Сигурно е! Марсело от Монтана отива в Кеймбридж

Не само МС, но и Камарата на строителите са го подпомогнали
Обновена: 25 авг 2015 14:43 | 25 авг 2015 14:35,
56
Сигурно е! Марсело от Монтана отива в Кеймбридж
снимка: БНР

15-годишният Марсело Илиев от ромската махала на Монтана "Огоста" заминава на 3 септември  да учи в колеж в Кеймбридж - Великобритания, съобщи майка му Цветана Илиева.

Неговото обучение стана възможно благодарение на отпуснатите от правителството 4350 паунда за общежитието на момчето и на дарените от Камарата на строителите в България 36 000 паунда.

Още по темата

Кампания за събиране на средства за образованието му се проведе, като в нея се включиха много национални, електронни и печатни медии, а в Монтана имаше блоготворителен театрален спектакъл.

Марсело Илиев заяви, че е много щастлив, че ще сбъдне своята мечта да учи в Кеймбридж. Той е първото ромско дете от Монтана, което се записва в толкова престижен колеж във Великобритания.

След като завърши колежа, Марсело ще може да се запише без приемен изпит във всеки университет във Великобритания.

Днес младежът обеща да учи прилежно и да оправдае очакванията на хората, които са му помогнали финансово да се запише в колежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
Изборите идват. Новините са подходящи.
29
2
 
5
 
! Отговори
8943 преди 8 години
До 29058(2)Ако не учат защо не учат, ако учат защо тях пък на мен не. *** е отговорът, който търси намира, не сте искали не сте намерили помощ. Да отиде, да види, да събере опит, да реши какво да учи , да се изучи и дай Боже да си дойде и да приложи наученото в БГ. По-добре изучени роми, околкото необразован електорат. След като и той може, ще се наложи и българските младежи да се стягат
28
1
 
5
 
! Отговори
29058 преди 8 години
Хора, да те приемат в университет в Англия не ИЗОБЩО сложно. Той няма да е дори в унивеситет, а в подготвителен колеж. Оксфорд и Кейбридж са градове, в тях има повече от 1 колеж или унивеситет. Не се заблуждавайте, че бил в Кеймбридж. Както и да е. Заблудили се хората, дали пари на вятъра. Казвам на вятъра защото това е напълно ненужно. След гимназия нищо не му пречи да кандидатства и евентуално приемат в Университета на Кеймбридж или който и да е университет в града.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние чак тръпнем да узнаем сигурно ли е за Марсело заминаването... Строителни войски били помогнали, браво, само те помагат
26
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Платено средно образование за които може да си го позволи
25
2
 
27
 
! Отговори
МАРГИ преди 8 години
НЕЗНАМ ЧУДЯ СЕ КАКВА Е ТАЯ НОВИНА ИЗОБЩО.......... МОЯТА ДЪЩЕРЯ СЪЩО Я ПРИЕХА В АНГЛИЯ В ЛОНДОН, НО..... НЕ СЕ СПРАВИХ НЕ МОЖА ДА ОТИДЕ, НЯКОЙ ИЗОБЩО РАЗБРА ЛИ, КАКВА МЪКА ИЗПИТА ТОВА ДЕТЕ ЗАЩОТО КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ НЕ БЯХА УВЕДОМЕНИ МОЖЕ БИ!, ИЛИ Е НАКАЗАНА ЗАЩОТО Е БЪЛГАРКА А ПЪК СЕГА Е КАПАНИЯТА НА РОМИТЕ1 И ТЯ НЕ Е ЕДИНСТВЕННААТ ПРИЕТА И НЕ ЗАМИНАЛА ЗАРАДИ ФИНАНСОФИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА, ТАКА ЧЕ ПРОСТО НЕЗНАМ КАКВА Е ТАЯ АЛАРМА С ТОЯ МАРСЕЛО, ЩО ЗА ПОРНОГРАФИЯ СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА !
24
1
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
До:2 (коментари 25, 27): чети, човече! Камарата на строителите отпуска 36000 паунда за 15-годишен ром, който ще се подготвя за... може би за английсиото УАСГ(ако вдяваш що е това) Знаеш ли колко талантливи деца има в строителните гимназии в България? А студенти във въпросния УАСГ? Обаче те не са интересни за строителната камара... тато им не е ромски строителен "предприемач"...виж, 15 годишен Марсело, о да! И ще ми говориш ти, който не знаеш за колко работи строителен инженер у нас! Злобар!
23
4
 
