Ликвидираха 4-ма в Магнитогорск, имат ли връзка с взрива?

Журналист вини гилдията и властта в мълчание по случая
3 яну 2019 16:37,
82
Ликвидираха 4-ма в Магнитогорск, имат ли връзка с взрива?
Снимка: Reuters

Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с експлозията в жилищен блок в руския град Магнитогорск, при която загинаха най-малко 37 човека, са били убити от руските служби за сигурност, съобщава радио "Ехото на Москва", като се позовава на  разработката на журналистката Марина Малкова от изданието Znak.com.

Още по темата

Според публикацията малко преди взрива в десететажния блок, който стана в навечерието на Нова година, мъж, който вероятно е бил от Средна Азия, е напуснал жилище в сградата, което е ползвал под наем.

След експлозията службите за сигурност са прегледали видеокамерите в блока и около него и са забелязали подозрителен според тях човек, който напуска сградата малко преди взрива.

Веднага след експлозията службите са започнали извънредна проверка на местата в Магнитогорск, на които има струпване на повече хора и намерили взривно устройство в търговски център. Устройството по щастлива случайност не е избухнало, отбелязва изданието и посочва, че благодарение на прикрепения към него мобилен телефон службите влезли в следите на предполагаемите атентатори.

Те открили четирима души в микробус и при опита да ги арестуват се завързала престрелка. Трима от предполагаемите атентатори били убити на място, а четвъртият избягал, но по-късно също бил застрелян от службите.

Властите отричат, че взривът в жилищния блок е акт на тероризъм. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски и кметът на Магнитогорск Сергей Бедников са заявили, че експлозията и разстрелът на четиримата предполагаеми атентатори не са свързани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
31
 
! Отговори
РУСКИ КЕ НЕФ преди 5 години
Криминалисти и експерти от Следствения комитет на Русия са приключили с огледите на разрушения блок в град Магнитогорск, съобщиха от комитета.Не са открити никакви следи от взривни вещества в иззетите фрагменти от сградата...НО ТЕРОРИСТИТЕ КОИТО СА ГИ ПОСТАВИЛИ ВЕЧЕ СА РАЗСТРЕЛЯНИ..ХА.ХА
56
0
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Шарли-то защо мълчи?Или е засекретено дълбооко в някоя катакомба под Париж,в очакване на заповеди?
55
2
 
35
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Мдааа, мълчанието е злато, както се казва... Сега всички техни последователи ще знаят, че присъдата е Смърт и се изпълнява незабавно.СЛАВА НА РУСИЯ И ПУТИН! Той ни показва, как се управлява държава, която всички се опитват да унищожат.
54
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Араби ,руснаци....па.плач неква
53
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Назначили са ги за виновни (както е казвал ген. Лебед: "Ако няма виновни, те се назначават") ...... а православните миряни от КГБ и мушица не биха смачкали, камо ли да убият толкова хора
52
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим не е рускиНе знаех колко са народите в огромната страна, но там няма нито един толкова тъъъъп злобар като теб. Колко от олигарсите им са казански татари, колко евреи, на колко от министрите и генералните директори фамилиите завършват на -енко, на -ян, на -дзе или -швили? Пеят Орбакайте, Шуфутинсий, Розенбаум...Има еврейски канал на ТВ. Патриарх Кирилл е мордвин, Шойгу е тувинец.Плондир, тази глупост я пишеш за N-ти път! Хайде, сопри малко!А Крим е руски и не се продава или разменя!
51
1
 
36
 
! Отговори
ЧАЛГА преди 5 години
До AZ искам да попитам ,какво е "българската култура" ???
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква връзка няма вече.Сега и да ги питаш не могат да отговорят.
49
2
 
42
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
Само дето новината не е потвърдена от нито един заслужаващ доверие ресурс. Партенка от най-ниско качество, която възбуди тукашните онанисти от двете крила до крайност, пълна липса на медийна хигиена. Но ако всяка "новина" с хаштаг Русия буди такъв отпор, колко ли ресурс са впрегнали някои, и колко ли ги боде тая Р., та чак до троловете в бантустана стига, по една и половина минимални заплати?
48
1
 
38
 
! Отговори
факт преди 5 години
Какво е бъдещето на Путин? Като ръководител на Съюзната държава, която ще се създаде между Беларус и Русия през 2025 г. А Лукашенко ще стане премиер-министър
47
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как пък от четирима нито един не успяха да хванат жив?Избиха ги като пилци, да не чуруликат.
46
1
 
37
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Каквото стана във Франция, същото се повтори и в Русия. Свидетели няма!
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бързайте да казвате "браво"! Убийството на четиримата може да е прикраване на следи.
44
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Ами, "български президент" откъде да разбере, кой от растреляните в Русия не е терорист, та да му изкаже съболезнование !
43
28
 
47
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До кубанская столица------------------------------------------Не сме ви братя.За нас руснаците са окупатори и врагове.Ние ви дадохме религия,писменост,култура.Вие ни окупирахте и ни натресохте омразния комунизъм.
42
8
 
39
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
А български президент испрати ли съболезнование? В този трагичен час "прости българи" обсъждават, когато падне Путин. Показателно. С една дума "браття".
41
19
 
38
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
Никой не му пука какво ще стане с Путин след като падне от власт.По важно света да има достъп до руските ресурси след падането на Путин защото той пречи на това в момента.
40
3
 
48
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Ние работим тука с вероятности и никой няма да ни обясни какво е ,но по материала разбирам че руските служби не работят с вероятности а знаят точно какво е станало и нямат желание да информират и да се оплакват а просто са взели превантивни мерки това да не се повтаря.
39
24
 
38
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
навярно са опълченци борещи се против руско иго. 140 народа бедстват за да хранят руските империалисти.
38
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Това е показател, че рейтинга на Путин е паднал под 40%.Мине ли под 30% се очаква гражданска война.Русофилите да събират помощи !......Асад ще даде убежище на Путин