Нов ремонт в София: Обновяват бул. "Президент Линкълн"

Заради строителните дейности ще има променив движението
Обновена: 28 май 2019 07:54 | 28 май 2019 07:49, Веселина Йорданова
13
Нов ремонт в София: Обновяват бул. "Президент Линкълн"
Снимка: архив, БулФото

От днес започва ремонт на бул."Президент Линкълн" в кв."Овча купел", съобщиха от Столичната община.

Строително-ремонтните дейности започват от ул."Карел Трънка" до ул."Сребърни звънчета", като ще се работи на етапи до ул."Зеленика" при метростанцията, която се изгражда в момента.

От днес до 28 юни се затваря за ремонт участъкът от бул."Президент Линкълн" от ул."Карел Трънка" до ул."Д-р П.Димков". Стеснява се трасето от булеварда между ул."Д-р П.Димков" и ул."Сребърни звънчета", като движението ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът обхваща 3.24 км и включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждане на тротоари там, където липсват и обновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите, като при входове ще бъдат понижени. Обновява се уличното осветление.

Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Тротоарите ще бъдат приспособени в местата за пресичане в помощ на хората с увредено зрение.

Нови светофарни уредби се поставят на трите регулирани кръстовища.

Ремонтът на бул."Линкълн" се извършва по съществуващото положение на пътя, като се запазват габаритите на пътните платна.

Стойността на проекта е 4,8 млн. лв. с ДДС. Срокът на изпълнение по договор е 168 дни. Фирмата - изпълнител е ГБС-Инфраструктурно строителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10,И на Вуте да го кръстиме, Пена, Нане и горскийо пак ще ни рекнат същото. Даже и митинг може да ни спретнат за да натъртят колко сме им въпреки. Така, че угодия май няма...
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заменихме булевард Ленин с Линкълн. Нов култ към личността.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шопи, спите!Ще съм любопитен да ме осведомиш лично на тебе Линкълн кое точно ти е бомбардирал? Или по-скоро не те свърта от носталгия по съветските имена на български градове, села, райони, върхове, улици и т.н., слагачески нахързулени ни от другарите през ранния Соц?
6
1
 
8
 
! Отговори
Шопи, спите! преди 4 години
Улица именувана на краварски президент!? Какво добро е направил за България, че името му славите? Това, че сринаха София до основи, на това ли сте благодарни? Ами направете си паметник и на Ердоган, нали Боко му е сол-та.шак!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
168 дни за отсечка от 4 км.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този булевард не го ли ремонтираха основно преди 2-3 години?
3
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
А Христо Ботев авеню в Ню Йорк ще го почват ли? Прекръстете тъпия булевард нещастни слагачи такива. Ако искате на Соломон Паси го кръстете.
2
2
 
7
 
! Отговори
xdsadsa преди 4 години
Радвам се, че ГБС ще правят този ремонт.Поне техните обекти изглеждат добре няколко години след това, а не като на някои други, рапад преди отваряне.
1
3
 
7
 
! Отговори
браво! преди 4 години
Чудесна новина. Този булевард е в много лошо състояние в момента!