Половината от обещаните оръжия за Украйна идвали със закъснение

Рустем Умеров: Заради това губим хора, губим територии
25 фев 2024 20:50, Анисия Иванова
54
Половината от обещаните оръжия за Украйна идвали със закъснение
Снимка: БГНЕС

Половината от западните оръжия, обещани на Украйна, се доставят със закъснение, заяви днес украинският министър на отбраната Рустем Умеров, цитиран от Франс прес.

"Към настоящия момент ангажиментът не е синоним на доставка, 50 процента (от оръжията, за които са поети) ангажименти, не се доставят навреме", заяви министърът на форум, посветен на втората годишнина от руската инвазия в Украйна.

Заради тези закъснения "губим хора, губим територии", допълни той. Украинската армия, изправена пред изключително трудна ситуация на фронта, тъкмо се изтегли от своя бастион Авдеевка след месеци ожесточени боеве, изтъквайки недостига на хора и боеприпаси.

През последните дни украинският президент Володимир Зеленски многократно настоя пред западните си съюзници да доставят военната помощ навреме. Той призова за повече боеприпаси, системи за противовъздушна отбрана и изтребители на вчерашното виртуално заседание на Г-7. Според него забавените доставки на оръжия са допринесли за провала на контранастъплението на Киев през лятото на 2023 г. (Л. Мартинов, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
10
 
! Отговори
Тагаренко преди 2 месеца
на напразно е учил в Русия. Усвоил е всички умения как убедително да не свърши работата, за която му плащаме. ГРУ си е яка школа.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Европа някоя държава сключвала ли е съюз с Украйна? Аз не помня такова нещо
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние като най-изпълнителни им пращахме навреме боеприпаси и оръжия, другите се правят на ощипани госпожици, вече не им пращаме :)))
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Давайте всичко на Украйна що имате и после рецесия като тая от 32 ра година даже един от офицерите на Украйна беше се изтървал че войната между Русия и Украйна е с цел да, разори запада и ми се вижда много логично стотици милиарди изтекоха незнайно къде Европейския съюз вече е в рецесия
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А останалите от любов към демокрацията продавате на терористи.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не стига, че са голи като да не казвам какво, че ще ме изтрият, а и много наглиии! Къде се е чуло и видяло в световната история държава във война да проси оръжие, ракети, самолети, пари? Те нямат нищо. Само просят. Имали са оръжие за първите 3 месеца от войната (според екс министър на МОУ). Сега пък закъснявала помощта?!Не са произведени, а не, че някой ги бави. Не могат да смогнат на Украйна САЩ и ЕС на оръжие. А Русия имала запаси още от Втората световна. Къде са тръгнали с гайдите като нямат?
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А другата половина се продава на черно.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След погрома в Авдеевка,цялата Киевска нарко-зависима шайка е в ступор,що така?
20
4
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
юрохейците да приготвят репарациите към Русия... Да не си мислят, че, ще им се разминат животите на руснаците дадени в таз СВО, с това даване на оръжие... А и ние, както винаги сме от по грешната страна на барикадата и пак, ще плащаме за чужди грешки... ===)))
19
3
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Е, с приятел Запада, враг не ти трябва !
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оръжието било малко и закъснявало,плановете за конраступа били на масата в Кремъл,абе чиkиджиии наркозависими,вземете измислете нещо по правдоподобно,иначе кранчето което пуЩа милиарди ще спре!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това водорасло явно не разбира че дразни, и то изключително много. Тя тая просия край няма.Абе остави си само ЛВОВСКА ОБЛАСТ, че да не останеш и без нея и върви подписвай и целувай краката на Путин
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Елементарен въпрос към всички защитници на Украйна и нашите медии които бълваха как Украйна побеждава. Къде е оръжието на Украйна имаха над 400 бойни самолета 4500 танка, няколко хиляди БТР, оръдия, гаубици, имаха стотици РСЗО къде е всичко това ? Ако някой ми отговори ще го призная, след това им предоставиха стотици бойни еденици всякаква техника и пак не им достига. А оня Зеления пак се изцепи за жертвите. Само 4500 загубени танка са 13500 човека нямам думи как се омотават в лъжи.
15
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 2 месеца
До АнонимеНЗа Байдън говориш, нали?
14
3
 
20
 
! Отговори
иво преди 2 месеца
Въпрос на време е. Укрите нямат никакъв шанс. И зеления го знае.
13
1
 
20
 
! Отговори
Никой не ви е преди 2 месеца
Длъжен да умира вместо украинците!Милиярди евро и долари ви дадоха, опразнихте оръжейните складове, само още не са ни конфискували колелетата и така е, ще губите, защото искахте да откраднете чужда територия!Същото ги чака и израелците!Алчостта и несправедливостта се наказва Свише!
12
1
 
19
 
! Отговори
@@ преди 2 месеца
Само сандъци пълни с памперси за вас.
11
0
 
23
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
Това са пълни глупости. С 31 000 загуби за две години, укрите не са във война, а на курорт. Този военен министър защо не слуша какво говори началника му Зеленски?
10
7
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТРЪМП ОБЯВИ, ЧЕ ВМЕСТО ДА ГО ВКАРВАТ В БЕЛИЯ ДОМ ДА ГО ВКАРАТ В ЛУДНИЧЕН ДОМ , ЧЕ БИЛ НАПЪЛНО ИЗПЕРКАЛ ВЕЧЕ
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада няма да повтори грешката от първата световна, когато Европа си даде имането на Америка.