Чуков: Ответните мерки на Русия ще имат отношение към енергетиката

Президентът отдавна трябва да е в течение на това, което се случва
30 юни 2022 11:53, Анисия Иванова
49

Какви ще са последствията за България след изгонването на руските дипломати и какво да очакваме от срещата на НАТО?

"Ако погледнем към това, което се случи последните дни, разбираме, че премиерът казва от началото, че той е взел решението. След това се оказва, че не той е взел решението, а го е взел Съветът по сигурността към Министерския съвет. Първо, ако е имало наистина такъв съвет и там присъстват, съгласно нормативните документи двама представители на президента. Президентът отдавна трябва да е в течение на това, което се случва, но първата работа на Радев беше да каже, че не участва и не знае нищо по случая", посочи международният анализатор Боян Чуков в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Оказва се, че нотата е подписана от заместник на външния министър, който няма право да го направи това. Затова юристи като проф. Киров и Десислава Атанасова от ГЕРБ, намекнаха, че става дума за взимане на решение, което е абсолютно нелегитимно и противоречи на българските закони. Министър-председателят показа още веднъж презрение към българската държава и Конституция. Ние ставаме за смях и пред чужденците", заяви Чуков.

По думите му от руска страна е казано, че ответните мерки ще бъдат политически, дипломатически и асиметрични.

"Асиметричните мерки, които взима Русия към подобни случаи, винаги имат някакво отношение към енергетиката. Имаме взривяване на дипломатическите отношения между Русия и България. Остава една огромна черна дупка, която не е в полза нито на Русия, нито на България", допълни международният анализатор пред Bulgaria ON AIR.

"Руският президент веднага отговори на вдигането на ветото на Турция за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО. Той каза, че това не ги смущава, но веднага ще бъдат взети контрамерки. Виждаме, че вече на територията на Беларус ще бъде разположено ядрено оръжие. Няма обаче да има голям сблъсък или конфликт. Никой не се готви за реална война на европейския континент", завърши Боян Чуков.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Чуков имате малка грешка но съществена : Мерките на Русия започнаха преди изгонването на 70 крепостни мужика .
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова юристи като проф. Киров и Десислава Атанасова от ГЕРБ, намекнаха, че става дума за взимане на решение, което е абсолютно нелегитимно и противоречи на българските закони- особенно интересите на толупа от Банкя
38
2
 
12
 
! Отговори
обезлюдяване преди 1 месец
До ДемократАми тя, Украина си беше отдавна обезлюдена. Много украинци работеха в бившите соцдържави. Повече от милион имаше само в Чехия, отделно в Словакия, Унгария и Полша. Говорих тогава с някои и те обясняваха, че работа и пари няма в Украина и те работят в чужбина, а в тяхната държава са останали само старите хора. Пращаха на родителите си пари.
37
5
 
14
 
! Отговори
новите господари преди 1 месец
Кой е казал, че България е свободна държава? Сега си имате вече нови задокеански господари и един мошеник с неприкрито високомерие ви подведе ужасно. Ха, да ви е честито!
36
7
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен мнозинството от българските домакинства не са на газ. плачат частни дружества и мен все още ми не е ясно що държавата трябва да отговаря за бизнеси, обсебени от шумкарските правоверни. ядреното гориво или става или не става, под сурдинка се коментира че руското е "не очень", но като верни на падишаха продължаваме да купуваме. лукойл, освен че е база на "вагнер", също така и не ползва руски петрол. на тоя дето ползва, цените падат. що е скъпо питай лавров.
35
20
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вън от България сибирски гаддове.
34
21
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Руските чукове да не се обаждат.
33
4
 
24
 
! Отговори
Ламята преди 1 месец
Аз предлагам изборите да се отменят.Премиера да се назначава направо от Козяк.Даже няма нужда да се казва премиер,може например да е заместник главен кравар(Главният кравар,е на Козяк)
32
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще освободим Украйна, а след нея - Беларус.
31
2
 
13
 
! Отговори
Наталия Кобилкина преди 1 месец
До За по-неразбралите: Знаеш ли какво е пирова победа? Явно не. Явно мисленето не ти е силната страна.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия загуби Първата световна война. България победи Русия и освободи Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна.
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз бих оставил всичките дипломати и да си измия ръцете, а Нинова да се обяснява защо ги оставя и пази по време на война. Да обяснява на хората от площада. Да обяснява на САЩ и Германия, да обяснява на НАТО, на Борел.
28
0
 
7
 
! Отговори
Гюро Андреев преди 1 месец
До Анонимен Ако питаш Киро, ще ти каже друго.
27
3
 
3
 
! Отговори
Наталия Кобилкина преди 1 месец
До Късата памет: Ти и за таксиджия не ставаш. Това че не си ходил на училище е лошо.
26
5
 
13
 
! Отговори
Наталия Кобилкина преди 1 месец
До Пп Не знаеш кои ще са губещите? Помисли малко! България е винаги на страната на губещите, виж двете световни войни. Жал ми е за НАТО и ЕС.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 24 - Чехия се опита да замени руските уранови твелове с тези на Уестингхауз, но след това отново се върна към руските твелове, Нещо не се получи. Не ти ли се струва, че такава замяна може дда застраши сигурността на АЕЦ Козлодуй като ядрено съоръжение. Плюс това ще са необходими милионни вложения за да се постигне технологическа съвместимост между твеловете на Уестингауз и АЕЦ Козлодуй. Всичко това са опасни експерименти
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Винаги една част на населението обича да плаши и спекулира с война т. Е военните , за да се оправдаят харчовете и паразитничеството. Еничери пазят гърба на банковата мафия, държат се все едно сме им собственост, безбожници те си мислят че ще могат вечно да въртят една и съща плоча
23
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв енергиен сектор, спряха ни газа, АЕЦ ще се зарежда от Уестингхаус, след няколко години, само един петрол остана, но и с него ни цакат.
22
5
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
първо проверете какво ще натоварят в самолета освен дипломати, после заплашвайте енергийния сектор. явно всичколозите са на изчерпване
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Готино дюси е да си гладен, и то на студено и с режим нс тока.