БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?

Тагарев: Очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт
161
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?
Снимка: БГНЕС

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. Това каза  министърът на отбраната Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния военен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос защо бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата, посочи Тагарев и допълни, че не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в „други ръце“. „Предполагам, че е въпрос на дни“, каза министърът.

Още по темата

България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много, заяви министър Тагарев, попитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България всъщност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.
Тагарев отговори отрицателно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия преглед на отбранителната политика няма ли да отложи помощта за Украйна. „Стратегическият преглед има много по-широк обхват, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се провежда, за да предложим решения на кабинета, ако е необходимо и на Народното събрание, как по най-добър начин да адаптираме нашата отбранителна система в съвременната среда на рискове“, обясни министърът на отбраната.

Според него двете години война в Украйна са променили много неща за Българската армия. „Най-малко имаме условия за ускоряване на развитието на отбранителните способности“, посочи министърът. По думите му се работи с доста висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите предизвикателства.

Министърът поздрави авторите на филма „Пулсът на Украйна“, който ще бъде прожектиран във военния клуб. „С голям интерес очакваме този филм. Това е един от начините да отразим втората годишнина от войната в резултат на жестоката агресия на Русия срещу Украйна и да подкрепим нашите приятели“, посочи Тагарев. /БТА, Биляна Иванова, Николай Трифонов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: БТРТарагев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
5
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Възраждане са добре,но тези са психично болни,скоро ще ви стане ясно!
139
0
 
4
 
! Отговори
Ton преди 2 месеца
Почакайте още малко и ще ги транспортирате в руско!
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи як обрат на войната предстои щом само първият БТР стъпи на украинския фронт...Тази машина последно поколение е невидима за радарите и очите на пехотата защото прилича на самоходен контейнер за отпадъци с колела... последен писък на военният камуфлаж...толкова е сполучлив, че няколко месеца остават невидими дори за нашите военни в опит да ги транспортират.
137
0
 
6
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 2 месеца
ВСТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ ДА НЕ ПОЧНЕ ДА ЗВУЧИ ЗА УЖАС НА ТАГАРЕНКО!!!!!!!!!!!!!1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренко, маймунките пред да изядат банана, си го пъхат отзад, за да са сигурни , че моат да го изкарат.
135
7
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 2 месеца
До Анонимен 137 Имаме си и наш Орбан. Психаря от Възраждане .
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна вече няма нужда от тези БТР-и. Късно е. Избягаха от Авдеевка и пеша ,но много са зягиналите .
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тагаренко да каже кога ще изпрати 3500 чивта зимни ръкавици за украинците, които им обеща преди 3 месеца, че зимата свърши. тагаренко е най-законспирирания агент на путин
132
2
 
10
 
! Отговори
Ненужна изцепка преди 2 месеца
БТР-те да си останат у нас,те са си наши,за какво да купуваме американски ***?Тя,войната,свърши!
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
те укрите до като ги приведат за действие те вече ще са на скрап
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БТРите за Украйна май като евреите през Втората Световна - уж ги пращаме в печката, ама все не стигат до там. Дали е от саботаж или от професионализъм по български не знам.
129
1
 
5
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
тя войната ще свърши докато мижавата военна помощ бъде доставена.
128
0
 
5
 
! Отговори
Тома неверни преди 2 месеца
И господ не смята,че постъпката ни е правилна.....
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е най-голямото недоразумение назначено за министър, но от посолството на САЩ ни назначават техни послушници. Имаме нужда от наш Орбан. Някой да се опълчи на натовската диктатура. Няма ЕС и тинтири минтири-има НАТО и нищо друго. ЕС е военен съюз, а не икономически, какъвто е бил замислен някога.
126
0
 
16
 
! Отговори
предлагам преди 2 месеца
Нека този с цепките вместо очи, ги кара на ход, един по един.
125
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя тъпук окончателно затри българската армия. Сега и нови окупационни бази на НАТО ще правим. Разбирате ли, че щом има чужди армии по нашите земи, то няма как да водим незамисима политика. Справка-Германия. Не смеят да пръднат без разрешение от САЩ.
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н професоре, разбрахте ли, че едно е да искаш, друго - да можеш, а трето и четвърто - да го направиш. Изпращането на тези БТР- и се превърна в одисея. Ще ръждасят, докат ги експедирате.
123
1
 
4
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 месеца
До " а защо се нуждае"(122). Г-не/г-жо, благодаря Ви, че споделихте Вашето мнение! Но все пак се запознайте, ако желаете и с това, което колегите са писали след Вас. И нищо лично, но Украйна е име на държава и се пише с главна буква "У", а не с малка буква. Надявам се грешката Ви да е неволна и да се дължи на огромното Ви желание да ми обясните колко не съм прав.
122
4
 
2
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Абе то хубаво, че помагаме на Украйна да се освободи по-бързо, ама тези наши БТР-и дали са годни и изправни? Могат ли да се движат и стрелят? Функционални ли са? Да не им изпратим на украинците някакво старо ръждиво желязо? Че ще станем за смях в цяла Европа.
121
0
 
7
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Викам, да изчакаме края на войнатъ и да ги подарим на победителя, какту съ пей у песентъ на ABBA "The winner take it all.." -)))))))