Обирджиите от мола – нагли, брутални, със самочувствие

Възможно е крадците на инкасото да са имали информатор
Обновена: 23 фев 2016 09:27 | 23 фев 2016 09:14,
46
Обирджиите от мола – нагли, брутални, със самочувствие
Снимка: Bulphoto, архив

Обирджиите на инкасо автомобила, които задигнаха вчера 400 000 лв., са нагли, брутални и с прекалено самочувствие, а грабежът се отличава от други, които са станали преди, коментира бившият шеф на отдел "Убийства" Ботьо Ботев.

Още по темата

Според него е възможно при следващи подобни случаи да се стигне и до тежки инциденти.

"Много е възможно да има информатор, който дава конкретна информация, свързана с онова, което се превозва, привичките на служителите", предположи той пред bTV.

На това място и при такава обстановка един случаен инцидент би дал възможност да се блокират изходи и тогава обирджиите остават в капан, коментира още Ботев.

По думите му не по-малко от 5 минути са били необходими на апашите, за да се осъществят грабежа.

Според него множеството камери на мястото не са притеснили обирджиите. "Камерите са си камери – биха дали фигура, ръст и нищо повече", заяви експертът.

Има над 200 камери в мола по сведение на охранителната фирма в него. Всички записи вече са предоставени за разследването.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов коментира, че от камерите няма голям ефект, ако зад мониторите не стои човек, който да реагира на момента.

Писмото с куршум до премиера Бойко Борисов не трябва да се подценява, коментира още той. Всяко подценяване води до неприятни и тежки последици.

"Когато се получава подобен сигнал, трябва да се отработва напълно и професионално", посочи още Ботьо Ботев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
До № 38 преди 8 години
До !Чухте една новосъчинена глупост - "Хибридна война" и я повтаряте като попугайчики. Искам бръз и смислен отговар на въпрос: "Защо огромният процент от наемните убийци у нас са украинци?". Шах! Мислете бързо!
34
2
 
1
 
! Отговори
Явор преди 8 години
Дреме ми.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родните престъпници ще стават все по-нагли и изобретателни ...Причината затова е че Бойко си гледа работата и доходите на бандитите постоянно намаляват, а в България има вече създадена една бандитска прослойка която се храни само от корупция и престъпления.Това не са улични апаши ... това са бандити на средно и високо ниво, които сега са гладни.
32
0
 
4
 
! Отговори
****** преди 8 години
Е,как не им омръзна на някои да дрънкат глупости....Радвайте се,че няма човешки жертви от случайните посетители в мола,останалите си носят риска. А колкото до кражбата: едни крадци крадат от други такива.
31
9
 
1
 
! Отговори
! преди 8 години
Нищо чудно да са част от хибридната война на Русия спрямо нас: след като разстреляха знакови фигури като Луканов, И.Павлов, Г.Илиев, Е.КЮлев, сега демонстрират недосегаемост.Сигурно са афганистански бойци+разузнавачи.
30
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Бла бла бла ... Вече никой не го боли фара за глупостите които дрънката от МВР. Това са пълни айляци. Не знам за случай на разкрито престъпление последните 26 години, камо ли голямо :)
29
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Като знаят що за "правосъдие" има държавата, камерите не са никакъв проблем.Така че изобщо не е изненада удара по сред бял ден. Дори да ги хванат, я ще са с "чисто съдебно минало", я ще се "споразумеят" с прокуратурата.... В края на краищата купуват си съдиите хоп условно! Колко му е!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неса имали информатор, ей така случайно са се засекли и им се намирал по някой друг автомат в колата. Пишете с *** СИ
27
3
 
4
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
Не са по нагли от герберското правителство! Прилича на самообир.
26
0
 
0
 
! Отговори
Burkanbank преди 8 години
До 32...bankerceto HarPrucGovn_an...ti li si bre kurlezce mamino...??I tvoita...dee...!!
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, дори и в мола бай *** плаща кеш. това не го разбирам, тегли от банкомата влиза и пазарува. Ако си на пазара, ясно но в МОЛ, бензиностанция какъв е проблема плащай с карта и това е, хем няма да носиш пари кеш, хем после няма хиляди да се карат. Да плащаш с карта е в пъти по-удобно, няма и такса дори..но българина си е свикнал, парата в ръката и това е. От години всички плащания минават през банковата ми сметка и нося дребни пари в себе си. Но явно държавата няма интерес да стимулира тов
24
1
 
25
 
! Отговори
Бивш управител преди 8 години
Не разбирам защо се ядосвате, всички печелят! Като работих по банките ни учиха ако стане обир да даваме веднага парите без съпротива. Те са застраховани и дори да не ги намерят, колегите им измамници(някой голям застраховател) ги снасят за отрицателно време. Никой от вас не е потърпевш, а банките и застрахователите са най-големите измамници, стига сте се вайкали...
23
0
 
3
 
! Отговори
alf преди 8 години
MVR raboti v pulo zatumnenie a 90% ot durjavata e obrana v vseki dom e imalo pone po 4-5 grabeja za 10-15 godini. nekompetentni hora upravlqvat MVR. nqmat komunikaciq nikakva
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То оставаше с водни пистолетчета да излязат и да се хилундрят с тънки гласчета : Това е обир!? Дайте моля ви кинтите!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Години на възход, преход и растежето и отново поредния грабеж.Младежи възпитавани с мутри и борцибанките щурмуват, а народът спи!Мушни се под юргана, плътно, през главаи недей умува кой ръга те в .... гърба.....!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естесвено нагли ,между тях има настоящи и бивши ченгета
19
2
 
3
 
! Отговори
A1 преди 8 години
До 22 Никога не съм изричал думата "евала",казвам браво.Да не си някой банкер,че толкова ги защитаваш тия бандити?
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новините обаче снощи започваха с 15-20 минутни коментари за заплахите срещу двама дебели наглеци. Сетне К 1 минимизира този обир като каза, че сумата е над 100 хиляди евро.Оказва се, че са доста повече и не това е най важното, а начина на извършване, както и респектиращото въоръжение, което изключва всеки опит за противодействие от охраната.
17
2
 
10
 
! Отговори
крадец преди 8 години
Невъзможно е да са нямали информатор...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мноо филми гле то Ботьохахахаааааааааааа