Русия поема ръководството на СС на ООН. Киев: Лоша шега за първи април

САЩ не успяха да блокират ротационната функция на Москва
Обновена: 1 апр 2023 20:02 | 1 апр 2023 19:54, Анисия Иванова
163
Русия поема ръководството на СС на ООН. Киев: Лоша шега за първи април
Снимка: БГНЕС

Украйна изрази възмущението си, че от днес Русия е ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН. Съединените щати, които не успяха да блокират процедурата, ще обявят нов пакет военна помощ за Киев. 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба окачестви поемането от Москва на председателството на Съвета за сигурност като най-лошата шега за първи април. Според президентския съветинк Михайло Подоляк стъпката е поредното изнасилване на международното право.

Въпреки възраженията на Киев, Съединените щати не успяха да блокират ротационната функция на Русия и макар ролята да е предимно церемониална, постоянният представител на Москва Василий Небензя заяви, че смята да ръководи няколко дебата, включително за контрол на въоръжението, съобщи БНР.

Съединените щати също така призоваха Русия да преразгледа плановете си за разполагане на ядрени оръжия в Беларус. По-рано президентът Александър Лукашенко изрази готовност да приеме на своята територия руски стратегически ядрени оръжия в допълнение с тактическите, които Москва се готви да изпрати на своя съюзник .

Вашингтон освен това се готви да обяви в понеделник нови доставки на оръжия за Украйна на стойност 2,6 милиарда долара. В помощта са включени радари, противотанкови ракети, мостово оборудване, снаряди за противовъздушната отбрана.

Изпълнителният борд на МВФ одобри четиригодишен финансов пакет в размер на 15,6 милиарда долара за Украйна. Той е част от общо 115 млрд. долара международна подкрепа за Киев, обявиха от фонда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загуби няма, да Русия спечели курилите без нито един изстрел. Така се прави. С Крим бе същото. После се появиха Потрошенко и Турчинов още има снимки техни с танкове. И имаше котел. Укропитеците и западняците загубиха и подписаха капитулация с минските споразумения. Но не изпълниха. Русия спечели четири нови региона. И на укропитека му остана да тролли по коментарите .
42
2
 
9
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Каква по-смешна шега за първи април от това, че Украйна ще спечели войната :)
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пред разпад, а когато това неизбежно се случи и Путин стане само лош спомен, тогафа форумните русопоклонници много бързо ще станат първи евроатлантици, то шубето е голям страх.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски си е приготвил специален презеpватив по случай завършването на Специалната военна операция. Външната страна на артикула се състои от шкурка номер 20 за да изшкури задната тръба на Путин.
39
5
 
1
 
! Отговори
Русия - смех преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 14 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
38
3
 
5
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ! преди 1 година
Слава Путин!
37
7
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Каквото и да прави Русия ще я шиииибат навсякъде и в Украйна и в ООН и накрая в Москва, а Путин в Кремъл в голямата конгресна зала на трибуната.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия яде бой в Украйна, но сега ще компенсира боя с процедурни хватки в ООН. Та такива се руските и русофилските надежди. Удавник за сламка се хваща.
35
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Щом най-верния съюзник на САЩ в Близкия Изток открито им се подиграва какво повече да се очаква ? Ясно е че всички чакат залеза на стогодишната американска хегемония и на всички вече им дойде до гуша да ги хрантутят. Още 20-30 години и светът ще е много различен.
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го хванаха! Не е първоаприлска!
33
2
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Погледни централноазиатските републики попаднали под съветска власт - Таджикистан , Киргизстан, Узбекистан и ги сравни с тези пид британски контрол - Афганистан , Пакистан ...
32
4
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Преди седмици укрите изразиха "възмущението си" и от Папата , когато почти в прав текст каза че Украйна не е единствено невинна жертва в тази война.Страшен късмет за България,че си имаме македонци вместо украинци. Тези в Киев чупят всички тъпомери !
31
7
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Само като си помисля колко сигурност е разнесла Русия по света ...мани, мани :)) Да вземат да си прекарат малко по сигурна канализация и със сигурност трябва да газифицират повече от 20% от територията си. Сигурен съм, че повечето руснаци са сигурни, че Путин не им носи сигурност, но тази пуста диктатура. Със сигурност Путин ще завърши зле.
30
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
мордорсковия е отказала да предаде военнопрестъпника владомор къ путънов на МНС КЪМ ООН! ПРИ ПОДОБНО ПОЛОЖЕНИЕ СЕ ДАВА ЗА ГЛАСУВАНЕ МОРДОРСКОВИЯ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ООН!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То САЩ вече никой не ги бръсне за слива ай остави Китай ами една Северна Корея се подиграва, с тях
28
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин трябва да покаже, че не го е страх и да отиде лично той... Като го арестуват на летището да се държи храбро и да даде пример... А дано, ама надали...
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще лющи САЩ, насред Ню Йорк сити.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се казва- няма шега, няма измама.
25
18
 
10
 
! Отговори
Аре у леву преди 1 година
"Това не отменя присъдата на Путин в Хага и не отменя заповедта му за арест. Ако стъпи в някоя държава, която е декларирала, че ще го арестува няма да му се церемонят." .................., абе то и някой хетеросексуален мъж да попадне у вас, няма се церемониш, веднага ще се наведеш, ама луди няма!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропитеците да го д**ат сополив