Как трима Борис Вишневски ще се явят на изборите в Санкт Петербург?

Двама от тях законно сменят името си
10 сеп 2021 07:35, Нели Христова
24
Как трима Борис Вишневски ще се явят на изборите в Санкт Петербург?

Руските опозиционни политици вече бяха свикнали в листите с кандидати да има такива с идентични фамилни имена, които целят да объркат гласоподавателите. Но изглежда, че имитаторите са още по-добри - те променят и лицата си.

С това се сблъсква Борис Вишневски, старши член на либералната партия "Яблоко", в своя квартал в Санкт Петербург преди общинските избори, които ще се проведат по-късно този месец.

Вишневски вече знае, че двама от неговите опоненти легално са сменили имената си, така че те също се наричат ​​Борис Вишневски - тактика за номиниране на "двойник", за да се разделят гласовете и да победата да попадне в ръцете на друг кандидат.

Но когато в неделя бе разлепен плакат за районно гласуване, истинският Борис Вишневски вижда нещо далеч по-шокиращо: на него има трима почти неразличими Борис Вишневски. Както посочва един приятел на политика във Facebook, най-простият начин да забележите истинския Вишневски е, че той е единственият, който си направи труда да носи вратовръзка.

"Всичко това се прави, за да се дезориентират избирателите, така че те да объркат фалшивия с истинския  кандидат и вместо за истинския Вишневски, да гласуват за един от фалшивите", казва истинският Вишневски в интервю. Фалшивият, или поне по-новият Вишневски, не е намерен от The Guardian за коментар.

Опонентите на Вишневски са отглеждали бради и мустаци за снимките и може би са изпратили фотошопирани изображения на избирателната комисия, казва истинският Вишневски. Поне един от кандидатите или е обръснал главата си, или е променил дигитално линията на косата си за снимката.

"Никога не съм виждал нещо подобно", споделя Вишневски. По-рано той нарече тактиката doppelgänger "политическа измама".

Смята се, че поне един от противниците на Вишневски, който доскоро всъщност се казва Виктор Биков, е променил значително външния си вид за снимките. В официална снимка, използвана на уебсайта на правителството на Санкт Петербург, Биков има гъста коса и изглежда с години по-млад отколкото на снимката, представена на избирателната комисия.

Самоличността на Биков беше разкрита за първи път от руския вестник "Новая газета", а по-късно и от новинарски уебсайт в Санкт Петербург. Медията публикува копие на документ, според който Биков е променил името си на 3 юли. Плакатът на изборите, публикуван от Вишневски, потвърждава, че един от неговите опоненти преди това се е казвал Виктор Биков.

По-малко се знае за другия опонент, който по-рано се казва Алексей Шмелев и за който се съобщаваше, че е мениджър продажби в петербургска компания. Нито един от противниците на Вишневски не е участвал публично в кампания или е имал публични изяви. До тази седмица не беше ясно как изобщо изглеждат двамата кандидати. Всъщност, все още не е напълно ясно.

Вишневски казва, че не знае какви са мотивите на мъжете, които се изправят срещу него, но е на мнение, че не са се съгласили да се променят по този начин, без да получат солидна сума пари.

По време на изборни в Русия редовно се появяват "двойни" кандидати. Нарастващият прилив на опозиция срещу "Единна Русия" и нарастващата подкрепа за комунистическата КПРФ очевидно плашат правителството, а номинираните двойници могат да отнемат ценни гласове в близки състезания.

Информационното издание Meduza миналата седмица съобщи, че кандидатите за двойници в Думата се кандидатират в поне три московски области, предимно срещу комунисти със силни шансове на изборите.

Но кампанията срещу Вишневски се откроява, защото неговите опоненти законно са сменили имената си (въпреки че кандидатите все още имат различни бащини имена.

"Всеки път, когато има избори, ние казваме, че това са най-мръсните избори, които някога са се провеждали", казва Вишневски, попитан как тази кампания се сравнява с миналото. "Сигурен съм, че ще кажем същото и на следващите избори."


24
Още от Русия
Изгонена от Кремъл журналистка: Русия се движи наобратно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 1 седмица
До Руснак Нещо много си се объркал с промитият ти мозък!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Диктатора Путин понякога прибягва и до методи, граничещи с абсурда, за да запази властта си. За другите: диктаторските с груба манипулация и сила знаем.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов На какво дередже си бе мрънкащ русофилски боклукко?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 14 Колко от твоите колеги Георги Георгиев са кандидат кметове и колко са си сменили имената?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Късно е за тъпи новини. Днеска достроиха Северен поток 2. След месец пускат газта...
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
имам двама колеги Георги Георгиев Георгиев познавам поне още двама с такова име ,на единият му викаме дългия на тези тримата презимената са им различни няма конспирация но някои са за доктор
13
3
 
5
 
! Отговори
Taню преди 1 седмица
Типично, на жyжето и клика мръснитe номерцa...
12
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До До Руснак/12"Общо взето заради вас сме на това дередже! А че България можеше да е два пъти по-добре факт" - на некадърниците и про;стите - пак другите им виновни,
11
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Личи си, че и опозиционният Борис Вишневски е изучавал агитационните ръководства и брошури на фондация Ханс Зайдел, също както Цветанов и Борисов у нас...
10
5
 
7
 
! Отговори
До Руснак преди 1 седмица
И тук точно както при вас! ДС и КГБ държат концитв! Разликата с вас е че вие сте огромни и обади на ресурси и пак не може да отлепите. Вижте колко Българи имигрират в Русия и колко Руснаци в България ч Така, че без много сарказъм и присмех. Общо взето заради вас сме на това дередже! А че България можеше да е два пъти по-добре факт
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това майтап ли е?
8
0
 
6
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 седмица
Като започнат да си сменят пола, тогава ще е интересно.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руските избори са на някакво по-високо ниво от нашите, хахаха. Очаквайте скоро и при нас.
6
5
 
1
 
! Отговори
Тексако преди 1 седмица
Кат ги гледам така,трябва един *** да ги е правил.Много си мязат,и сигурно цигарите и водката дето са употребявали ги различават.Кат близнаци са.Нещо много взех да вярвям на ,,Момчетата от Бразилия''.
5
1
 
10
 
! Отговори
Zohan преди 1 седмица
Децата на лейтенант Шмид.
4
12
 
11
 
! Отговори
rusnak do 2 преди 1 седмица
Провален държава е такава която я управлява бандит 12 години и не може да отлепи от световното дъно 32! Иначе поредната соропровокация замалоумни.
3
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
СИНЕОКИЯ ПУТИН УМРЯ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК И ГО ПОДМЕНИХА С ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЗЕЛЕНООК ! ТОВА Е ЛИЧНО ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА!
2
7
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ОТВРАТИТЕЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А да обещават и да не си изпълняват изборните обещания, не е ли политическа измама?