връзки сред мутрите!
66
8
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 2 месеца
Доста посредствен и некадърен скулптор, който прави парите си от връзки с мафията! Не се притеснявай няма да остане Вежди в историята освен като предател и враг на народа!
65
4
 
6
 
! Отговори
до 69 преди 2 месеца
Късай си паспорта и марш в родния САЩ, предател!
64
2
 
7
 
! Отговори
68 do 70 преди 2 месеца
Каквото и да има във въпросния запис, вие сте смешен. Вежди Рашидов е скулптур, който е бил име далеч преи Мултигруп и каквато и помия даискате да излеете върху него, той ще си остане скулптор. За справка: Леонардо да Вични е работел като създател на съоръжения и костюми за карнавали към двора на Медичите, които от своя страна са потомци на папа !!! ( да - копе;;;ета) за това са му плащали заплата. Но е останал с картините си.
63
7
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 2 месеца
Трябва всички да чуят и гледат целия запис от 1996г. в който Илия Павлов Зъбчето и г-н Драганов награждават милия Вежди за заслуги към Мултигруп!
62
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано Америка разчисти българската кал от България
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва всички да чуят целия запис в струдиото. а не само избрани неща ! Рашидов говори наистина смело и умно , Потърсете и го чуйте сами ! Горещо препоръчвам !
60
6
 
8
 
! Отговори
Веждичката преди 2 месеца
И ся ме питат мултак ли си, и аз понеже съм остроумен човек викам по-добре мултак отколкото калтак. Така се получи, но днес съм щастлив , че съм най-после мултак, да не се притеснява никой!