Закриването на спецсъда и КПКОНПИ цели освобождаване на пари

Явно трябва да се спонсорират кампании, смята Георг Георгиев
Обновена: 29 апр 2021 17:28 | 29 апр 2021 16:00, Петя Славова
71
Закриването на спецсъда и КПКОНПИ цели освобождаване на пари
Снимка: БГНЕС

Последните обтегнати отношения между България и Русия коментира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

"Това, което каза прокуратурата вчера, показва старателните усилия да се грижат за държавната сигурност. Ако отчетем шпионския скандал, който беше разкрит, това бе следващо постъпление, което буди известна тревога. Връзката между Скрипал, взривовете, отравянето на Гебрев, е нещо, което ни кара да се замислим в цялост", обясни той пред БНТ.

Според него, такова изявление се прави в етап, в който органите са достатъчно уверени с това, с което разполагат. "Това е новина, която касае и нашето представяне на международната сцена", допълни Георгиев.

Още по темата

По думите му, Европейската комисия е тази, която препоръча на България да създаде специализирани органи към съдебната власт, които да се занимават с борбата с корупцията и организираната престъпност. Според Георгиев не е основателни те да бъдат закривани.

"Сега най-големите борци с корупцията - колегите от "Да, България" са тези, които предлагат закриването не само на специализираните съдилища и прокуратура, но и на КПКОНПИ. В момента те блокират работата на една служба, която към момента се занимава с това да запорира имущество за над 3 млрд. на олигарси", заяви Георгиев.

По думите му явно целта е този ресурс да бъде освободен, тъй като една предизборна кампания е минала и предстои друга.

През 2019 г. ЕК препоръча отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка, специално докладът акцентира, че сме се справили много добре с борбата с организираната престъпност, заяви Георг Георгиев.
 


71
Още от Русия
Захариева: Предстои сериозен разговор с посланика на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АБЕ КОЙ Е ГЕБРЕВ И ЗА КАКВО Е УТРОВЕН
58
0
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 седмица
Не напразно,хора от организираната престъпност,се снимаха на орлов мост с Христо Иванов за да не ги забрави като стане депутат.Е - видя се,че не ги е забравил
57
4
 
2
 
! Отговори
Колко мъка има преди 2 седмици
в Герб, малий, малий. На този сигурно му плащат в зелено да ръси глупости.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голям плач за бухалките спецсъд и конпи!
Ама те са си силни бухалки, нормално е.
Сега кой да пази гербавите като вършат престъпната си дейност?
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички,които защитават герберастката из ме т ,трябва да бъдат линч.....
54
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така е , просто за безмислени структури като тези, пари не трябва да се дават.
53
6
 
15
 
! Отговори
България в Евразия преди 2 седмици
Има ли изобщо правосъдие в България? Полфрийман го държаха невинен в затвора, а Божков, братя Галеви и прочие си живеят на свобода u никой не ги и търси
52
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ трябва, да сгегне електората, да поиска помощ от Брюксел, за антихакерска защита на изборите и повече наблюдатели. Да изметем червените мутри и тяхната креатура, чалгаря Слави, от парламента.
51
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1 На баба ти хвърчило, много ти разбира главата кое е правилно и кое, не. Съдът е корумпиран, живее си още във времето на социализма. Спец прокурорите подгониха едрите олигарси, отрабили държавата, вашите пари и червените мутри нададоха вой. Слави е тяхна креатура, целта му е, да реабилитира черепа и компания и да изгради диктатура на руския човек Радев, да направи от България криминална държава, в която се перат пари, вкл. и руски такива.
50
5
 
17
 
! Отговори
калинли преди 2 седмици
Видяхме ги от спец прокуратурата колко са спец, един кьор фишек с Иванчева и толкоз
49
9
 
14
 
! Отговори
Цацаратура Гешефтура преди 2 седмици
Цацаратурата досега е запорирала едно голямо нищо.
А Гешефтурата от 10 дела печели едно и на втора инстанция пада и то
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Спец прокуратурата отне много от г-н Божков.
Сега когато вече я няма г-н Божков е онивинен, дори повече той е репресиран от нея!
България не само ще му върне всички пари, но и той ще заведе дело срещу незаконната институция и ще получи пине стотина милиона обезщетение. Поне ще покрие разходите по протести и създаването на партии.
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слави е креатура на престъпните служби от соца, задачата му е, да оневини червените олигарси, обрали България с милиарди-Божков, Василев и компания. Прави недемократични промени в Избирателния кодекс, връща парите на крадците, които ограбиха вашите пари,
"За мене беше чест!" Нали помните, хак да ви е, нали сте стадо, "пускай нещо по ръбааа..." чалгата да свири, още по бедни и прецакани чалгари. Разтурихте държавата си, в ЕС, наричатСлави "популист", т.е.лъжец.
46
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички от специализирания съд , аверчетата на Гешев от прокуратурата, МВР, ДАНС , ГДБОП ....и всички останали свързани с мафията,които целенасочено унищожават българския народ ,трябва да влязат в затвора.
45
9
 
12
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 седмици
Поръчкови дела и ефект никакъв- излишен разход за наша сметка
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Джорджо, ти първо кажи КОНКПИ колко политика и олигарха осъди и им взе незаконните имоти, а тогава *** каква загуба било, че досега нямам спомен някой незаконен мутрохотел по морето да е съборен или конфискуван
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами, да закрият и държавата и да дойде дубайския Хан Васил и да направи нова държава. То натам вървят нещата....
42
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
хранилки за големи бюджетни заплатки, как ще искат закриване
41
9
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 седмици
И това нещо ли коментира??????? Не е ли по-добре да научи азбуката, да се научи да пише правилно и след това да ръси мозък...
40
20
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 2 седмици
Георг,
Гледаш ме и най-нагло ме лъжеш в очите! Тези институции никога не са имали за цел да ги вземат тези 3 милиарда - ако това им беше целта, защо до сега не я постигнаха - време ли нямаха, мнозинство ли нямаха?
Целта на тези институции е да са бухалки в ръцете на управляващите. Ако "помагаш" на нашите хора, и ние ще ти помагаме, но ако не "помагаш", ще ти пратим КПКОНПИ! А нали знаеш, че закон е така общо написан, че все ще намерят за какво да ти разкатаят бизнесчето. Та сега, ще помагаш ли?