"Красна поляна": Родители си прибират децата, роми ги нападат

Социални жилища няма да решат проблема, категорични са жителите
23 фев 2017 11:00,
45
"Красна поляна": Родители си прибират децата, роми ги нападат
Снимка: Facebook

За разлика от вчера вечерта, когато напрежението в "Красна поляна" ескалира, днес в столичния квартал е значително по-спокойно.

Притесненията на хората обаче остават. От години те сигнализират за тормоз от страна на обитателите на Виетнамските общежития и вчера излязоха на протест. Ромите пък проведоха контрапротест в момент, в който жителите на квартала поискаха оставката на районния кмет.

Още по темата

"Ние нямаме против циганите като цяло, а против част от тях. Имаме проблеми с шум, мръсотия, безхаберие, престъпност. Няма как да се примирим с чувството им за беззаконност", сподели жител на квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Нападат ни децата, които се движат по сред бял ден по улицата", обясни живуща в "Красна поляна".

"Моят син е на 15 години, в момента го е страх да се прибере от "Добротич" до "Ришки проход". Прибирам го всеки ден като в първи клас", допълни тя.

Кметът на района предложи проект за социални жилища, но жители на квартала обясниха, че именно тази идея е била повод за масовия протест.

"Призивите за оставка ще продължават. Тази администрация започна трети мандат. Два мандата и кусур е предостатъчно това ръководство да се свърже с останалите институции и да намери решение", настоя гражданка.

"Като цяло на вчерашното обществено обсъждане не се взе решение, но сме в процес", обясни жител на "Красна поляна". Той благодари за подкрепата от други квартали и на омбудсмана Мая Манолова, която ги е поканила на среща в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 6 години
Кр. поляна преди фаталните общежития , беше тих , спокоен квартал с добри хора , градинки с пейки , рози, детски площатки. А сега, елате ни вижте- няма една пейка, няма деца в колички , няма цветя , изтръгнати водосточни тръби, пострадали хора- ограбвани и бити и по тъмно и по светло! Как се живее така години нариед? Знае ли това Фандъкова?
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още древните са казали: За да поискаш, първо трябва да дадеш!Протестиращите роми досега само са взимали наготово и са се "отблагодарявали" със зулуми, обиди и безобразия.Дойде време на това беззаконие да се сложи край!
21
0
 
12
 
! Отговори
БАСИ преди 7 години
Може да прозвучи крайно, но на някои хора им трябват места за насилствено превъзпитание.Не може да не учииш и работиш в едно общество, а само да чакаш на помощи и да си мислиш че някой нещо ти е длъжен.А пък и тия от общината са назначени по шуробаджинащина линия. Не може някакви "хора" на които си отпуснал някакъв имот да безчинстват в него, да го рушат, да не си плащат сметките и пак да са там и да ги търпиш.
20
0
 
16
 
! Отговори
Фандъкова преди 7 години
Не може да ги барнем, ще гласуват за нас на изборите!
19
0
 
41
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ !!! преди 7 години
1. Кметът предложил проект за социални жилища! Вече са съсипали до степен негодност за обитаване онези жилища, които Янчулев им е дал, нарушавайки закона. Сега за награда ще им дадат нови жилища. Награда и за това, че са подлудили спазващите законите данъкоплатци, живеещи в този район!2. Защо не направят проучване - колко от ромите, живеещи във Виетнамските общежития някога са работили?3. Безработните да бъдат настанени в изоставените военни сгради, да отглеждат ***, да работят земеделие.
18
1
 
22
 
! Отговори
Продълж. на 22 преди 7 години
С две думи, и булевардът беше оживен, и всякакви хулигани имаше, но роми не се мяркаха наблизо по онова време там.И не сме имали никакви проблеми с прибирането. Никой не ни е закачил, заплашил, обиждал или ограбвал.
17
0
 
19
 
! Отговори
До БПФ преди 7 години
Върна ме чрез спомени в моето детство.За да се прибера от училище, трябваше да пресека бул."Стамболийски" и да повървя 10 мин. пеша. Нашите на работа, кой да ме вземе?И родителите решиха - бяхме три първолачета, живеещи на една улица, в съседни сгради. Едното от нас имаше брат в трети клас.Изкомандваха ни да се прибираме заедно, на групичка, а баткото да отговаря за нас.След няколко дена, родителите на наша съученичка, която живееше от другата страна на "Алабин", й наредиха да се прибира с нас
16
0
 
53
 
! Отговори
Социалното жилище преди 7 години
трябва да се заслужи!!!Тези жилища са построени с пари от нашите данъци. Те са нашата солидарност с онези от нас, които са се оказали в затруднено положение - инвалиди, току що навършили пълнолетие кръгли сираци, вдовици с малки деца, младо семейство учащи с деца, което няма доходи, възрастни хора, работили цял живот, но останали сами и с малки пенсии.Вместо това Янчулев ги е дал като награда на индивиди, дошли в София, за да се опитат да живеят без да работят! А те за благодарност ги съсипват
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БНФЗащото ГЕРБ си купуват изборите!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен, 20 души могат да запретнат ръкави и да изринат тия бараки веднъж и завинаги. После няма да има проблем.
13
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ромските деца от Факултета ги карат с автобуси до училище и обратно. И това ако не е дискриминация, не знам кое е..
12
1
 
60
 
! Отговори
Men преди 7 години
От една страна имам хора, които работят, учат, плащат данъци, не правят *** и не извършват престъпления. От другата има настанени в социални жилища, безработни, ползващи помощи, извършващи престъпления и създаващи проблеми навсякъде където минат. Двате групи няма как да бъдат равни! Не може за сметка на хрантутниците всички останали да страдат!
11
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е БХК да защити нападаните децата от престъпниците на расова основа. Къде са Сороските НПО-та. Защо мълчат. Да се извърши пълен одит, не само ревизия.
10
2
 
20
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Странно е , че атакуваш тези които са около Фандъка , а не самата Фандъкова!--Народът го е казал-----Рибата мирише от главата----отделен е въпросът колко проста е тази глава...
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оффффффффффффффф... Държавата ще се лута още 20 години и от това нямат интерес и двете страни в спора.
8
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера на срещата с кмета Чакъров в 123-то училище в Кр.поляна освен Мая Манолова присъстваше и някаква заместничка на Фъндъкова, която, като й дадоха микрофона, първите й думи бяха: "Аз сега разбирам за съществуването на този проблем..." и нататък не се чу нищо, защото бе зверски освиркана. Какви ги е насъбрала около себе си Фъндъкова, не знам!
7
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
решение - няма, не само там го има този проблем. Ако се вдигнат хората на протест или вземат да решават проблема сами се пълни с полиция и рискуват да бъдат задържани за самоуправство. Решението е едно, да се вдигнат всички заедно и да се реши този проблем веднъж за винаги.
6
7
 
47
 
! Отговори
Уравнение преди 7 години
Толерастия + некадърно колониално управление на ГРОБ = Анархия и Беззаконие!
5
1
 
100
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 7 години
"Красна поляна": Родители си прибират децата, роми ги нападат''-Ееее то ако е обратното БХК-то веднага ще изреве на умрело за правата на шведите!
4
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от приоритетните задължения на г-жа Фандъкова е да осигури сигурността и общественият ред в столицата. Какво е направено по въпроса?