Русия регистрира ваксина срещу коронавируса през септември

През юни приключват предклиничните изследвания
15 май 2020 16:52, Петя Славова
54
Русия регистрира ваксина срещу коронавируса през септември
Снимка: БГНЕС

Държавният научен център "Вектор" приключи с предклиничните изследвания на възможните прототипи на ваксина срещу коронавирус през юни и се надява да я регистрира през септември.

Това съобщи генералният директор на центъра Ренат Максютов по време на среща с президента Владимир Путин, на която бе обсъдено развитието на генетичните технологии, предаде БГНЕС.

"През юни ще приключим с предклиничните изследвания на ефективността и безопасността на вече готовата лекарствена форма на ваксината в минимален обем, който е достатъчен за преминаването към клинични изследвания. В първата и втората фаза в тях ще се включат общо 300 доброволци. Надяваме се да регистрираме ваксината още през септември тази година“, каза Максютов.

Центърът е готов да произвежда по 60 милиона дози от ваксината годишно. Президентът Владимир Путин лично се ангажира да съдейства за регистрирането на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
антодот на короната преди 3 години
антидота на COVID-19, разработването на която се позабави малко. агентите на ГРУ избързаха със заразяването на хора в световен мащаб, поо план трябваше руснаците вече да продават ваксината по света за да закрепят вечно девалвиращата рубла след като Путин бе поставен на власт от КГБ началниците му.май Запада ще изпревари руските биохимици, не че ще е нещо необичайно, но Путин много се гневял но отказал да получи първата доза.
46
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ... преди 3 години
А , колко са останали живи след ваксинирането ...??!Ква е статистиката ?!
45
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
А новата Волга кога? А Су-57 остана 1 бр. МиГ 35 останаха 2 бр. То с анимации само не става :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
44
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ваксината се казва - Бояришник. Сутрин на гладно :))))))))))))))))))))))))))))))))
43
2
 
4
 
! Отговори
руски терористи преди 3 години
Биологичен експеримент коронавирусът е създаден в рускавоенна лаборатория Експлозията е избухнала 17 септември 2019във Вектор, който днес е държавен Център за изследвания на вируситеи биотехнологии. Това е един от двата центъра в света, където се съхранявавирусът на едрата шарка. В центъра, намиращ се в района на Новосибирск, сесъхраняват и други заразни вируси, включително на еболата.... икоронаровирус... Руските власти убеждаваха че няма опасност .. Е вид
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия колко ваксини направиха вече бе?ХАХАХАХА
41
0
 
5
 
! Отговори
Дис ис 2300ааа преди 3 години
Другаре, за 18 пореден ден имаме 2300 критични случая! Да видим дали утре можем да задържим котата, другаре!
40
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ето кой е създал и пуснал короната по света. Съветските колхозници. И сега го играят, уж че измислили ваксина, а те са си я имали още като са създали вируса
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направят това,очаквайте да пропищи някоя западна или японска лаборатория,че са обрани и Мордор пак ще се прави на обиден и ще отрича.Ще обвинява в неблагодарност и ще изисква обожание и признание че спасява света ,а той се занимава с някакви си кражби и дребнотемие.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах тролите пак се активираха. Те не знаят ли че вече никой не чете коментари в *** сайтове
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напънала се планината и родила мишка.Явно пак ще крадат от пиндостан или от гейропа технологии.Те не са и спирали ,но даже и това го правят без особени ефекти,защото като откраднат нещо,трябва и да произведат подобно и даже по-добро,а не да е сделано.
36
4
 
13
 
! Отговори
По ваша инфо преди 3 години
Същият този център твърдеше през януари, че разполага с ваксина срещу вируса и може веднага да произведе 60 мил. бройки .Тогава ли лъгаха или сега и защо въобще да им вярваме ?
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха хааа....Пак ли ?
34
4
 
13
 
! Отговори
.... преди 3 години
хааххаах оффф рашките ли бе хахаахахха ахаххаха
33
4
 
14
 
! Отговори
СС преди 3 години
Нещо качествено ще е, като автомобилите им! :) :)
32
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Трябва да съм тотално изкукал за да се ваксинирам с руска ваксина!===Sloji si 3 maski edna varhu druga, pii belina i 4akai Bil Geits da ja napravi.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ на каквато и да е ваксина
30
2
 
17
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Без анимация - не вярвам.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"Ама този ли септември или по-другия"В зависимост кога успеят да откраднат нещо отнякъде. Ако успеят де, иначе може пак да внасят чужда и да й лепят руски етикетчета.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ослушваме за включването на 300 жертви добавени към обичайната бройка заръчана от Джуджи (100 на ден)? Ако някъде случайно избие числото 400 да знаете откъде е - от безаналоговата ваксина. Само не разбрах дали за всеки "прототип" ще им трябват 300 мъртъвци или за всичките 6. Ако е за всеки, тогава търсим допълнителни 1800.