Ново 20 в столичния "Младост": По улиците броди... козел!

Животното е заснето да рови в кофите за боклук
29 ное 2018 11:00, Александър Попов
56
Ново 20 в столичния "Младост": По улиците броди... козел!
Снимка: Facebook

В различните части на столичния квартал "Младост" е най-голяма вероятността да срещнете животни, които не попадат в графа "домашни любимци".

В началото на този век местен жител изпъкна с любовта си към пържолите и някак логично на балкона си отглеждаше прасе.

Кравите и биволите също са честа гледка, особено в "Младост 4", където явно е най-тучна тревицата.

Преди няколко месеца пък свободно разхождащи се коне замалко да влязат в метростанция "Младост 3".

Най-новият обитател обаче обра точките, а той е бил заснет в "Младост 2". Става въпрос за козел, който в снежната вечер се е разхождал по улиците и е ровил в кофите с надеждата да открие някаква храна.

Една от жителките го е заснела, а видеото набързо се превръща в едно от най-гледаните до този момент.

"Изгубен козел в Младост 2! Обикаля и блее жално около кофите за боклук заедно с бездомните кучета. Ако някой си го разпознава да ми пише", гласи съобщението й във Facebook.

Вихри се и дискусия как козелът се е озовал в квартала, като според едни е слязъл от Витоша, а според други е отглеждан временно до Коледа, за да "украси" нечия трапеза.
 

 

 
Posted by Елица Пенова on Wednesday, 28 November 2018

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: козелСофияМладост 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Рогатият Дявол ще да е...
49
0
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
София е най голямото село в България .А това е най странния софиянец :)
48
1
 
4
 
! Отговори
бла,бла преди 5 години
Не знам дали Младост се превръща в гето или цяла София. Виж Надежда, например. Застроява се всяка зелена площ и идват хора от къде ли не. Стана абсолютна *** и мръсотия, нищо общо с квартала от преди 20 и повече години...
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали си наясно че ще и платят 200 лева ще напише за теб каквото и кажат. Козата в случая е искала само малко селфи. Пет минути слава!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що щтрака да продава информация за луди пари на някой (кой) или се прави на журналистка. веднага ще разберат дали е журналист и къде е учила, това лесно. въпроса е ако не го е учила защо штрака и кой и дава право да пише статии и да побликува снимки. за кой работи? тогава вече става работата тежка и дебела.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая любителка на екзотични снимки дали се е обадила в зоопарка или в друга институция да спасят животното!? Или само щрака?
44
3
 
1
 
! Отговори
Заведете козела преди 5 години
при К.Нинова! Тя е тяхна закрилница.Да го изхранва.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо снимка,да беше му хвърлила парче хляб.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бирено мечеВиж сега ти май бъркаш нещата - презастрояването и липсата на тревни площи и площадки ... драстично сваля квартала на последна позиция - за козите да не говоря ... за пример само да знаеш в Люлин площадки и тревни площи - колкото искаш - скоро и бизнес центар ще има -доста солиден ... ти си стой в презастроения МЛАдост - и се пази от козите :D
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Младост" наистина се превръща в гето. Презастроен, разбити улици, никакви паркове, наспрели навсякъде коли заради теснотията.. абе не знам Вие, които живеете там, що не влезете в тая проста община и арестувате всички?!? Наистина от квартал с голям потенциал, вече е дупка!
40
2
 
6
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Младост все още е един от най-хубавите квартали на София, но трябва да се разшири двойно бул. Малинов, както и да се направи още една връзка чрез детелина на Младост с Цариградско шосе. Другото, което липсва там, както и в цяла София са паркингите. Съществуващите през 1989 година открити паркинги, масово ги застроиха, на това отгоре построиха и блокове между блоковете, което го няма никъде по света.
39
3
 
8
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Ж.К. Младост в София беше страхотно добре замислен и проектиран квартал. Викаха му МАЦИ по едно време, по първите букви на най-многочислените му обитатели, после Ц-то изчезнаха след като изгориха паркетите, за да се топлят през зимата. За съжаление след 1989 година кварталът се презастрои без да се промени инфраструктурата му, и резултатът са огромни задръствания, в някои случаи по 2-3 часа за 2-3 километра. От Горубляне пасат разни стада в близост до Младост и най-верчотно и козела е от там.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младост изгуби шанса да стане един от хубавите квартали на София. Имаше простор, чудесна гледка към Витоша, спокойствие, прекрасни възможности за развитие. А сега само блокове и офис сгради, липса на тротоари, зеленина, места за отдих и спорт. Наистина гето!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав козел. Явно е избягал от близките околности. Дано си го намерят стопаните.В Младост доскоро живееха сред природата- чист въздух, пасторални картинки от прозореца със стада овце и *** по поляните. Сега- блок до блока, кола до кола. В Младост4 ново явление: купища ***, изхвърлени пред самите блокове от живеещите в тях, които с месеци не се прибират от камионите за смет. А отсреща- бляскавите сгради на Бизнес парк! Абсурд на Новото.време!
36
4
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 5 години
Че то младост си е гето ве. Секи знай. Набълбукали са там селтиците, дет продали на майка си и баща си нивите и сега го раздават баровци. Ша видят те, след една година сяко междублокуво пространство ша стане блок.Ша ги вудя де ша си паркират кочините, кат не са си купували гаражи. Халал да вий, давайте пак по 1000 евра на квадрат за тоя лукс.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е овчаря?.....! Той!!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от Рила планина ще слезе този дърт козел за да рови в кофите в Младост 3..,4 и прочие. Някой го е пуснал или овчаря не си е преброи правилно козите след паша.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим в Белица не липсва ли някоя козичка. Овчаря ще тъгува.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От резервата на танцуващите мечки в Белица е избягал.Нищо чудно и от Зоопарка. Явно е на хранилика някъде, при някой овчар. А и козата си сака пръч!
31
4
 
7
 
! Отговори
Психолог преди 5 години
А чухте ли за козата Милена,из на силена от бежанец в Странджа, докато козарчето плачело и го биело с кривака по голия дирник докато оправял козичката отзаде?Това се случва с козите в България, докато козлите обикалят по кофите в Младост.....