Започват валежи от дъжд, зимата идва в събота

До обяд времето ще е облачно, но спокойно
24 ное 2023 06:46, Александър Попов
6
Започват валежи от дъжд, зимата идва в събота
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд облачността над страната ще е значителна, около и след обяд ще започнат валежи от дъжд.

Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°. Ще духа слаб, в Източна България - умерен запад-югозападен вятър. С него дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 12° и 17°, в София - около 13°. В Северна и Южна България температурите през деня ще са между 14 и 16 градуса. Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна и на места по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд.

В събота зимата идва с пълна сила. В резултат на студен атмосферен фронт ще нахлуе студен въздух, който бързо ще понижи температурите.

Снеговалежите ще са интензивни и с натрупване в планините, на места ще има виелици, а синоптикът Петър Янков предупреди и за възможни щети от силния вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 2 Има се предвид, че от събота вече застудява и може да вали сняг. При положение, че целият октомври беше без капка дъжд и температури от 20+ градуса, до 24 ноември положението е подобно (10+ градуса, а от началото до средата на месеца 15+), може да се каже, че е доста топло за сезона, и това е вече няколко години поред. Обзалагам се, че и тази "зима" ще има 1-2 седмици под -10, началото на март ще падне малко сняг и ще е по- студено, останалото време ще е за къс ръкав.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дано в събота в софиа натрупа 80 сантиметра снег и го стегне минус 50 градусов студ
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зимата не почваше ли от 22 декември. Следователно нещо не е новонормално. Глобалното затопляне как така я докарва почти месец по-рано, вместо да е топло като за плаж на открито?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубав ден!