Ердоган: Зърнената сделка бе удължена заради отношенията ни с Путин

Към Русия трябва да се прилага балансиран подход
19 май 2023 18:22, Стела Стоянова
8
Ердоган: Зърнената сделка бе удължена заради отношенията ни с Путин
Снимка БГНЕС

Удължаването на зърнената сделка с два месеца стана възможно благодарение на "специалните отношения" на Турция с руския президент Владимир Путин. Това каза турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в интервю за телевизия СиЕнЕн, пише БТА.

На 17 май Ердоган съобщи, че споразумението за износ на зърно през Черно море е удължено с още два месеца.

Той изтъква пред СиЕнЕн, че в отношенията със страни като Русия трябва да се прилага балансиран подход, но Западът не го прави. Според Ердоган такъв подход би бил по-успешен.

"Например инициативата за Черно море. Ние се съобразяваме не само с нуждите на западните държави, но и с тези на африканските държави. Тази инициатива бе удължена с два месеца. Как стана възможно това? Това бе реализирано благодарение на специалните ни отношения с президента Путин", подчерта Ердоган.

Турският лидер каза още, че планира да работи с американския президент Джо Байдън, ако спечели втория тур на президентските избори в републиката на 28 май.

Турският лидер подчерта, че ако Байдън се оттегли от поста президент на САЩ, "ще работи с този, който го замени".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега тука може да си дрънкане каквито си искаме глупости,но фактите са че турците геополитически си играят много добре картите
6
0
 
0
 
! Отговори
Мехмед Завоевателя преди 11 месеца
И нашите отношения с цар Александър II бяха отлични
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е тоя не спря да си прави ПР на гърба на Путин.
4
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 11 месеца
Дългосрочно Путин ще спечели най-много. Да загуби войната досега като очакваше да спечели бързо и не очакваше да има такава помощ за украйна, реално амунициите и оръжията я държат, ако ги нямаше да е капитулирала вече. Но ако сега не се засади, ако не се пази правилно житото и житните култури, догодина няма да има, тогава няма да се изнудва света и най-вече Европа, и САЩ. Украйна ако спре да произвежда и торове... Русия няма да има реална алтернатива, тогава ще започне интересната война
3
2
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
Ердоган е Пиичч - Та Дрънка , Европа Предложи на Турция - 300 МИЛИАРДА Евро - Ако Кемалчо Спечели Изборите , Но Турците - Пак Гласуват за Ердоган :) Турция има БВП - Над 1 Трилион Евро - И Тия 300 Милиарда ги Изкарват за 3 - Месеца , Не Си Заслужава - Турция с Пари Не Се Продава - И Да Се Продава - Никой Няма Толкова Пари - За Да Я Купи .................ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А зделката на ЕС и украй които по бедните държави от ЕС се задължават да купуват зърно царевица яйца и д-р.а по нагарите държави нищо не купуват от Украйна а от Южна Америка ,що така бре тарикати нали давате сума милиарди за тая Украйна защо ?
1
3
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 11 месеца
Страшна лисица и политик е ТОЙ!УСПЕХ НА БАЛОТАЖА!!!!!!