Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей

С външни ефекти компенсира вътрешната политическа загуба
19 мар 2018 22:26, Екип на Bloomberg
41
Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Може да очакваме изостряне на отношенията както между Русия и САЩ, така и между Русия и Европа. Това каза Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  по отношение на казуса "Скрипал".

„Тъй като обаче независимо от гръмките, остри закани от страна на Тереза Мей и някои западни страни, не се стигна до повече от искането за санкции и бойкот, считам, че има шанс нещата да се успокоят. Да, отношенията ще останат доста напрегнати, но няма да се стигне до крайности“.

Според него този казус носи ползи за Тереза Мей:

„Тя е в много неудобно положение сега във Великобритания. Ако в момента се преведе референдум, повече от половината ще гласуват за оставане в ЕС, т.е политически тя е нестабилна. Този случай ѝ позволява да укрепи малко своето положение и да бъде колкото се може по-гръмогласна и с външни ефекти да компенсира вътрешната политическа загуба“.

Николов посочи, че тя има полза от санкциите срещу Русия. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


41
Още от
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 месеца
Ами те затова разиграха този цирк!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
в Англия на местопроизшествието имало някакъв си Джими Найт, 30 годишен, пиян, който крещял обидни лозунги против Путин и полицията го е прибрала в затвора. Тая новина защо не се пише тук? Интересното е че пияният е нарушил кордона пък не е отровен. Адвокатът му казва, клиентът ми така и не можа да обясни защо е крещял против Путин и Русия, той никога не е срещал руснаци през живота си. Пияни сър! Както във вица.
линк https://websleuths/forums/showthread.php?367437-UK-Sergei-66-amp-Yulia-Skripal-33-poisoned-Salisbury-4-March-2018/page5
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато се разследва едно престъпление, се построяват версии, като се има предвид кой има полза от него. Явно Мей има полза, така че тя е една от версиите, нейните служби да са извъртяли тоя цирк. Чакаме доказателства от независимо разследване.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Липсвах ли ви"
Лика на ухиления Путин на сградата на външното министерство в Лондон... със надписа.
Гавра със Борис Джонсън
36
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 3 месеца
До ? Никога нищо няма да се докаже със сигурност. Остава си само пропагандната кампания. Всеки може да вярва в това, което му харесва повече.
35
0
 
10
 
! Отговори
виц преди 3 месеца
- Холмс, как мислите кой е виновен за отравянето на Скрипал?
- Лично Путин!
- ??????
- Елементарно Уотсън. Ако го нямаше Путин, нямаше за какво да тровят Скрипал.
34
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
педофилският скандал трябва да свали правителството тереза мей не може да се
справи с брекзит и разчита на интригата с отровения предател ми6 го отровиха за
да не тежи на бюджета му няма снимки няма доказателства само празни приказки
за де-били
33
0
 
12
 
! Отговори
До? преди 3 месеца
На първият въпрос отговора е не, на втория също е не. Те в Наглия и сега добре знаят, че Русия няма нищо общо. Пък за нашите- но комент.
32
0
 
10
 
! Отговори
? преди 3 месеца
иНТЕРЕСНО ,а ако се окаже че Русия няма общо с този Скрипал(95% е верятноста) дали Мей ще се извини и признае за грешката си ? А и нашите пишман специалисти марионетки на Запдаа -те ще си признаят ли че са сгрешили ?
31
0
 
10
 
! Отговори
ама... преди 3 месеца
гледах по телевизията - 6 души, екипирани със скафандри търсят отровата, а до тях 3 полицаи само със светлоотразителни жилетки си говорят спокойно - ха познай кой режисира този театър
30
0
 
13
 
! Отговори
nina преди 3 месеца
Преди време писах, че Русия няма полза преди изборите да предизвиква международни скандали. Такава има само Тереза Мей - да отклони вниманието от себе си. И, ако има честни политици /оксиморон/, това ще се установи.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според последните договорги ЕС ще дои Великобритания до края на 2020 г.
Наследникът на старата чанта ще трябва да плати общо над 100 милиаярда евро.
28
0
 
14
 
! Отговори
тереза НЕмей преди 3 месеца
Тереза не е Маргарет Тачър и никога няма да бъде .
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СКОРО ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ КАК ИЗЛИЗА ОТ ДАУНИНГ СТРИЙТ С УВИСНАЛА ФИЗИОНОМИЯ.
26
0
 
13
 
! Отговори
Хитрата сврака преди 3 месеца
Каквото си надробиш това ще сърбаш!

(руснаците могат да услужат само с подправките)
25
0
 
35
 
! Отговори
Че преди 3 месеца
В момента тече невероятен отлив на руски милиарди от албиона. Това + около 100-те приблизително милиарда необходими за БРЕКЗИТ е най-голямата „полза” за Мей. Скоро ще я изметат...
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Погледнете Мей, сравнете я с Караянчева и Цецка Дранговска. Бати кукумявките! Предизвикват отвръщение, погнуса, омраза, вместо да увеличават симпатизантите на партиите им, ефекта е обратен. Има и още такива, за които е ясно, тишината в спалните им се отразява на всичко.
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Камерън толкова простотии направиха заради вътрешни борби в партията си, че каквито и циркове да използват срива ще е доста голям. И те като в България всичките им интереси са сведени до пари и все се налива от пусто в празно. Тъпи, надути и изключително прости, независимо от образованието им. Единствено от колониите им могат да им съперничат на бездарността и способността да прехвърлят на някой друг отговорност.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Англичаните се питат дали
ако ги свикат за военна
служба трябва да се отзоват.
И голяма част смятат че
не си струва. А има и много които
открито поддържат Путин .
21
1
 
40
 
! Отговори
Ник преди 3 месеца
Тази Тереза лай, както преди Росен Плевенлиев. Едно е да говориш предположения със собствени пристрастия и друго да обеждаваш хората в самата истина. Сама се излага.