Фандъкова радва софиянци с първия парк след промените

Още месец търпение и открива "Възраждане" в "Зона Б-5"
34
Фандъкова радва софиянци с първия парк след промените
Снимка: БТА

Новият парк "Възраждане" в "Зона Б-5" ще бъде открит на 16 април, обеща кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителството на парка.

Още по темата

Проектът е на стойност 6 млн. лева, като 1,7 млн. са предоставени като кредит по програмата "Джесика".

Останалите средства са осигурени от "Софийски имоти" чрез продажбата на търг на имоти с ниска доходност.

Паркът е с площ 52 дка с 29 хил. кв. м тревни площи и над 600 дървета - явор, бреза, магнолия, липа, платан, дъб, смърч, ела, кедър.

Обзавеждането му включва 177 пейки, кошчета за отпадъци, три чешми, тоалетни. "Ще бъде изградено и видеонаблюдение", обеща Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й първият етап е изцяло завършен. Изградени са канализация, водопровод, електрозахранване, алейно осветление, поставени са пейки.

Готови са амфитеатърът с 60 места, както и площадка, на която може да се разполага цирк, посочи кметът.

Вторият етап е в напреднала фаза на изпълнение. Поставен е почти целият паваж, изградена е алеята покрай открития през лятото на миналата година комплекс "Спортна София". Детската площадка също е почти завършена. Паркът ще разполага с два паркинга с 52 и с 96 места.

"Ползването им ще се плаща, тъй като част от финансирането за парка е под формата на кредитиране по програмата "Джесика" и средствата трябва да бъдат върнати", отбеляза Фандъкова.

Тя припомни, че теренът, върху който сега се изгражда паркът, преди години е щял да бъде откраднат.

"Помните делата, злоупотребите с подправен подпис на предишния кмет. "Софийски имоти" обаче успя в съда за защити своята собственост", посочи кметът.

Предстои премахване на автосервиз в района, водят се дела и срещу незаконно заведение за хранене, разположено на територията на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
0
 
! Отговори
Реформа в МВР преди 8 години
До ПолицайНали съм виждал как полицейските бекове карат, айде нема нужда от нови астри, а от намаляване на щата и санкции за диванетата
26
4
 
2
 
! Отговори
ме преди 8 години
Много интересно и на това ли намерихте да се заядете?
25
6
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Една оборудвана полицейска астра е към 30 бона. Каката все едно е откраднала 200 полицейски астри,които можеха иначе да са из целия град и да има малко повече ред и сигурност.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова да си хваща шапката и да се прибира на село, че направи София на нищо.
23
3
 
7
 
! Отговори
Още преди 8 години
Ками, поне напиши, че е платена публикация, за да не се чудят хората какви са тия глупости дето ги пишете. Една супер линейка е към 100 хиляди лева. Т.е. фандъка е лишила града от 60 линейки и съответно до края на годината ще бъде съучастник в смъртта на няколко стотин човека до които линейките отиват след 20-та минута. Фандъче, ходи ли на погребението на Танов, до който също не отиде линейка? Всеки е вълк в тая държава - да ги изядем като вълци!
22
3
 
10
 
! Отговори
Колко струва преди 8 години
Паркът струва по "скромните" 115 384 лева на декар. Ако някой е минавал оттам ще знаеш, че фиданките са от най-младите и евтини, около 10 лева на брой или реални около 6000 за целия парк. Ако има поне една независима медия, да пратят журналист с ролетка, калкулатор и интернет за сверка на цени и да сметне, колко реално струва тоя парк. Аре стига с тия платени статии от крадците, които съсипаха България. Вие сте съучастници по този начин!
21
2
 
6
 
! Отговори
НИЛАТС преди 8 години
Въпреки Фандъкова, софиянци с първия парк след промените! ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЩЕ СИ ПЛАТИ!
20
6
 
9
 
! Отговори
Съсед преди 8 години
Честно не разбирам... Аз живея в съседатво до паркчето и го чакам с нвтърпение... Имам 3 деца и знам колко нужда имат от подобни места. И нямам нищо против да се правят подобни неща. И съм напълно убеден че хора умират и в Лондон защото линейката е дошла след 20 мин. Бог да го прости човека но искам да има повече паркове за децата ми. Мястото беше една гнусна дупка с подивели кучета. Сега изглежда чисто, светло и прекрасно място за тичане и забавление. Пък нека някой е станал по богат...
19
6
 
3
 
! Отговори
метото преди 8 години
Истинската столица е Велико Търново!
18
4
 
19
 
! Отговори
Колио преди 8 години
Много мошно крадат герберчетата 600дьрвета по три лева 1800 лева 5000 квадрата асвалт по 100 лева 500 000 ,300 пеики по 300лева90 000,15км полиетиленови тръби по лв метьра15 000лв+15 000лв вик джунджурии + 20 000 трудь.Краино салдо636800 лв труд и материали.единствено не е сметнат труда за засаждането на дьрветата.достатьчное всеки десрти общинар да засее по едно.
17
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Кога започва ремонта?
16
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не случайно всички областни градове имат кметове от ГЕРБ . Те просто работят за хората и не се занимават с политически интриги , за което голяма заслуга има Премиера Борисов .
15
5
 
17
 
! Отговори
танте Шмиргел преди 8 години
Мило,малко Данче,фандък има ли?
14
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички разбирачи ще им напомня , че за всичко трябват пари . За сведение Виена е като София по големина и има годишен бюджет 11 милиарда евро , а София 500 милиона евро . Така , че лесно се дава акъл какво да се направи ама трябват пари и като не стигат има приоритети .
13
3
 
22
 
! Отговори
ран преди 8 години
Толкова пари се хвърлят без особен ефект. Предлагам на кмета да хвърли пари за асфалтиране на Борисовата градина , а също и други паркове с окъртен асфалт. Също така има тротоари в центъра и целия град за ремонт , но качествен. Също така ако си вдигне главата към уличните лампи ще види , че са морално остарели и чакат за смяна с съвременно осветление. От козметично усвояване на пари никой няма полза. СТИГА КРЪПКИ.... Ако съм пропуснал нещо нека друг да допълни.
12
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за 10 години София се преобрази и от сива и *** столица на Тодор Живков, стана истински Европейски град под ръководството на ГЕРБ . За сведение на червения *** народа не мизерува , а мизеруват бившите партийни и комсомолски активисти , защото ги мързи да работят .
11
10
 
23
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Къв парк ве, насред София умират хора, защото линейката не дошла 20 минути, те паркове ми откриват... баси смотаната държава...
10
3
 
31
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Фандулкова да си погледне ремонта на парка пред НДК че там откраднаха 12 милиона.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фъндъкова имаш некадърен екип. Можеше под парка да се направи паркинг с който парите от него можеше да се подържа парка. Но то за това трябва акъл а не алчност, така е в цяла европа.
8
12
 
2
 
! Отговори
FU2 преди 8 години
До АнонименКакво се случва? На Гешов и България ремонт нямаше защото се знаеше, че ще се изгражда кръстовище на две нива и метро станция. Точно това се прави в момента. Останалата част от трамвайната линия по булеварда си е добре.