А1 вече предлага eSIM и за предплатени пакети

Спонсорирано съдържание | 20 ное 2023 11:42, Александър Попов
А1 вече предлага eSIM и за предплатени пакети

A1 е първият телекомуникационен оператор в България, който стартира услугата eSIM за клиенти на предплатени пакети. еSIM е стандарт за SIM карти, при който картата е вградена в телефона - не се поставя и не използва физическа SIM карта. Операторът предложи за първи път eSIM за абонаментните си мобилни планове през 2019 година.

Поставянето на SIM карта се заменя със зареждане на eSIM профил в мобилното устройство чрез сканиране на QR код. Както традиционната SIM карта, eSIM профилът съхранява информацията, която е необходима за свързване и ползване на мобилната мрежа на А1.

От услугата eSIM вече могат да се възползват клиентите на всички предплатени пакети на А1 без значение дали това ще е единственaта или втора карта на смартфона, превръщайки го в DUAL SIM. Тя се поддържа както от стартовите пакети с включени минути и мобилен интернет, така и от пакетите само с мобилен интернет. eSIM може да се използва както на смартфони, така и на смарт часовници. Пълният списък с поддържаните устройства могат да бъдат открити на сайта А1 Помощник.

Услугата eSIM за предплатени пакети е отлично решение за чужденците, които посещават страната ни и използват предплатена карта по време на предстоя си. По този начин те могат да използват едновременно основния си мобилен номер и предплатената услуга на А1 на едно мобилно устройство.


Още по темата: А1еSIM
Още от