Жители на "Овча купел" на протест заради вече прочут спорен строеж

Миналата година в изкопа пропадна автомобил
11

Рестарт на строителството на спорен строеж край блок 413 в столичния квартал "Овча купел" разгневи местни жители. През миналата година в изкопа пропадна паркиран автомобил. Возилото принадлежеше на живущ в района.

Днес хората отново са притеснени, че може да се свлече земна маса и някой да пострада, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Още по темата
"Отидохме лично в ДНСК. Заповедта за продължение на строителството не беше налична. Процедурата не е спазена. Не е спазен срокът от 14 дни за обжалване на разрешението за строеж. От ДНСК ни обясниха, че всички законови мерки са изпълнени", отбеляза домоуправителят на вход А на блок 413 Мария Господинова.

"Общинската администрация дава разрешение за строителство в райони, където не трябва да има високо строителство. Вместо да се построи детска градина. Този строеж трябва да се прекрати", посочи друг от живущите в района.

Според хората, ако Общината спазваше разпоредбите, такъв проблем нямаше да има.

Човекът, чийто автомобил пропадна миналата година в изкопа, споделя, че не е получил никакво обезщетение от фирмата изпълнител. Жителите на квартала казват, че са готови да излязат на протест, ако сградата бъде построена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които са имали земи в този квартал са възмездени с апартаменти при застрояването му.Останалите междублокови пространства са за градинки,детски градини,пазарчета и подобни, не за високи блокове.Мястото на този строеж и на виждащата се зад него нова сграда са една мочурлива полянка която при дъждове се наводнява почти до колената.Не може да се премине през нея.Само алчни строителни фирми ще строят на такова място защото те няма да живеят там когато построеното от тях започне да потъва.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинЗаеови на някой проекта, двто очаква, да изкара десетки мили8 и от него, па да видим, дали няма те за ровят баш с камиона. Ти си мислиш, че си от някакъв мафия, ам онези трепят децата пред родителите им, за назидание...
6
5
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
България не е само официалните новини. В София хората са много находчиви и правят неща, които са полезни за хората и обществото. Разбира се тези неща няма как да ги прочетете в медиите, те не се афишират. Ако всеки чакаше само на закона и съда...Има мисля, че беше руска мисъл, че ако закона е те кара да бъдеш нечовек, то е нормално да го нарушаваш. В нормалният живот мнозина са хора, а не някакви корпоративни глупци само гледащи буквата на закона.Държавата е за хората, а не хората за държавата
5
0
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Не е така, те шофьорите са мафия, като се уговорят нещо, го правят. Въпросът е да бъдат убедени.Веднъж един не плаща за изкопан готов изкоп като този пак в София и шофьорите работили на обекта му казват, че ако не си плати ще пострада, но онзи 1 месец си прави оглушки. И тогава те се обаждат на свои познати колеги те пък се обаждат на свои и т. н. като уговорката е на еди кой си ден всички последни курсове пълни с пръст да се изсипват на еди кой си адрес. И строежа свършва.Вече е правено.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинИ въпросният шофьор никога няма да си намери повече работа...
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва едно мощно земетресение да удари тук, че да се кротнат строителите!
2
2
 
13
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Има начин да спрете този строеж завинаги легално и без да влезете в затвора.Виждате, че с добро не става. Ако познавате някой шофьор на камион, който работи на строеж говорете с него. Последният курс на всички камиони в София занимаващи се с такава дейност просто изсипват пръстта в този изкоп и го заравят. И вече не може да се изкопае,защото пръстта е мека и не може багер да влезе,защото ще затъне. И строеж няма.Българите трябва да престанат да чакат на държава,съд и т. н. Мислете и действате.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водещите винаги засмени.Някак си защо се смеете?