"За да има орли" - редките птици "разперват" криле

В Деня на столицата входът в зоопарка ще е свободен
0
"За да има орли" - редките птици "разперват" криле
Снимка: Димитър Градинаров

Инсталация на шест вида орли в реален размер ще разкрие отблизо красотата на величествените птици пред посетителите на зоопарка в София.

Специалното събитие ще се състои на 17 септември (неделя) в Зоологическа градина - София и се организира от Българското дружество за защита на птиците в рамките на кампанията "За да има орли", съобщиха от БДЗП.

Екип на БДЗП организира и творческа работилница за направа на оригами орли и ще запознае гостите с интересни факти за едни от най-интересните и най-редките орли у нас, представени и в инсталацията - царския, малкия креслив, морския, скалния, малкия и орела змияр.

На този ден входът за зоопарка ще бъде свободен.

Инсталацията ще бъде в Зоологическа градина – София от 12 септември до 2 октомври 2017 г. Ще я намерите в боровата горичка в близост до външните заграждения на амурските тигри.

БДЗП инициира и петиция за обявяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и целта е в този ден да се напомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством информационни кампании и образователни инициативи.

Конкурсът за снимка "По следите на орела" също е част от кампанията, като в нея може да участва всеки, който изпрати снимка на орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда.

 


0
Още по темата: ОрлиБДЗП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари