Трамвай и кола се удариха до Руски паметник

За щастие при инцидента няма пострадали
6 фев 2017 15:20, Мария Захариева
33

 Снимка: Булфото

Трамвай и лек автомобил се блъснаха в близост до пешеходната пътека на кръговото на Руски паметник. 

За щастие при инцидента, който стана тази сутрин няма пострадали.

Мястото е доста рисково, тъй като автомобилите трябва да изчакват преминаващите трамваи по линиите 4 и 5, като в непосредствена близост има и пешеходна пътека, отбелязва Булфото.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Виновни преди 1 година
Виновни са Фандъкова и бат Бойко.
Дайте да изберем г-жа Лъжа , тя ще ви оправи всичките , а също и ватманите, дето блъскат отзад. Тя знае какво е блъскане отзад и всичко ще бъде у ред.
27
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Единственото правилно решение е трамвая да мине под паметника в тунел! Петте смени на бидета по Витошка можеше да финансират един такъв малък тунел!

Малоумното Данче Самоковско - какво друго да очакваме?!?
26
0
 
8
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Невероятно сбъркано кръстовище , спираш за да осигуриш предимство на пешеходците , къде...в/у трамвайните линии !? Това е нарушение на правилника , защото там пише , че е забранено спирането върху трамвайните линии , освен това лоша видимост за трамвая идващ от Пирогов и бум . Решението е да се измести пешеходната пътека в посока ул. Лайош Кошут
25
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Не говори простотии , личи си че и толкова минаваш пртез това кръстовищи.
Когато излизаш от площада на Скобелев, посока петте кьошета, ъгъла на излизане е такъв, че трамваят който би идвал от Борис е почти зад гърба ти. Не ще го видиш, ами няна да разбереш откъде ти се качил на врата.
24
1
 
17
 
! Отговори
светнат преди 1 година
"Мястото е доста рисково, тъй като автомобилите трябва да изчакват преминаващите трамваи по линиите 4 и 5, като в непосредствена близост има и пешеходна пътека, отбелязва Булфото"
.........
Не рисково, а супер малоумно. На това място автомобилите спират за предимство на пешеходците ТОЧНО на трамвайните линии.
23
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 1 година
С предимство вече са тези в кръговото откакто направиха ремонта.
22
1
 
0
 
! Отговори
До 22 Хм преди 1 година
Кой е с предимство в кръговото идващите от Пирогов, както беше преди ремонта или тези, които са вече в кръговото?
21
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 година
До Анонимен 20

пич, трамвая въобще не влиза в кръговото - той създава втора полуокръжност на кръговото. Така - представи си - караш с 35 км/ч в кръговото, искаш да излезеш в посока Петте кьошета - тръгваш да излизаш НО 1. трябва да внимаваш да не те отнесат ония идващите от Пирогов 2. трябва да се огледаш от двете страни за трамвай 3. веднага след трамвая е пешеходна - трябва да огледаш отвсякъде 3. ако има пешеходци набиваш спирачки и оставаш на линиите, а и риска да те изтрескат отзад е голя
20
0
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Трамвая не върти в кръговото ,а минава по дъга през него и има достатъчно знаци ,че е с предимство въпроса е ,че точно там мястото е тясно ,а на няколко метра има и пешеходна пътека и особено в пиков час е малка лудница.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм минавал през Руски паметник след ремонта и промяната на движението през 2015-та, но четох, че са го направили "класическо кръгово", т.е. който е в кръговото е с предимство и ако трамвая тепърва навлиза в кръговото, значи е без предимство, но ако излиза от кръговото е с предимство, ако няма някакви други знаци за кой е с предимство там. Според мен сбъркаха с тази промяна на движението там. Доста съм минавал преди години и нямаше никакви проблеми при старата схема.
18
4
 
17
 
! Отговори
Хм преди 1 година
мда - Руски паметника стана типично герберастко изпълнение - пълна тъпотия и постоянен риск за живота на хората... Нооо фандъка и баце са намазали, дума да няма...
17
6
 
6
 
! Отговори
ники преди 1 година
Според мен трамваят е трябвало да го заобиколи.
16
0
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
Мястото наистина е конфликтно ,ако след трамвайните линии са две коли една след друга и първата намали или спре възможно е за втората да не стигне място и то с толкова с колкото е станала катастрофата . Трамвая е с предимство ,но от колегиална гледна точка е можел поне да чукне спирачките и да няма проблеми лошото е ,че в много случаи на ватманите или не им пука ,или са изнервени от трафика.
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди годни много обичах да минавам през това кръстовище, като бях без предимство, но почти винаги успявах да мина без да спра, освен ако не идваше трамвай. Сега не минавам от там, но погледнах как са променили движението и си личи некадърната ръка на Фандъкова
14
2
 
10
 
! Отговори
До 4 Трамвай преди 1 година
В правилника НЕ пише: Трамвая е с предимство винаги!
Пише други работи, но кой да чете закона. В този случай трамвая вероятно е с предимство, но зависи как е станало ПТП-то. Ако колата е била спряла да изчаква някого, трамвая също е трябвало да спре. В момента не се сещам как точно е движението там - само веднъж или два пъти съм минавал откакто го промениха и ми изглеждаше много по-зле от преди като организация на движението.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мястото е безумно! Пешеходци, коли, трамваи, тролеи... най-кошмарното кръстовище в цяла София!
12
2
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 1 година
До Анонимен
Щото геберите са много глупави и нищо не правят като хората!
11
4
 
5
 
! Отговори
Капанар преди 1 година
Жалко за трамвая
10
2
 
4
 
! Отговори
desfsd преди 1 година
До Анонимен

Не, не трябва. Просто вие така правите, защото не можете да се усетите, че пречите.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там наистина е много тъпо, само че в обратната посока, където пешеходната пътека е след трамвайните линии и за да се пропуснат пешеходците, возилото трябва да спре на трамвайните линии. Ама нали се усвоиха едни пари, данъкоплатците да го....