Последен ден от вота за конституционните промени в Русия

Кадиров предложи Путин да е пожизнен президент, Кремъл отказа
Обновена: 1 юли 2020 09:19 | 1 юли 2020 09:19, Елка Василева
51
Последен ден от вота за конституционните промени в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес е последният ден от започналото на 25 юни в Русия общонационално гласуване на конституционните промени. Президентът Владимир Путин увери, че поправките в основния закон ще влязат в сила само ако бъдат одобрени от гласоподавателите.

Избирателната активност за шестте дни от началото на гласуването надхвърля 45%, предаде БНР.

Още по темата

В навечерието на днешния вот президентът Владимир Путин се обърна към руските граждани с думите: „Гласуваме не просто за поправките, облечени в ясни правни норми. Гласуваме за страната, в която искаме да живеем! Със съвременно образование и здравеопазване, със стабилна социална защита на гражданите, с ефективна власт, която се отчита пред обществото“.

Конституционните промени са повече от 200 на брой и трябва заедно да бъдат одобрени или отхвърлени от гражданите. Най-съществената поправка предвижда възможността Владимир Путин да се кандидатира за още два шестгодишни президентски мандата след 2024 г.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров предложи Путин да бъде избран за пожизнен президент на Русия. От Кремъл отговориха, че такава длъжност не е предвидена в конституцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Защо Обичам Путин ? преди 3 години
Ами Путин възможно най-бълзо ще загроби Русия -- и тогава светът ще стане едно по-хубаво място за живеене.Как да не го обикнеш този Титан, Богатир, Мачо и въобще пример за всички.Още преди края на новите два мандата -- Русия няма да я има. Да живей Путин
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Путин започна да прави "референдуми", значи това е края на демокрацията.Това е все едно надзирателя на концлагера да пита затворниците одобряват ли Устава за карцера !
34
4
 
9
 
! Отговори
12 преди 3 години
Жалко за руснаците но те си го заслужават.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите на Путин:- каза, че в анексията на Крим не е участвала руската армия, а после си призна- каза, че санкциите на Запада ще паднат до две години и излъга- каза няколко пъти, че е "освободил" Сирия и излъга- каза, че няма да има южен поток и излъга- каза, че няма да променя Конституцията и излъга- ...!
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сред коментатрите липсва само болния мозък чубурашку,сигурно е посрещал ДЖУЛАЯ и после са нашм ъркал и мегнал да спи неграмотника,хахахаха
31
3
 
6
 
! Отговори
до Пенко преди 3 години
а не русия никога не се е месила в БГ. Не се е изказвала нищо. Пази боже.
30
7
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НЕИЗВЕСТНО ЗАЩО -ОПРЕДЕЛЕНИ "БЪЛГАРИ" СЕ ИЗКАЗВАТ ПО ВЪТРЕШНОРУСКИ ВЪПРОСИ "ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ" !?!?!? КОЛКО ИЗКАЗВАНИЯ ПО ВЪТРЕШНОБЪЛГАРСКИ ВЪПРОСИ СТЕ ПРОЧЕЛИ ОТ РУСИЯ !!!!!!!!!!!!
29
4
 
12
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Пълен алкашкии цирк и порноо! Късият се гласи да векува, тежко им на креподтните!
28
11
 
6
 
! Отговори
Путин: преди 3 години
вас българите отдавна сме ви отписли. ние подкрепяме Вучич. Вие избрахте нато.
27
5
 
6
 
! Отговори
майнак преди 3 години
Този нов кандидат-президент на Русия започва ударно! Не е като предния ***! Браво Рассия!
26
2
 
13
 
! Отговори
тр преди 3 години
а щом е русия може. там е демокрация. всички деца на елита са там. неможе да се вредиш за виза. опашки пред посолството. новата руска социална платформа докара фейсбук донфалит. следва ютюб, после идва новата лада дет вдига 300 и путин управлява до2050 даже безсмъртен щели да го направят, скоро излиза и серума. мн се кефя на новият ми телефон марка йотагон. епъл ще фалирате скоро.
25
3
 
11
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Да ви е честит Цар Хаяско I товарищи!Добре, че има само две дъщери, иначе щеше да е основател на нова династия!Венсеремос!
24
1
 
6
 
! Отговори
олд преди 3 години
До U2Готин хумор.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се развива както във филма за Чингиз Хан "Императора" На тия територии постояни действа закона за диктатори. Населението е вечно обречено в стадно съществуване.
22
2
 
16
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До олдРусия като една крепост на демокрацията никога няма да приеме да има пожизнен президент..Виж,да има президент,който да управлява 40-50 години е друга работа...Демокрацията преди всичко!!!
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!
20
5
 
14
 
! Отговори
олд преди 3 години
Малкия мук ще излезе от Кремъл само с краката напред.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първия Путин има няколко копия и може да стане и столетник.
18
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новите F-16 Block-70V за които България плати предварително милиарди ще бъдат ли доставени, или?
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофобите от почти 200 поправки в конституцията изтъкват само възможността Путин да се кандидатира отново, но това е половината от проблема им. Най-много ги боли,че международните актове ще важат в Русия само ако не противоречат на конституцията. Това правило бе натресено на руснаците / и на нас също/ от САЩ. Дори в момента в Русия не се изпълняват например присъди от чужди съдилища ако противоречат на конституцията. Това е истински суверитет, до като ние сме колония.