Общината санира безвъзмездно блокове в Студентски град

Главният архитект на София бленува за истински студентски кампус
Обновена: 16 дек 2013 12:27 | 16 дек 2013 11:25,
8
Общината санира безвъзмездно блокове в Студентски град
Снимка: архив, Булфото

Главният архитект на София Петър Диков обяви, че Столична община подготвя проекти за саниране на студентските общежития.

"Те не са собственост на Столична община, но считаме, че в посока подкрепа и развитие на образованието това е проект, който изцяло отговаря на изискванията на програмното финансиране от държавния бюджет – тези 500 милиона лева", добави той на семинар за представяне на бюджета на общината за 2014 г., който се провежда в Правец.

По думитие му идеята е още следващата година да се направи като пилотен проект истински студентски кампус в Студентски град, в който засега ще бъдат включени седем блока.

"Два от блоковете – 35 и 36 са на УАСГ. Останалите са около тези два блока. Водихме разговори за всички студентски общежития, но направихме проверка кои могат да станат като кампус – хем да ги санираме, хем да направим истински кампус", добави Диков.

Той каза, че според сметки на проектантите - около 600 милиона лева ще струва санирането на всички общежития в Студентски град.

Петър Диков обяви още, че се подготвят и проекти за саниране на два блока в ж.к. "Дружба", които по думите му са в безобразно състояние.

"Повечето жилища в тези блокове са общински. Някои от тях са тотално разбити. В рамките на не повече от месец ще дадем схемите. Няма пречка общината заедно с частните собственици да кандидатстват съвместно по програмата, според която 75% е финансирането с европейски пари", посочи той, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Koko преди 10 години
До 1и3 ама вие май наистина си вярвате, спрете вече с това"провинция" такава дума не съществува въведена е от болни мозъци като вас да ви кара да се чуствате нещо повече"столичани" как гордо само звучи. Колкото до мозъчните ви блянове знай, че провинцията ви плаща и великото метро и транспорта ви и градинките и т.н в същото време баба и дядо на дело още се*ат в дупка
7
0
 
8
 
! Отговори
Студент преди 10 години
Онзи ден ходих там - с право го наричам Лас Вегас. По-противно място няма. Пълно с пияни студентчета, пълно с мазни светещи реклами, които рекламират поредното чалга парти и накрая, но не и на последно място - пълно с джипове, мерцедеси, татуирани wannabe мутри, пиещи и гледащи студентките.Съжалявам, но това за мен не е студентски кампус, а една тоалетна, която колкото по-бързо бъде изравнена със земята, толкова по-добре за всички учащи.
6
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Първо трябва да промениш доста мисленето си в правилна посока, тогава отговорите сами ще дойдат.А до тогава, моля те не давай *** предложения. Тия глупости дето ги говориш са несериозни.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главният архитект на София бленува за истински студентски кампусИзвинете, а с чий подпис бившият студентски кампус (макар и панелен и не дотам красив, но КАМПУС!) се превърна в тази *** на края на София? Всичките строежи на сгради, блокове (НЕ ОБЩЕЖИТИЯ!), дискотеки, заведения и др., и др. (между другото продължаващи и сега!!!) да не би да са се появили от нищото? Къде беше тогава главният архитект с бляновете си?Такива изказвания не се ли наричат "изключителен ***"?А, г-н Диков
4
1
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Номер 1, кух си като стадо хралупи, типичен шоп.
3
2
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Наемът е 10 процента от пазарната сума и не покрива дори сметката за парно. Хубав въпрос поставяш-крайно време е студентите от провинцията да си плащат сами блитовите консумативи-както го правят студентите-софиянци!
2
0
 
4
 
! Отговори
социален преди 10 години
Ти пък. Нали провинциалистите плащат наем, който го взима университета в София.
1
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо столична ощина с парите на кореняк-софиянци ще санира блокове, в които живеят лица от провицията. Тези блокове да се санират от общините ,които пращат студенти в софия. Напомням,че студент от София е дискриминиран , и няма право да живее на общежитие. Откъде -накъде с парите на софиянци ще се финансират провинциалистите. Тези пари защо не отиват за студентите от софия-например да се изградят общежития за студенти -софиянци.