Разкриват нова група в 56-то ОДЗ в кв. "Младост" 3

Трябва да помогна на родителите, сподели директорката на градината
Обновена: 19 мар 2012 15:17 | 19 мар 2012 15:11,
20
Разкриват нова група в 56-то ОДЗ в кв. "Младост" 3
56-то ОДЗ "Здравец"

Нова група за деца, родени през 2006 г., ще бъде открита след три дни в 56-то ОДЗ "Здравец" в столичния квартал Младост-3.

Макар и броят на новоприетите деца в групата да е сравнително малък, на фона на 6000 деца в столицата, които чакат за прием в забавачка, директорът на градината Искра Причкапова се надява, че именно това е начинът чакащи с месеци деца да бъдат приети в детско заведение.

Едва 60 от нейните 330 възпитаници ще напуснат ОДЗ "Здравец" през лятото, за да тръгнат есента на училище.

"Трябва да помогна на родителите. Това сме в състояние да направим - реновирахме със средства на общината помещение в нашата градина и сега го отваряме", сподели тя пред Dnes.bg.

Още по темата

Г-жа Причкапова твърди, че политиката за строеж на нови детски градини в столицата е правилната, но според нея и в училищата е напълно възможно да се осигурят помещения, където да преминава последният етап от обучението на най-малките – предучилищната подготовка.

"Столичната община помага, дава, каквото може да даде. Базата ни е добра, но винаги има какво още да се желае", сподели тя.

Гордее се, че е една от малкото градини в София, която използва мултимедия в помощ на учителите да онагледяват пред малчуганите учебния процес.

Освен че детската градина е база на Софийския университет и тук често можеш да срещнеш студенти, ОДЗ "Здравец" е може би и единствената в столицата, която има клиничен психолог. Лекарят помага на децата, родителите и учителите в подхода им към по-буйните деца и тези със специфични здравословни проблеми.

"Въпрос на дипломация е решаването на проблемите, даже и на финансовите", допълни Искра Причкапова.

Макар и с неголям делегиран бюджет са успели да пребоядисат градината, да подменят шкафчетата на децата, да отремонтират тоалетните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: детска градинамладост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 12 години
БЪЛГАРИЯ СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА ,ЗА СМЕТКА НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ГЛАВНО СОФИЯ. ХОРАТА МАСОВО, БЯГАТ ОТ СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ. ЗАТОВА ПРИ ТОЗИ НАПЛИВ ,ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НЕ ДОСТИГАТ. ХОРАТА ,БЯГАТ ОТ БЕЗРАБОТИЦАТА ,КОЯТО ГИ ОБРИЧА НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ .ВЪВ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ПРОВИНЦИЯ Е ,КАТО СЛЕД ВОЙНА ,ИЗОСТАВЕНИ ПОРУТЕНИ КЪЩИ, РАЗБИТИ ПЪТИЩА, БАНДИ *** .ТРАГЕДИЯТА Е ПЪЛНА! ЖАЛКО ЗА ХОРАТА.СЛЕД ГОДИНИ ,СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ,ЩЕ СА САМО СПОМЕН!АКО ВСЕ ОЩЕ, Я ИМА БЪЛГАРИЯ!
15
0
 
0
 
! Отговори
galinag преди 12 години
blabla, голямата гражданка, такова изказване може да направи само един абсолютно ограничен и незапознат с действителността човек. Кой е виновен за същото положение в другите градове на България? Защо смятате, че проблемът с недостиг на места е само в София? Защо и в другите градове на страната е мръсно и нищо не се поддържа като хората? Кой е виновен за "новодошлите" в другите големи градове? Явно всички, които живеят в София.
14
0
 
2
 
! Отговори
Любо преди 12 години
За подмяна на шкафчетата в 56 ОДЗ "Здравец" не е използван делегиран бюджет (виж последно изречение в статията "Разкриват нова група в 56-то ОДЗ в кв. "Младост" 3"), а средствата на всичките родители, децата на които посещават тази детска градина. Родителите ще го потвърдят. Според мен грешката е съществена и се нуждае от проверка на документите в градината.
13
0
 
2
 
! Отговори
M.Jane преди 12 години
разкрили са ги значи! крайно време беше, хехе...
12
5
 
7
 
! Отговори
blabla преди 12 години
" мръсен и мизерен град, наречен столица. " - а кой според тебе го направи такъв, айде да не казвам, че ще ме цензурират какво мисля за вас ... Не съм от София до девето коляно, но въм видяла каква беше София преди да се населите новодошлите и каква е София сега - кой е виновен според теб? И сега ще ми измествате детето от градината на всичкото отгоре ... псевдограждани.
11
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Скапана държава ... намалиха майчинството от 2 години на 1 за да стимулират майките да се върнат на работа ... това да речем че е ОК. Обаче няма как да намаляш майчиствата при условие, че не си осигурил къде да отидат децата.После се чудят защо няма деца и защо сме с отрицателен прираст...
10
0
 
3
 
! Отговори
lele преди 12 години
Разкрива :)))), леле какви журналисти....и какво са разкрили хахаха ужаст
9
0
 
1
 
! Отговори
Bai Nedelcho преди 12 години
Razkrivat :D :D
8
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 12 години
И какво му е на новината .. много важна, та чак да го изместиш.. от единия в другия
7
0
 
7
 
! Отговори
уффф преди 12 години
зарежете тези глупости - София с/у провинция- кучетата си лаят, кервана си минава....Да ги е.а пропагандистите - за чий ... отварят места за 2006 набор?!? Та повечето от тях ще тръгнат септември на у-ще. Или това е поредният номер директорката да "намаже" с прием на деца набори 2009,2010,2011 "под масата", с оправданието, че не е имало кандидати. СРАМ
6
3
 
3
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Хаха номер 1 колко е ***...пример за кварталните ***, които стоят в кръчмата като тръгвам за работа и като се прибирам са още там, но вече са преполовили бутилката с бира или кафето :)
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разкриват нова група в 56-то ОДЗ в кв. "Младост" 3"Моля-моля!!!Защо г-н Ленторезов не е там???Няма и ТВ излъчване.НЕ СЕ БРОИ!!
4
0
 
8
 
! Отговори
Веска преди 12 години
То за набор 2006 няма недостиг на места. Недостигът е основно за малките - две и тригодишни.
3
6
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Гражданино, от кое точно село каза че е Дядо ти? За твое сведение София е един относително НЕ голям град? Какво ли правят хората в 10милионни градове като Лондон, Париж и Барселона? Веднага ти казвам! Работиш легално, имаш дете, отиваш в кварталната градина и казваш че детето ти трябва да е там и нещата се случват. Най-лесно е селяните да са ви виновни, а истината е очеавадна! ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ЦАРИ и за управляващите "разделяй и владей" (София-Провинция) е идеално оправдание!
2
11
 
9
 
! Отговори
jgo преди 12 години
До 1Не те знам кое поколение си софиянец, но много ти знаят устата, да не мислиш "селянчетата" се бият да дойдат в София защото им е кеф! Хората са дошли тук за да си прехранват, защото целия "бизнес" е съсредоточен в столицата, заради разни интереси. И затова всички идваме в този мръсен и мизерен град, наречен столица.
1
21
 
16
 
! Отговори
:( преди 12 години
Която пак ще се напълни с челядта на селянчетата, които вместо да си седят на село се тъпчат в София и мрънкат как държавата не им била осигурила места в детските градини, места за паркиране и т.н.... а в по-малките населени места се чудят как да си запълнят бройките в групите.