Златните момичета искали да си дойдат у дома, но ще играят

#Prayfortsvetelina превзе социалните мрежи
Обновена: 17 юни 2016 09:33 | 17 юни 2016 09:15,
47
Златните момичета искали да си дойдат у дома, но ще играят
Снимка: Facebook

Ансамбълът ни предстои да изиграе най-трудните си съчетания днес на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел - както на терена, така и в живота.

„Това е едно от най-обгрижваните деца в националния отбор по художествена гимнастика, защото тя много рано загуби майка си. Говорих с нея два пъти във Варна и категорично тя не е плакала. Цвети казваше, че се страхува, че вечерно време трудно заспива и че я боли корема. Направихме й всички изследвания. След Световната купа тя реши, че иска да се откаже от спорта. Единствено се разплака, когато дойде да ми каже, че не иска повече да тренира”, разказа пред "Нова тв" председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

„Когато момичетата разбраха за Цвети, те искаха да си тръгнат и да не участват на Европейското. Те искаха да си тръгнат. Беше на живот и смърт да ги убедя да останат”, коментира още Илиана Раева.

„Видим срив имаше след Световното първенство в Испания. Тя каза, че иска да се откаже, не иска да тренира и не я разбираме. Цвети извървя един дълъг път. Тя няма грешка от две години на състезание. Може ли да си помисля, че тя има психологически проблеми, и когато отиде на състезание, ще играе без грешка”, разказа треньорката на отбора Ина Ананиева.

Прегледите при психолога не показали симптоми на депресия, коментира Илиана Раева.

„Няма как психологът за един час консултация да даде препоръки. Цвети казваше, че няма как да издържи и че може да ни провали. Беше се разплакала при Илияна и после при мен. Ревеше на тренировката и казваше: „Не мога повече. Не мога да тренирам”, спомня си треньорката на отбора Ина Ананиева.

А какво става с отбора, когато разбира, че Цвети иска да се откаже от спорта и едно от последните им участия?

„Михаела ги е накарала да отидат при нея в петък. Стояли са до един часа през нощта”, разказа Ананиева.

„В събота тя ми се обади и каза, че иска да й простя. На момичетата също написала, че иска прошка”, добави Илиана Раева.

„Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе Ина Ананиева.

Междувременно трагедията обедини един от спортовете с най-голяма конкуренция, какъвто е художествата гимнастика. Медалистки от големи първенства използваха хаштага #prayfortsvetelina, за да изпратят пожеланията си за оздравяване на българката, пише "Стандарт".

Водачката в световната ранглиста Александра Солдатова помоли последователите си да споменат Цвети в молитвите си. Многократната световна и европейска шампионка Яна Кудрявцева също публикува снимка на Цвети. Израелката Нета Ривкин призовава Стоянова да се бори. Националният отбор на Украйна също публикува снимка на българското момиче с познатия хаштаг на официалната си страница. Гимнастичките от националния ансамбъл на Испания също споменаха Цвети в публикациите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще играят,къде ще ходят. раева нали каза,че и е въпрос на ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ. нали не е нейната или на нейно дете.
34
0
 
5
 
! Отговори
нико преди 7 години
не мога да си позволя да обвинявам ... мога само да споделя , че госпожа раева е крайно антипатична жена
33
1
 
7
 
! Отговори
Гаргамел преди 7 години
Гимнастиката..пази свойте тайни..Зорлем се изкарват на амбразурата знайни и незнайни герои..и защитават ръководството..То момичето от хубаво се е хвърлило нали.., щото му е било осигурен комфорт - ай сиктир бре.Глупаво дете - вместо да им саботира тотално далаверата на някое важно състояние и да им бръкне дълбоко в джоба ..и държавната субсидия да се редуцира значителнооо, то милото посегна на живота си..Срам ме е...мирише яко на *** и гнило.., но дерзайте напред другарки, макар че оставяте
32
0
 
