Молят суходолци за отсрочка, ще ги компенсират с подобрения в квартала

В София най-трагично е около пазарите, болниците и училищата, и.д. кметът не е оптимист за изхода от срещата с протестиращите
6 юли 2005 16:24,
Молят суходолци за отсрочка, ще ги компенсират с подобрения в квартала
Такава е ситуацията в столицата в момента. Снимка: Булфото

Още една среща ще има и.д. кметът на София Минко Герджиков с протестиращите от Суходол днес, стана ясно след срещата на Минко Герджиков с ген. Бойко Борисов, и.д. главен секретар на министерството ген. Иван Чобанов и с директора на СДВР ген. Румен Стоянов.

Ще поискаме от жителите на Суходол 10 дни отсрочка за да се намери дълготраен изход от кризата, договорихме се за съдействие от страна на МВР при осигуряването на новите площадки, заяви Герджиков.

Полицията и прокуратурата на този етап няма да се намесват, за да бъдат осигурени трасета за извозването на сметта до Суходол.

Ще се опитаме да компенсираме жителите на Суходол, като им предложим подобряване на инфраструктурата, каза след срещата и.д. кметът.

Той допълни, че не е оптимист за изхода от днешната среща, защото протестиращите са се разделили на няколко групи.

Прокуратурата е уведомена, че ние можем да организираме сметосъбирането, но имаме пречки да изпълним тези наши ангажименти. Надяваме, се че ако намерим площадка, няма да се наложи ескортирането на камионите със смет, каза още градоначалникът. Преди срещата си в Суходол, Герджиков заяви, че ще разговаря с експерти от РИОСВ.

Ако получим от инспекцията разрешение за площадка, монтирането на машината ще започне веднага, добави Герджиков. Най-замърсени са районите около пазарите, болниците и училищата.

В района на пазарите обаче няма да се пръска върху разпиления боклук, защото твърде много клошари се ровят в кофите, допълни кметът.

Според Герджиков набелязаните три площадки, към които и днес пътищата остават блокирани, няма да се използват. Една седмица след монтирането на пакетиращата машина, София може да бъде изчистена напълно, поясни още Минко Герджиков.

Сега една част от сметта стои в колите. Те са пълни до половината, защото от топлината може да се получат неблагоприятни последствия, допълни Герджиков.

Още по темата:

Започват да дезинфектират кофите в София

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание