Добрев: Асен Василев ходи в "Лукойл" в почивен ден

Той бил возен от кола на компанията
15 фев 2024 18:50, Нели Христова
29
Добрев: Асен Василев ходи в "Лукойл" в почивен ден
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е посетил в почивен ден централата на „Лукойл“. Той е отишъл там с личния автомобил на изпълнителния директор на компанията Александър Величков. Това разкри депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той заяви пред бТВ, че Величков е потвърдил, че такава среща е била осъществена. „Когато го попитах, той не отрече. Само каза, че не е било на този ден, който посочих. Какво прави финансовият министър в кола на „Лукойл“ и в централата на „Лукойл“ в почивен ден?“, попита Добрев и добави, че Василев както винаги ще отрече всичко.

Депутатът от ГЕРБ също така е озадачен от поведението на Василев и Кирил Петков, които в момента продават „Лукойл“. „В какво качество го продават, това е частна компания? Озадачен съм“, добави Добрев.

Той припомни, че България вече не внася руски петрол, но не е настъпил апокалипсис, както са плашели премиера акад. Николай Денков и министър Василев.

„Всичките руски опорки, които повтаряха Денков и Василев, се оказаха само опорки. Но през това време милиардите изтекоха в Русия. Година и половина ни лъжеха за да защитават руските интереси“, заяви депутатът от ГЕРБ и добави, че в МС се намират истинските виновници, които облагодетелстваха Русия. Добрев припомни, че винаги когато е ставало дума за премахването на дерогацията на „Лукойл“, Денков е заплашвал да хвърли оставка.

Той обвини финансовия министър, че е оставил родната енергетика без пари, като по този начин е унищожил възможността тя да се развива. Като следствие от това от голям износител на ток, от тази година България се е превърнала във вносител. „Василев източи 3,5 милиарда лева от печалбите на енергийните дружества. Тези пари бяха изхарчени за попълване на дупките в бюджета. С източването на парите българската енергетика не може да се развива и да инвестира“, подчерта Добрев.

Депутатът коментира и изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Според него цената на двата блока не е тази, която беше обявена от експерта проф. Георги Касчиев, а е по-близко до тази обявена от министъра на енергетиката Румен Радев. Става дума за около 14 млрд. долара. Според Добрев е добре да си поставяме високи цели и да постигнем тази цена.

„Първият блок трябва да заработи през 2035 г. Тогава ще имаме нов 7 блок с мощност 1200 МВт, а през 2037 г. 8 блок, който също е със същата мощност“, каза той.

В момента върви процедура за избор на строител, който да инсталира мощностите на „Уестингхаус“. В конкурса са участвали две китайски и две американски фирми, които не са отговаряли на условията. Петата компания, която отговаря на всички изисквания и е класирана като компания, с която да започнат преговорите, е „Хюндай“. Добрев заяви, че следващата седмица ще бъде даден мандат на правителството да преговаря с нея при определени условия, които да защитават държавния интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя дето назначи цялата си рода не може да критикува когото и да било. Вижте какво става в национална електрическа компания, как едни пришълци съсипват всичко, не спазват никакви закони и произвеждат безсмислени документи. Как е възможно да има трудов договор без адрес, а да пишат НЕК, това улица и номер не съществува. Всичко е завоалирано и мистериозно. Време е вече такива лица подписали се на неадекватен документ да носят лична отговорност за всяко действие.
19
3
 
6
 
! Отговори
смеш ник преди 2 месеца
А Добрев няма личен живот,а само надзърта през ключалките на чужди тоалетни.
18
1
 
6
 
! Отговори
Каунь преди 2 месеца
И Асенчо и Дилянчо са от Хаскуу! Знаят се, знаят си номерцата, много хора им знаят далаверките, хапят се един друг, ама кръв няма да си пуснат, че и единия и другия много ще заболи. Ама интереса не може да тушира на 100% злобата, трябва да си я покажат. Все пак са хаскуФски кауне. Кравта вода не става, кауня, диня също!
17
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Подпухна това момче, състари се бързо, сбръчка се ... много тревоги да не му извадят кирливите ризи, много! Много отрова бълва от страх! Жалко, а беше симпатичен в началото. Ама пуста му алчност! Къде бе Диляне ще ги замъкнеш тия толкова пари?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че ако иска може и да внася руски газ. Неговата работа...
15
2
 
1
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
един озадъчен на сухо. това е.
14
7
 
6
 
! Отговори
Парадокс преди 2 месеца
За Делян Добрев фабрикяването нола клюки и клевети към Асен Василев са му приоритет. Той е обсебен от него и от това да го злепоставя ежедневно с лъжи.
13
9
 
5
 
! Отговори
Раш преди 2 месеца
Делян Добрев е се опитва да унижава злепоставя и клевети Асен Василев. Делян Добрев е негативен, заядлив, груб и злобен. Делян Добрев изкривява истината. Истината не е негов преоритет. Критиките му са неоснователни, опитва се да вменява вина на Асен Василев.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо говориш само за пари Гербаланецо .Във твойта мечтана лайнянокожа страна няма да има нищо и никой няма да работи за полуживотни . Скоро бягството от парите на бюрукрат- окупаторите ще се случи . И всеки душевно грозен ще губи живота си за кратко време .
11
6
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Много неприятен, дори отблъскващ човек е Делян Добрев. Имам чувснвото, че сън не спи, за да измисля нови порции безпочвено осъждане фиксирано върху Асен Василев! Защо този човек се държи по този начин, завижда ли на Асен Василев, нещастен ли е, нереолизиран ли е?
10
6
 
7
 
! Отговори
Хрян преди 2 месеца
Делян Добрев е манипулатор! Човек само като го слуша и нищо градивно и идейно не чува от него, само злослови по адрес на Асен Василев. Направо се е фиксирал върху него и перманентно го клевети с такава злоба, че като го слушаш и те обзема неприятно чувство към Делян Добрев.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоа па само с това се занимава ,да пере там и да не се занимава с неща дето не са му в категорията.
8
5
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
От Делян Добрев лъха злоба, завист, нисък морал, арогантност и ниска култура на поведение
7
5
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Как може да има такива завистливи, злобни и нагли хора като Делян Добрев?!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно, тоя циркаджия половин час повтаряше лукол, та лукол. Какъв е тоя лукол, само той си знае.
5
9
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Асен Василев е класи нед този токсичен лъжец и клеветник Делян Добрев!
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много фирми работят без почивен ден!
3
5
 
7
 
! Отговори
Неграмотник преди 2 месеца
Не в Лукойл, а в Лукол според делянчо. Две напълно различни места.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кокорчо е най-голямата грешка на Борисов да го направи отново финансов министър, затова ГЕРБ губят поне 50% от избирателите които се преориентираме да гласуваме против ЕС на евроизборите, директен червен картон на измамниците от ЕС които ни влошиха качеството на живот в пъти!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този пaлячo е силно вреден за Бългаия иракския хеви е единия сорт който се вкарва сега от две находища едното е *** две концесия 75% собствност на лукойл другото е ерида 100% на лукойл Казакстанския бленд има три сорта руски петрол и освен това се товари само от новоросийск