3
 
! Отговори
БАТЮ преди 7 години
Абе хора !!!... Колко пъти вече се случва , като бучите по форумите за "някаква справедливост, съчетано с линчуване.... " , после да мълчите като ду..та ???.... Даже и така да е : вие не сте ли били наранявани душевно някога и защо не сте скочили от високо някъде или в дълбок кладенец ??? Жаля го това момиче,но истината трябва да се казва такава,каквато е !!! Тя е на 21-22 години и хич вече не е дете ! После : ИМА БАБА,БАЩА,БРАТ И ПРИЯТЕЛ които я обичат и сега страдат сигурно безкрайно за нея.... Що не е помислила и за тях,преди да извърши тази огромна глупост - злина за себе си и близките си
31
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
МОМИЧЕТА БЪДЕТЕ СОЛИДАРНИ СЪС ЦВЕТИ !!!!!! НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТАЗИ ВЕЩИЦА ИЛИАНА РАЕВА !!!!!
30
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Анонимен 18Хайде стига вече с тия *** обвинения, прекалихте !
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете вече с тия коментари! Никой нищо не знае, но всеки представя всяка клюка като истина от последна инстанция. Всеки се занимава със спорт доброволно и ако му тежи, се отказва. Момичетата се трудят с години, затова трябва да играят. Случилото се с Цвети е ужасно, дано се оправи.Но ако отборът седне пред болничната стая, няма да и помогне.И защо вините само треньорите. Детето има и близки, те къде са били?
28
1
 
21
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Сега се връщам от Холандия - нищо вярно няма в това, което пишеш.Ти да не си от мафията, та имат такова отношение към теб...Хората, които правят нещо за България като Цвети, аз ги уважавам, а такива като теб ги презирам.Дано се оправи това лъчезарно момиче.
27
6
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Хи Хи Хи Гледат те с уважение само в БЕЛАРУС И ДРУГИ ТРЕТИ СТРАНИ В западна Европа те гледат като РОМ
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивате в Холандия и казвате че сте българин ПОЛИЦАИТЕ и МИТНИЧАРИТЕ веднага ви казват // ПОЛИЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА ВИЕ СТЕ НАРКОТРАФИКАНТИ ШЕНГЕН НИКОГАОтивате в Швеция и казвате че сте българин АВТОМАТИЧНО ВИ СЕ КАЗВА НА ТОВА МЯСТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОСИТЕ
25
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се оправи момичето, стискам му палци и се моля за него.*Отборът трябваше да се върне в България, а не да печели слава за Раева.Поне малко съпричастност трябваше да покажат.
24
5
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Прав си звездичките са звездички....Колкото до това кого ще ритат - ами ритат тези, които не се гордеят, че са българи, като теб например. Мен винаги ме гледат с уважение по целия свят, защото съм човек и българин.
23
24
 
13
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
МИЛИ МОМИЧЕТА , ПРЕДСТАВЕТЕ ДОСТОЙНО БЪЛГАРИЯ!СЕГА ТОВА Е НАЙ-ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 28 звездичките са ***
21
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ИГРАТА на момичетата българският народ какво печели ? НИЩО Някои ще кажат престиж! НЕ повтарям НИЩО Отивате в Белгия град Гент и казвате че сте българин ще ви РИТАТ до границата със Сърбия Защо ;; Защото *** българи ви дават такъв престиж Впрочем те са навсякаде в Европа та да ВИ Е ЧЕСТИТ ПРЕСТИЖА
20
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, хайде стига! Малко честност не е излишна. Преди големия успех на момичетата, години наред се класираха все на пето, шесто и т.н места - тогава бяха обект на масово оплювани и именно Раева неведнъж ги е защитавала и окуражавала. Недейте така безотговорно да й вменявате вина, без да сте наясно какво се е случило. Може да се окаже, че става дума просто за неразумна импулсивна постъпка, все пак Цвети е почти дете. Случвало се е и с деца, които нямат нищо общо със спорта.
19
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи докато момичетата ни взимат златните медали една лоша дума не се е казала или изписала за когото и да било в отбора - нито за момичетата, нито за треньорите. Само хвалебствия - за тоталната себеотдаденост, за невероятния труд, който са положили, за всички лишения, които всеки ден търпят.Става една трагедия (изолиран случай) и изведнъж всички са биват обвинявани и плюти. Тренировките били сякаш си в концлагер, треньорите се държали отвратително с момичетата и тем подобни...Двуличници!
18
6
 
20
 
! Отговори
До 19 Спокойно преди 7 години
Защо намесваш Нешка Робева? Нея много отдавна я махнаха от федерацията. Може да пишеш за Раева, за Гигова, но какво общо има Нешка?
17
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми не е лошо да се уточните в какво я обвинявате, не че ми е любимка. Че е изхвърлила момичето от отбора или че го е притиснала повече, отколкото трябва, да остане? На мен обясненията на треньорите ми звучат напълно приемливи - опитали са да я убедят да не се отказва и в последния момент са взели друго момиче. Еми представете си, че вашето дете след цяла година усилия изведнъж реши да се откаже от приемен изпит, защото го е страх - няма ли да напровите всичко възможно да го убедите да се яви?
16
3
 
18
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Е те искат ама Илианчето пита ли ги!