Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май

В момента Русия държи 2000 военнопленници
4 май 2022 14:00, Нели Христова
244
Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май
Снимка: БГНЕС

Според анализатори Кремъл може да изложи на показ стотици украински военнопленници по време на военния парад по случай 9 май.

Центърът за отбранителни стратегии, който се намира в Украйна, предупреди, че 500 заловени бойци могат да бъдат "принудени да преминат през Червения площад пред камерите". Мозъчният тръст не предостави повече подробности.

Годишният парад за "Деня на победата" се провежда на 9 май. Той чества съветската победа на фашизма през Втората световна война.

Снощи Русия заяви, че държи в плен 2000 военнопленници, включително бивши британски войници. 28-годишният Ейдън Аслин и 48-годишният Шон Пинър, които живеят в Украйна от четири години, бяха заловени в Мариупол миналия месец, след като се биеха заедно с морските пехотинци на страната. Оттогава те бяха показвани по руската държавна телевизия, пишат от The Times.

Друг британец, Андрю Хил, също е бил задържан от Русия, след като се появи видео, на което се вижда как мъжът е разпитван по руската телевизия.

Американски и западни представители вярват, че руският лидер може официално да обяви война на Украйна веднага след 9 май, което ще позволи пълната мобилизация на руските резервни сили.

Бен Уолъс, британският министър на отбраната, каза миналата седмица по радио LBC, че Путин може да използва датата, за да обяви "сега сме във война със световните нацисти и трябва да мобилизираме масово руския народ".

Западен служител добави, че вярват, че Путин ще има желание да обяви някакъв успех на тази дата и има "възможност да видим по-голям призив за оръжие".

Той твърди, че Путин може да обяви как това е "ден на патриотизъм и това е момент, в който руският народ трябва да застане зад операцията". Въпреки това той е на мнение, че подобен ход ще изисква промяна в наратива, от наричане на инвазията в Украйна "специална операция" до признаване, че това е война.

"Все още не виждаме индикации за промяна на наратива. Това е нещо, което ще наблюдаваме през следващите десетина дни", каза той в петък.

Джеймс Хепи, министър на въоръжените сили, по-рано каза, че вярва, че планът на Путин за източния регион на Донбас се дължи на факта, че той е искал да покаже "някакъв голям военен успех" по време на парада си.

Мозъчният тръст твърди, че представители на руските въоръжени сили са "заплашили да екзекутират украински военнопленник, държан в района на Малоянисол в Донецка област, ако близките му не платят откуп от 5000 евро". Твърденията не могат да бъдат проверени независимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравейте всичкомразци!!! Мразите ли мразите ли? Мразете! Защо мразим руснаците? Защото те изгониха Бийтълс от Великобритания, а по-късно в САЩ застреляха Джон Ленън. А и оня с магазина отсреща, неговата ***... и неговият ред ще дойде. Измамник! А междувременно вируса на хепатита по децата, който върлува в момента е пуснат от Путин! Доказано е!
164
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как 2000 пленени, нали великата украинска армия нямаше загуби според зеления фасул?
163
3
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Трябва САЩ да свалят Желязната Завеса за ЕС на 9 Май .Хората трябва да видят Парада и попият малко новини и визия от *другата* цензурирана Страна .Все пак само САЩ подържат Войната а ЕС е Живия Щит - ние ще изядем Мизерията - горивата от Утре стават 4 лева , а САЩ намаляват цените на храните и горивата .
162
1
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Идио*ите измислили подобна глупост, както и човекът (условно наречен така), "работил" върху статията се нуждаят от спешна психиатрична помощ! Само болни мозъци могат да произвеждат и разпространяват подобни "новини".
161
5
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
А може би ще мине новото пешеходно подразделение на руската армия - екипажът на крайцерът Москва?
160
7
 
7
 
! Отговори
КПСС преди 1 година
На входа на площада ще се продават развалени яйца, домати и др. за замеряне на военопленниците.
159
7
 
7
 
! Отговори
Мечкаря преди 1 година
Аз може да свиря на гъдулка докато прекарват окованите пленници през площада.
158
9
 
13
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Вярно е Путин може да покаже пленени войници, а Украина не може, щото ги убиват! Затова сега им разпарчетосват страната.
157
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И *** си да покаже вече е все тая...изложил се е пред света, този човекоподобен човекояд с име на женския полов орган.
156
7
 
12
 
! Отговори
БДЗП преди 1 година
Може да покажат от тези с натовските пагони.
155
2
 
2
 
! Отговори
Да не стават грешки преди 1 година
"не знаят що е то Phoenix Ghost Drone" -- да не е нещо пак невидим. Те по-добре да кажат предварително, че да не стават грешки, като в Сърбия. А иначе като гледам това е снаряд, не особено мощен, струващ теглото си в платина и доставен в сравнително малки количества. Но да, доста точен. И бавен. Отлично оръжие за терористични актове по незащитени цели. Срещу армия, ефективността му е много съмнителна. Могат да стрелят по държавни деятели на ЛНР/ДНР.
154
5
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ще бъде интересно !
153
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези басни руснаците ги опровергаха още вчера. За пленниците е няаква догатка от медия, зачената aaaaнaлно също като дpuc. бъгъ. А за мибилизацията е поредната информационна атака на укронацистите. В този ред на мисли ще спомена и "Призрака на Куев", сещайте се.
152
9
 
19
 
! Отговори
Gross преди 1 година
Доколкото помня украинците снимаха как изтезават и убиват руски войници. Явно пак искат да препишат нещо, характерно за тях, на други хора.
151
9
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
До Адмирации Император, но не с корона, а с каскет!
150
8
 
15
 
! Отговори
За 9-ти май преди 1 година
Рублата ще стане 60 за долар. Берекет олсун.
149
14
 
12
 
! Отговори
Карпатски преди 1 година
Стига да не падне някоя ракета на трибуната. Там със сигурност ще е двойника на Путин, но той има няколко за такива случаи.
148
9
 
20
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 година
Европа дали събира достатъчно гъзев газ за зимният сезон ,или ще тъкми кюмбетата?
147
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе... Според тези анализатори сигурно военнопленниците ще са в клетки, а обезумелите руснаци ще ги плюят и замерят с развалени домати хахаха ... Готов съм да се обзаложа, че това няма да се случи - да показва военнопленници на 9-ти май, а това с доматите си беше моя добавка... :) ... Хайде да видим тези анализатори или аз сме анализирали по-добре ситуацията. Ако съм аз, значи шефовете им може спокойно да ги уволнят. Ако работата им е да разпространяват пропаганда, тогава повишение. хаха
146
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КОГА ЩЕ ЕКСТРАДИРАМЕ ТРОЛА В ДНЕС БГ ЗА АНТИДЪРЖАВНА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ? ИЛИ ИСКАТЕ ДА С Е ЗАТВАРЯМЕ..