Обещание: Ремонтът на пл. "Св. Александър Невски" ще е консервативен

Фалшиви новини са, че ще махаме паметници, каза Силвия Христова
Обновена: 9 май 2019 11:21 | 9 май 2019 11:20, Красимир Ангелов
30

Ремонтът на площада около храм-паметника "Александър Невски" ще бъде изключително консервативен, увери в "България сутрин" Силвия Христова, която е председател на Комисията по архитектура към Столичния общински съвет.

Още по темата
Преди дни в медийното пространство се появиха информации, че на площада се предвижда грандиозен ремонт, при който ще бъдат премахвани павета, паметници и ще бъдат изравнени тротоарите около катедралата.

Фандъкова: Показаха стар проект, паветата на "Ал. Невски" остават

Христова разкри, че ремонтът около "Александър Невски" няма да бъде изпълняван от "GP Grоup", които изпълняват проекта по ул. "Граф Игнатиев". Тя също така допълни, че данните за предстоящия ремонт са били представени много некоректно.

"В тази зона ремонтът няма да бъде извършван от фирмата, която прави "Граф Игнатиев". "GP Group" работи в зона 2, а не в зона 4, която се намира тук. Фалшивите новини отново трябваше да бъдат опровергавани", каза Христова.

"Затова и кметът излезе да обясни каква е ситуацията. Изключително некоректно бяха представени данните за подмяната на настилката на това знаково място около "Александър Невски". Няма капка истина в това, че гранитните павета ще бъдат подменяни. Единствено ще бъдат отремонтирани местата, където има неравности. Предвижда се само подмяна на настилката на тротоарите с гранит. Фалшива новина е, че ще се махат и паметници в района", каза Христова.

Тя също така обясни, че около "Александър Невски" няма да има от добилите печална популярност ограничители "перки на акули".

"Няма смисъл от тези новини точно преди евроизборите. Имаше много фалшиви новини. Една от тях беше за градинката "Кристал". Изправени сме пред ситуацията непрекъснато да опровергаваме измислици. Миналата година обяснихме изключително коректно какво предстои - в тази зона ще има много консервативна намеса. Няма да има нито златни плочи, нито "перки на акули", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хриси,изказването звучи грамотно.Най после.Развии и другите идеи, щотонесе издържа.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не позволявайте на Фандъкова да пипа нищо.Съсипа София.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Графа данните за ремонта коректно ли бяха представени?Ремонтът качествено ли беше направен?Ремонтът в срок ли приключи?Я изобщо не пипайте нищо, некадърни сте!
23
1
 
9
 
! Отговори
haha преди 4 години
Моля на пипайте и така си е добре...след ремонта ще е чудо ако не се срине Ал.Невски... :)))))Доказахте че не можете да правите ремонит...
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да е тази фирма а някоя нейна дъщерна вероятно , което ще рече пак същите
21
0
 
8
 
! Отговори
Знам глобалистите преди 4 години
Ще започнат ремонта като КОНСЕРВАТИВЕН, ще го проточат като ЛИБЕРАЛЕН, а накрая - ГЛОБА! Знам ги аз ГЛОБАлистите от СО!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те градинката между университета и парламента състояща се от четири алеи и декар тревна площ ремонтират повече от година.Не ми се мисли ако започнат Невски кога ще го приключат,сигурно следващата петилетка от управлението на другаря Борисов
19
0
 
13
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Като гледам как правят ремонтите в центъра сигурно катедралата ше заприлича на видинската синагога.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не остаяйте герберастките крадлив да съсипят още един от символичен на София.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тичат пред вятъра. Понеже предварително са наясно, че няма да свършат нищо, освен на усвоят едни пари, искат когато се надигне вълната от недоволство, да кажат че ремонтът е бил консервативен.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фани се да работиш,бе ***! Спасете ни от "Спаси София"!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите окрадоха и памперсите на бебетата!
14
2
 
31
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Пред Кристал и Ректората няма жив работник!!! Срока по договор е 365 дни!!!! Щели да глобяват за всеки просрочен ден?! Абсурдни хора ни управляват и харчат /крадат/ като за последно!!! И за капак, всичката Мара втасала, та не си сресала.... започваме друг ремонт!!! Страшна работа!!!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрах откъде идват критиките към ремонта на графа - очевидно от хора, които нямат усет към консервативното...
12
0
 
26
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Нееее , не и катедралния храм, поне там не пипайте герберски неверници!
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова дали се е разходила да види на какво приличат велоалеите, изградени преди 2-3 години - пълна разруха. Аз съм виждал велоалеи из Западна Европа, ама там има дебела цветна настилка. Тук върху обикновения асфалт или върху ронещ се цимент са сложили цветна замазка от половин сантиметър, която очевидно има предназначението да издържи докато се отреже лентата и след това се разпада и измива от дъждовете. Въпроса е защо възложителят на такова "строителство" не носят отговорност за похарченото
10
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
-До по простоватите - Консервативен ремонт означава Виртуален ремонт- или казано Въображаем ремонт - затова спете спокойно -няма да ви развалят площада ))
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая връзка да попитам дали излезе новия епизод от трилъра "Ремонт на графа"?
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В превод "консервативен ремонт" означава, "ще платим за ремон, пък вие разлика няма да забележите". Нещо като консервативния ремонт на Дондуков - остана си както преди. Някак си не звучи добре да кажат да данъкоплатеца, че ще пропилеят парите му, "консервативен" ремонт ще погали ушите му.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те хората за това гласуваха за ГЕРБ за да ремонтира 2-3 улици за стотици милиони и 1 магистрала за 1 милиард!