Общината проверява павилиони край Женския пазар

Искат премахването на част от тях заради реконструкция на тържището
Обновена: 14 дек 2011 13:41 | 14 дек 2011 13:40, Красимир Ангелов
6
Общината проверява павилиони край Женския пазар
Снимка: Булфото

Дирекция "Контрол по строителството" ще извърши проверка на закономерността на поставени търговски обекти в участъка по ул. "Кирил и Методий" и ул. "Екзарх Йосиф", обяви главният архитект на София Петър Диков.

Той уточни пред БТА, че подобна проверка в участъка от ул. "Цар Симеон" до ул. "Екзарх Йосиф" е показала, че голяма част от павилионите са поставени без необходимите строителни документи.

Главният архитект е внесъл в Столичния общински съвет предложение за премахване на част от преместваемите обекти на територията на Женския пазар, за да се даде възможност да се осъществи планираната реконструкция.

Решението на съвета е необходимо, тъй като Женският пазар се стопанисва от общинското дружество "Пазари Възраждане", а в него ще бъде изрично посочена и забрана за сключване на нови договори с продаващите в тези обекти", посочи още главният архитект.

Според него такава забрана е необходима, за да не се повтори ситуацията с част от магазините в пешеходния подлез на НДК, които е трябвало да се премахнат заради строителството на метрото.

По думите на главния архитект след приключване на проверката и решението на общинския съвет може да започне премахване на обектите, които попадат в обхвата на реконструкцията на пазара. Това може да стане до февруари, допълни Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Женски пазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
А *** гета кога ще ги проверяват или това не се отнася за електората.
4
0
 
4
 
! Отговори
ЪФСЪ преди 12 години
тоя не беше ли НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАТКО НА БРАТКО?
3
0
 
4
 
! Отговори
perekly преди 12 години
Големият брат ще разчисти , за да може малкия брат да спечели с проекта за реконструкция ,отново , приза за архитект на годината.Те не са свързани двамата и няма никакви интереси! Хич!
2
0
 
4
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Петър Диков да обясни възможно ли е БЕЗ РУШВЕТ собствениците на земя в кв.Мусагеница да се сдобият с парцели или ако не си платят, ще се сдобият със зелени площи, нищо че регулационния план е наситено кафяв...
1
0
 
5
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Я-а-а, това на снимката не е ли един български мултимилионер! Въпросът е кой, кой е. Дали братко Калин е мултимилионер или батко Петър е милионер или обратното... Трудна задача, особено за финансовите органи на МВР и прокуратурата...