Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин

Депутатът от ПП-ДБ с остри критики към президента
21 юни 2024 17:00, Нели Христова
161
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Снимка: БГНЕС

Как Борисов се опита да изпрати Радев на Срещата на върха на НАТО? Този коментар прави депутатът от коалицията ПП-ДБ Елисавета Белобрадова. В него тя открито напада президента Радев като го оприличава на "един съвременен Ленин".

"Преди да се конституира Народното събрание служебният министър-председател отправи официално запитване до нас дали да ходи той или някой друг на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли. Това е в правомощията на Министерски съвет и независимо че има служебен кабинет, е ясно кой трябва да отиде.

Изненадващо днес, обаче, Бойко Борисов къде завоалирано, къде ачик-ачик направо си предложи Радев да отиде. Днес на председателски съвет в Народното събрание ГЕРБ отново направи това предложение.

Затова е редно да обърнем внимание на няколко неща.

Още по темата
Първо, нашият мишест президент не пожела да удостои с присъствието си срещата на представители на НАТО в България и се скри в Унгария да прави Европа great again с Орбан. Той, като един съвременен Ленин, би отишъл в Полша, но вероятно в Полша щяха да го бият, ако го видят.

Второ. Очевидно е, че Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента, за да спаси кожата. Опитва се да сключи сделка със съветския дявол и да прати човекът в България с най-отявлените антиевропейски и антинатовски възгледи да ни представлява. Аз разбирам, че да си между Борисов и Пеевски не е много приятно, но, както се казва в любимия стар виц: "да бяхте помислили за това по-рано, госпожо".

Трето, другите партии, които подкрепят ГЕРБ, са БСП и "Възраждане". Сами си направете изводите.

Отчаянието, което демонстрира Борисов, е плашещо за България, защото Срещата на върха на НАТО е един от най важните ПОЛИТИЧЕСКИ форуми в такъв момент, който да представлява политиката на България. Тя може да реши бъдещето на континента и на света, както и мястото на България в едно евентуално ново разделение с желязна завеса. Да изпратим човек, който работи против националните интереси на България и който се снима като идола си от кръста нагоре, би било грешка, която после няма поправяне. Присъствието на Радев и неговото легитимиране като лидер може и да е началото на пътя по разрушаване на парламентарната република.

Инак, ние знаем какво се опита да направи Главчев в казуса Сребреница. Знаем, но се надяваме, че спазвайки правилата, по които се управлява страната, ще му се внуши достатъчно ясно, че място за колебание на коя страна сме, няма. Надяваме се все още, че всички граници на национално предателство не са преминати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от Политика
Слави за кабинета с ГЕРБ: Лена, Гоше, вие сте леко изперкали!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Тая пък галям лаф каза !
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трийсе години се питам от къде се народиха тия лоши хора на позора в България.
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяка коза има много повече интелект от козилата - няма такъв срам и недоразумение в парламента
136
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 3 седмици
За мен си е директна заплаха!
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Белобрадова агент на Полша ли се явява, та разсъждава от тяхна гледна точка, как щели да се разправят с Президента на България.
134
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
"Място за колебание има"!И то много!
133
2
 
11
 
! Отговори
Ужас! преди 3 седмици
Кой я вписа в.листата ? Трябва да е по-откачен от нея?? Има къде, къде по-свестни и представителни българи!
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Другарят Ленин обичал жените от парламента да не ходят като крави без сутиени.
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и какво му е на Ленин, не само че не е крал ток като госпожата, но е електрифицирал цяла Русия, спрял войната, раздал земя на селяните и спечелил гражданска война и интервенция подобна на сегашната в Украйна
130
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Вашите мишести президенти натъпкаха България в НАТО , и признаха по тъмна доба Македония за независима държава.Спрямо тях,Радев е като Гъливер до лилипyти.
129
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще строй комунизма на путин нашия Ленин жалко че бутнахме мавзолея
128
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев е фалшив юмрук
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смехотворни потит. едноклетъчни имат претенции към Радев - единст. обществена фигура която се ползва с масово одобрение и доверие..Ахахахааа...!!! Мнозинството определя бе мЪпети жалки, не кариеристи-еднодневки и парашутисти от 'посолстФото'..!
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде си тръгнала да съскаш срещу Радев бе ску4убро неадекватна ! С общесвена подкрепа 0.01% ( Курило ).. Коя си ти и кой ти дава платформа ??! Връщай се под камъка изпод които изпълзя!
125
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Служебния трябваше без много приказки да каже на Радев че отиват в САЩ той като президент и водач на делегацията а служебния като външен министър и член на делегацията. И то хем уважително и точно.
124
4
 
10
 
! Отговори
Голошиев преди 3 седмици
А тия като черняа станция до последно, щом нещо не им харесва, значи е русофилско, путинско или ленинско, нямам думи!
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МНОГО СА И ПАДНАЛИ БОЦКИТЕ НА ТАЯ ЛЕЛЯ, СИГУРЮНО МОЗАКА И СЕ НАМИРА В ТЯХ
122
5
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 3 седмици
Точно. В момента има цели две такива партии. И двете започват с В.
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тая не и е проблемът в бялата брада , проблемът и е в болната глава .
120
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Бойко Борисов е най-голямото недоразумение и срам в българската политика! Затова България е в застой! Затова се вихри корупция. Затова сме изостанали по всички показатели в ЕС