Ремонтират основно бул. "Княгиня Мария Луиза"

Това ще стане в участъка от надлез "Надежда" до "Лъвов мост"
16 яну 2012 16:06, Красимир Ангелов
15
Ремонтират основно бул. "Княгиня Мария Луиза"
Снимка: Булфото

Пълна рехабилитация на бул. "Княгиня Мария Луиза" - от надлез "Надежда" до "Лъвов мост", ще се извърши през тази година, съобщи пред районните кметове и общинските съветници заместник-кметът на столицата Любомир Христов.

По думите му булевардът ще бъде рехабилитиран по подобие на бул. "Ломско шосе". Предстои разработването на програма и за ремонт на тротоарните настилки.

По думите на Христов през тази година ще бъде завършено и първото кръстовище на две нива между бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев", ще се проектира кръстовището на две нива между бул. "Акад. И. Е. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски", както и между булевардите "България" и "Гоце Делчев", като там се работи съвместно с "Метропроект"- Чехия, които проектират третия лъч на софийското метро.

Предстои началото и на строителството на кръстовище на две нива между бул. "П. К. Яворов" и бул. "Др. Цанков", както и на транспортния възел "Лъвов мост".

През 2012 година ще се разширяват и съществуващите кръстовища на пл. "Велчова завера", на булевардите "Вардар" и "Тодор Александров", "Вардар" и "Възкресение", "България" и "Ив. Е. Гешов", като предстои и пълната реконструкция на бул. "Братя Бъкстон" с изграждането на джобове за спирки на градския транспорт и велосипедна алея.

Предстои строителството на пробиви на булевардите "Царица Йоана" и "Д-р Петър Дертлиев", както и изграждането на улици в Банкя, район "Панчарево" и в кв. "Малинова долина". Ще се реконструира и кръговото кръстовище между бул. "Св. Кл. Охридски" и бул. "Андрей Ляпчев".

От 2012 година започва и ремонт на 18-те мостови съоръжения на надлез "Надежда", които не са ремонтирани от строителството им през 60-те години на XX век.

До началото на март предстои да бъде получено окончателното становище по проекта за интегриран градски транспорт, който е на стойност 120 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Beynn преди 12 години
I Fasadite na Zgradite po Celia Bulevard shte gi remontirat li...?
10
0
 
0
 
! Отговори
dmode преди 12 години
асфалта на надлез надежда е като кашкавал. има дупки които могат да погълнат цял трабанта трамвайното трасе е плачевно. толкова ли нямат пари да сменят релсите. там трамваите биха могли не да тътрят както сега, а да летят с висока скорост, тъй като голямата част е под нивото на земята и няма коли и пешеходци
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смятам,че всичко е добре планирано със заложеното остаряване! още няма да са го завършили и вече се нуждае от нов ремонт...
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бул. "Княгиня Мария Луиза" - ОК , Ломско шосе - ОК, нов асфалт перфектно, но точно между тях самия надлез "Надежда" прелича на лунната повърхност и той плаче за нов асфалт!!!
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте плямпали , работи се и то здраво има пари поне в София и от бизнеса и от от Европа с другото не знам какще се справиме , монтирали са нова стъклена спирка на Попа, съвсем европейска , минало *** и защото не еимало под ръка спрей да си драска е използвало пирон или нещо друго и новата спирка е замязала на *** му у тах, стова оправията е най-трудна
6
15
 
6
 
! Отговори
14 преди 12 години
Всичко това са глупости. Не може в толкова голям град с огромни проблеми единственото нещо, което да се прави, е половин линия на метрото.
5
3
 
9
 
! Отговори
Sofianec преди 12 години
А Лъвов мост се крепи на свети крепки. Отстрани зеят дупки и лично аз пресичам със страх.
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там не ремонтираха ли основно съвсем наскоро?
3
20
 
19
 
! Отговори
borislav преди 12 години
тя цяла София е разкопана,нямам думи,такова нещо не е било отдавна...
2
9
 
31
 
! Отговори
13 преди 12 години
Добре де, не може всичко за 1 година да стане!Факт е, че толкова много в София не се е ремонтирало!
1
3
 
36
 
! Отговори
Katq преди 12 години
Това е най-малкото, което може да се направи. Какво става с пробивър между Сточна гара и Централна гара, както и този на Пирогов?Също и строежа на бул. "Каблешков"?