Сигналите в HelpBook: Огромни кучета бродят из столични квартали

Новите правила усложняват приема в първи клас
11 юни 2019 20:00,
22
Сигналите в HelpBook: Огромни кучета бродят из столични квартали

Новите правила за класиране на учениците в първи клас трябваше да направят режима по-лесен и с него измамите трябваше да станат доста по-трудни. От сигнал в платформата Helpbook.info разбираме, че целта не е постигната.

"С новите правила за прием на ученици в 1 клас по прилежащ адрес, което е една голяма недомислица, държавата превръща родителите на децата в лъжци и измамници. Те са принудени да променят своята адресна регистрация, за да може детето им да бъде прието в училището на по-големия брат или сестра, или по-близо до местоработата на родителя. Така над 70%, а в някои училища и 90% родителите (майките, защото се гледа адресната регистрация на майката - поредната глупост) са с фалшиви адресни регистрации", посочва разочарованият баща.

Потърпевши, както обикновено, се оказват семействата, които не са решили да измамят системата. И така се оказва, че семейство с 3 деца и двама работещи родители трябва сутрин и вечер да обикалят София, за да оставят и вечер да приберат своите деца от три различни места.

В друг сигнал гражданин сигнализира за глутница кучета, обитаващи кварталите Бъкстон, Борово и Павлово. Още преди две години човекът е станал свидетел как от микробус на Екоравновесие са разтоварени шест малки кутрета, които на днешния момент са достигнали внушителни размери. От изпратения клип е видно, че животните са най-малко девет като спят в тревните площи и се разхождат необезпокоявано по тротоарите.

Гражданинът се опасява, че е само въпрос на време да се стигне до инцидент и зове отговорните институции да си свършат работата. 

В друг сигнал пък Български пощи отговарят бързо на въпрос, изпратен към институцията. В сигналът се пита какъв е редът за уведомяване за получени от чужбина пратки в районната поща, т.к. някои от тях не могат да се проследят в сайта ви дали са пристигнали, тъй като са обикновена поръчка или друго.

Ние от Helpbook.info благодарим за професионализма и се надяваме всички отговорни органи да реагират толкова бързо и адекватно.

Ако видите нередност, проблем, или искате да зададете въпрос към институциите – подайте сигнал онлайн чрез HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
32
 
! Отговори
Мизерия преди 4 години
Някой виждал ли е подобно нещо в друга европейска столица!!!Безстопанствени песове с неясен произход да се разхождат свободно по улиците между хората, а също и паркове с прескачащи се пуснати свободно домашни кучета, без поводи, без намордници, ей така...Минавам често през парка Заимов и всеки път ги виждам, защо институциите се правят , че не забелязват това.Вероятно ние самите сме си виновни да ги търпим..не знам.Беззаконие, мърсотия и мизерия, така изглежда нашият град, това са фактите.
8
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 93838Направи си кюфтета.
7
5
 
41
 
! Отговори
93838 преди 4 години
Вчура на малката ни уличка в Бистрица ме посрещна глутница от 5 кучета. Единаци постоянно бродят насам.натам дори по площада. Кметът нехае.
6
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как в други държави няма кьораво куче по улиците? Това си е бизнес тук- да се правиш, че решаваш проблема. От много години общините само лапат пари и нищо не правят. Кога най-накрая ще създадете зоополиция? Кога ще регистрирате кучетата -апартаментни и дворни- и чипирани, за да носи стопанинът лична отговорност и да го гонят до дупка? Кога ще има нормални приюти и безплатни кастрации във всяка община? Изхвърлянето на животно трябва да се инкриминира! Не е ли време да станем нормално общество?!
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата са служители на Йорданка Фандъкова , проверяват дали се иззвършват съвестно и правилно ремонтите !
4
2
 
67
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
В нашия квартал в София редовно ни пускат кучета от Четири Лапи или буса на еко равновесие! В момента се разкарва около нашия блок огромен Дого Аржентино топките са му по големи от мойте! Също така пуснаха и един тигров стафоршир *** е но все пак си е бойно куче! С тия приюти за кучета правят яко далавери
3
26
 
39
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Свободно живеещи кучета винаги е имало и винаги ще има.Така или иначе има кой да ги храни .Използвайки отрова ще си отидат и питомни домашни любимци,което е доста глупаво.
2
33
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До съседният блок има две кучета.Въпреки че са големи са много кротки и дават на всеки да ги гали и храни.Вече приличат на големи издути балони от ядене защото хората им се радват и всеки им носи някаква храна.Някой се грижи за хигиената им защото винаги са с чиста и блестяща козина.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бау бау