6
 
! Отговори
Марселиnho преди 8 години
Ако беше българче щеше да учи в СУ или НБУ."In time we hate that which we often fear" - William Shekespeare
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко бедни български деца има, родителите им откъсват от залъка си да ги отгледат, за тях няма ли кой да плати да идат в Кеймбридж? Или защото тук имаме някакъв си от ромската маала и давай да покажем как интегрираме ромите. Най вероятно сега англичаните ще пропищят от родата на тоя ученолюбив ром, тъй като те няма да пропуснат да идат с него - я ще изядат кралските лебеди в езерото, я ще я ударят на просия, кражби, "бране" на желязо и други допълнителни характерни за етноса неща.
21
9
 
12
 
! Отговори
2 преди 8 години
И още веднъж браво на хората,които не са пълни с злоба и омраза и са решили да помогнат на някой без значение от раса и цвят на кожата....По мое мнение болшинството пишещи тук могат да духат...Предпочитам едно момче да отиде да се образова и да стане човек,от колкото да стой в гетото и да работи за 300 или 400 лв и да не може да използва потенциала си...Нито една държава не е просперирала когато е имало сагрегация и омраза между етноситеБраво на хората,които са му дали шанс
20
10
 
9
 
! Отговори
2 преди 8 години
Браво на момчето.....Браво на тия ,които са му дали шанс в живота!!!Малко ми напомня на мен....Аз уча в САЩ и на мен нямаше кой да ми помогне....изтеглих голям заем от банка за да мога да покажа банково извлечение пред американското посолството в София....не знам дали ще мога да го върна....Но такива ,като това момче със сигурност ще успеят повече в живота от колкото някой ,който просто стой в тях и плюе по някакъв форум...You can be anything why you chose hater ?
19
9
 
24
 
! Отговори
? преди 8 години
Колко деца спечелиха световни отличия и златни медали и бяха приети куде ли не, държавата на никой не помогна да отиде да учи, СЕГА на цигънчето се помага, на българчетата не!?? Що за държава е това?
18
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Мънгалска държава
17
7
 
17
 
! Отговори
АМи ... преди 8 години
Защото помагат на търчетата да ходят на еВРО визия тук и там, на цигънчето да ходи в Англия да учи, а БЪЛГАРЧЕТАТА ... ??? Колко свесни деца има, но никой не им помага освен родителите им ... виж щом е цигънче - хайде всикчи да дават и да помагат
16
9
 
12
 
! Отговори
www преди 8 години
kakva e tazi zloba be hora,ako saumeete da se radvate na uspehite i na shtastieto na drugite hora togava i samite vie shte se chuvstvate dobre,izchistete saznanieto si ot zlobata i zavistta
15
1
 
36
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Чист българин: Марсело. И извънредно талантлив - издържал изпита! Ама нямали средства техните... аре да просиме, тва ни е етническа традиция... а че десетки български ученици печелят златни медали на свтовни олимпиади по математика и информатика, които им осигуряват прием в престижни университети, но не отиват, защото родителите им не могат да им платят, това никой не го знае, нали? Марсело е ром, значи е с привилегии, осанна, да ликуваме всички българи, да живей!!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
noneпреди 1 минутаРадвам се за него! Но не мислители че има нещо нелепо в това да пишете статии за това че някой е влезнал в университет и то не във собствената си държава ?=====================Нищо не сте разбрали!Това не е университет, а колеж - равнява са на нашите 11-ти и 12-ти клас,тоест ПОДГОТОВКА за университет, А НЕ УНИВЕРСИТЕТ.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До noneТой не е влязъл в университета Кембридж - вижте на колко години е и ще ви стане ясно, че нашите "журналисти" пак не са в час.
12
6
 
3
 
! Отговори
none преди 8 години
Радвам се за него! Но не мислители че има нещо нелепо в това да пишете статии за това че някой е влезнал в университет и то не във собствената си държава ?
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камарата на строителите са го записали в специалностРазрушаване на сградиспециализация Добиване на Винкел от Бетонна колона