Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
аз българина преди 15 години
КУХА ЛЕЙКА!
156
0
 
0
 
! Отговори
Авджиев преди 15 години
Сергей Станишев е блокиран на 30 метра в Рила17.09.2008Премиерът Сергей Станишев попадна в капан на 30 метра височина над Карталска поляна в Рила, мястото където преди седмица бушуваше масивния пожар. Станишев заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и целия кметски екип на Благоевград са блокирани в новоизградения кабинков лифт, който е част от ски-център Картала. Към 13.30 часа лифтът блокира, вероятно заради повреда в задвижващия механизъм. В момента Сергей Станишев виси във въздуха. Блокирани в кабинковия лифт са и много репортери от централни и регионални медии. Информацията е на Дарик радио./БГНЕС ремиерът Сергей Станишев аварира заедно с кмета на Благоевград Констадин Паскалев в лифт по време на пребиваването си в Благоевград.БГНЕСЕх, що не съм сега с чифтето около лифто !!! Ха-ха-ха......
155
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Обръщението не беше издържано по никой параграф.Ефекта от подобна заигравка с обществото е 0.
154
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Не е мишок!Той е господин никой!
153
0
 
0
 
! Отговори
beiby преди 15 години
и този мишок управлява държава.......
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da si hodi v Rusij,tozi smeshnik!
151
0
 
0
 
! Отговори
fgfgf преди 15 години
sdgfdhfdhf
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
зайо.... тоз е пълен мушморок, верен на партията си не на държавата също като президента...
149
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
я какъв е хубавеляк на тази снимка. ще си го запазя за поколенията
148
0
 
0
 
! Отговори
daskAL преди 15 години
Sergei4o da ne smqta i u4enicite da vklju4i v predizbornata si kampaniq.Za6toto za izborite za prezident samiq Kir4o subira6e vsi4ki 12-klasnici da gi agitira.Tova be meko kazano nedopustimo.
147
0
 
0
 
! Отговори
+/- преди 15 години
ma snimkata verno e super gotina. sergo *** i 6a kaje ne6to umno :D vse edno taman se e setil ne6to genialno :D
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sergei4o mn kuhu par4e si brato zemi se peshkirite i se mahai da ne zema buhalkata da te mahna az
145
0
 
0
 
! Отговори
%%%% преди 15 години
To vseki moje da govori! A pari za otoplenie?Che i za drugi razhodi! I kakyv paradoks - uchi se informacionni tehnologii, a NQMA ucebnik- bilo ucebno pomagalo! Da si go kupqt decata! Ucebni tetradki - sy}o! A toj - syveti! Podigravka s vsicki nas!
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов е виновен !!!! :-)
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не се чудете на станишеф, та нали комунистите произлизат от маймуните!
142
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
***, млъкнете!!! :)))
141
0
 
0
 
! Отговори
Луд Гидия преди 15 години
Братя даскали! Станишеф ви лъже, че честваме независимостта на България. Вие добре знаете, че тогава княз Фердинанд в Търново обявява княжество България за царство и себе си за цар на това царство. Сега Станишефф прави "еввалла" на внука му Симеончо, без когото не може да управлява серсемите българи.
140
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Откъде накъде ще четат на детето ми ( а и на съпругата ми, която е учителка) обръщение на Станишев?!? Какво ще каже един човек без деца , който съсипва България на детето ми??? Ако директорите са си на местата, просто няма да изпълнят заповедта /заповед!/.
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То ние учителите мнението на Станишев си го знаем..."Пари нема, действайте!" Видях го това "послание" - специално държа да го закачат във всяко училище, че да може децата и родителите да му видят олигофренския подпис - едно "С".
138
0
 
0
 
! Отговори
kroki преди 15 години
Kak moze da nare4esh tozi gospodin.Nito ima pohodka na ministar,nito ima obraz na ministar.V glavata mu sa samo plenumi na BSP i da se praviat sbirki v nekoi kurort.Glasuvaite pak za tia rodoostapnici gadni.