Таксиджии и маршруткаджии одрусани с актове за 100 бона

8-часова акция в столицата установи куп нарушения
11 апр 2012 20:30,
50
Таксиджии и маршруткаджии одрусани с актове за 100 бона
Снимка: Impact Press Group

Актове за близо 100 000 лева  съставиха от „Автомобилна администрация” и столичната полиция на маршрутки и таксита при 8-часова спецакция в София, съобщиха от транспортното министерство и МВР.

Инспекторите са проверили 235 маршрутки, като са съставили 157 акта. Най-често срещаните нарушения са неиздаване на билети, претоварване с по-голям брой пътници и неспазване на работното време.

Проверяващите установили, че страничната плъзгаща се врата на 146 возила нарочно била запечатана, за да се икономисва място и това налагало пътниците да влизат през предната дясна врата.

Двама от шофьорите управлявали маршрутките с актове, съставени по Закона за движение по пътищата с изтекъл срок. Един водач е санкциониран за изтекла шофьорска книжка, друг нямал валидна полица за гражданска отговорност, установили проверяващите.

Констатирани са и някои технически неизправности – два автомобила били с неизправни светлини, две се оказали без документ за годишен технически преглед, на три от тях липсвали страничните огледала, а други три били със спукани челни стъкла.

По време на акцията са проверени и 180 таксиметрови автомобила, като са съставени 35 акта. Двама таксиджии управлявали колите без книжка, а други петима били санкционирани с актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, глобените с фишове са шест.

Имало и случаи, в които шофьорите карали без разрешение от Столична община, без пътна книжка или с невключен електронен таксиметров апарат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: акциямаршруткитаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 11 години
Така де, откога го чакахме това! Още ги щавете, писна ми от *** елементи по пътя.
43
1
 
7
 
! Отговори
попа преди 12 години
Браво, това е начина!!! Контрол!!! Сега и ако ни сюрпризирате приятно преди Великден, че събраните глоби от тия 100 бона няма да отидат в Общинска банка, контролирана от Общинския съвет, откъдето после да поемат за кредитиране на сина на шефа (бившия) на Общинския съвет срещу нивички - е направо ще ми оправите деня!!!! Ама надали.....
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малко им е
41
2
 
3
 
! Отговори
Реалист :) преди 12 години
ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ! :) Колко още ще бъде така не ми е ясно. Добре че ГЕРБ поне се опитват да направят нещо за разлика от ЦК на БКП където борбата за кокала е най-важна.
40
1
 
16
 
! Отговори
GIB преди 12 години
До всички дето оправдават нередностите с безпаричие: нима от безпаричие таксиджиите карат без книжка??? Или тези от маршрутките със спукано предно стъкло??? Айде стига глупости!!!Сигурно и от безпаричие слушат яко чалга, пушат в колите и не се съобразяват, че карат хора, а не картофи???Имам приятели-карат такси, ама и те признават че много *** се навъдиха в техните фирми, да не говорим за ***, които "имат книжка"...
39
0
 
15
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
НАЙ-НАГЛАТА ПРЕСТЪПНА *** СА БАКШИШИТЕ !!!
38
4
 
8
 
! Отговори
с. преди 12 години
Бакшишите са страшна ***,обаче съм напълно съгласен с Кратун!Ако всичко им е изрядно са направо довиждане!В България хората работят не за екстри,а за оцеляване!В такава ситуация клинчиш колкото можеш за да се оправиш!То не са лизинги,данъци,осигуровки,лицензи и не знам какво си!На фона на всекидневно обедняваща клиентела!Напоследък е много трудно да се живее!Аз на такъв натиск за пари не съм бил подлаган никога!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова малко актове при таксиджиите.Не може да бъде.Без съмнение бакшишите са се бръкнали дълбко,дали са бакшиш на бюстителите на реда и са минали метър.А при маршрутките е леш,защото е нямало как да подкупят проверяващите.Нямат пари в кеш.
36
12
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Това правителство знае единствено да "друса". Друса фирмите, друса всеки, който по някакъв начин се опитва да изкара някой лев, за да нахрани семейството си. Друса и безработните със здравни осигуровки, въпреки, че те нямат никакви доходи.... Голямо друсане пада....
35
6
 
12
 
! Отговори
Ф-1 преди 12 години
На обикновенните хора в БГ за най-дребните неща актове,ито за хиляди левове.Не защитавам бакшишите,но в тази немотия и те едвам си изкарват прехраната,висят с часове по стоянките. А другарите по министерства,кметства,администрации-некадърници,нищо не вършат а само лапат от актове! 1000 АКТ-КАК ЩЕ ГО ПЛАТИШ?ЗАщо не одрусат някой държавен служител за несвършена работа с такъв акт?ИЗРОДСКА ДЪРЖАВА.
34
0
 
19
 
! Отговори
З.С. преди 12 години
Тези без книжки,сигурно са били от 12-80.В тази фирма,повечето бакшиши са *** и с помпи на апарата.
33
6
 
11
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
Айде сега маршрутките да се обединят и да осъдят столичната община за лошо убично осветление и дупките по пътищата. За 100 000 лева.
32
13
 
3
 
! Отговори
! преди 12 години
Пак дебилска работа. Сигурно от столична община смятат, че маршруткаджиите са милионери и затова пестят от спукани стъкла и затворени врати. Кръгли ***.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей така се пълни бюджета за 2-3 седмици и всичко ще си дойде на мястото и бакшишите ще се постреснат малко че те си мислят че едва ли не икономиката да държавата ще се срине ако не са те
30
1
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
"...страничната плъзгаща се врата на 146 возила нарочно била запечатана, за да се икономисва място и това налагало пътниците да влизат през предната дясна врата"Все едно последните 10 години не са се случвали :) :) :)
29
0
 
6
 
! Отговори
ogin преди 12 години
a takaaaaaaaaa nqkoy 6te si kupi mercedes za 100 bona
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас има един много тънък момент на манипулация: нарочно се създават препоставки в законите и правилата, така че дори неспазени да няма наказания за това. Това поражда една спирала от събития и действия, имащи за цел в обществото да има множество язви по различни проблеми, така че обществото постоянно да е заето с тях, а не със собственото си саморазвитие. Това е благодарение на старата комунистическа върхушка. Така те крадат, а вие се занимавате я с кучета, я с парно...
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БГ е държавата на глобите.Няма значение дали са таксита,търговци или кучкари.Важно е да се глобява в БГ.Ако в друга държава нещо се нарушава масово се преработва закона или се отменя.В БГ обаче бюджета се пълни с глоби.Понякога даже нарочно от разни агенции или инспекторати.В други случаи от липса на условия без които няма как да се спази закона.Това си е дежурен трик на властта-да няма ясни правила за да могат да се налагат глоби.
26
4
 
29
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Някога,при соца,каруцарите станаха шофьори!Със същия манталитет са сегашните "бакшиши", наистина мърляви ,нагли и алчни,с физиономии на ***!Що годе приятните,с визия,са отватително мазни!Това е "матриала"!
25
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес ме вози мн интересен бакшиш. Гледаше филм, слушаше чалга, пишеше си по ipad-а с друг бакшиш и крещеше по телефона. Съвсем между другото успя да дигне 90... Как успяваше да се справи така наполеонски с всичко, нямам идея