Пчелари купуват ниви през Мрежата

Над 5 000 парцела с цени от 300 лв. за дка пуска "Агрион" на пазара
Препоръчан материал | 27 апр 2021 15:02, Екип на Dnes.bg
Пчелари купуват ниви през Мрежата
Източник: Агрион

Все повече градски жители търсят екологични и устойчиви алтернативи, за да се върнат към природата и да избягат от замърсената градска среда и нездравословно претъпканите пространства. Особено сега в пандемията. Част от това "градско бягство" е пчеларството. Млади хора вече търсят активно терени, за да отглеждат здравословен и екологичен мед.

За тези хора е насочено новото предложение на лидера в управлението на поземлена собственост "Агрион". В началото на активния земеделски сезон компанията вади над 5 000 терена за продажба на цени, започващи от 300 лв. за дка. Площите са в Натура 2000 или край медоносни насаждения, което е едно от изискванията за отглеждане на полезните насекоми.

Пчелите се очаква да бъдат новият хит в земеделието.

За първи път тази година сектор "Пчеларство" ще бъде подпомаган от мярка "Агроекология и климат" ​от Програмата за развитие на селските райони в новата Общо селскостопанска политика (ОСП 2023 - 2027г.).

Двете направления от мярката ще стимулират дейности за временно разполагане на пчелни семейства в зони Натура 2000 и опазване на пчелни семейства.

Очаква се тези допълнителни средства да стимулират много хора да се насочат към този сектор.

Допълнително облекчение е, че голяма част от стъпките по закупуването им могат да се направят вкъщи през сайта на "Агрион" - www.agrion.bg

Пчелари купуват ниви през Мрежата
Източник: Агрион

Всички имоти могат да бъдат закупени и на изплащане през дъщерното дружество на "Агрион" - "Агрион Финанс".

Всеки, който желае да се занимава с пчеларство, може да разгледа имотите в секцията. Следващата стъпка е да се свърже с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на "Агрион" предоставят изчерпателна консултация за сделката.

Сред предлаганите имоти в цялата страна, най-голям е интересът към тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София.

"Ние от Агрион продължаваме да работим усилено за клиентите ни, при напълно прозрачни и честни условия. Затова всяка година хората, които се доверяват на "Агрион" се увеличават. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си", категорични са агроекспертите.

Окрупняването на терени насърчава образуването на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище.

Имиджова публикация

Още от Спонсорирани публикации
Икономически университет – Варна: Изберете ни днес, за да успеете утре!