В Пета градска болница ще се приемат само пациенти за диализа

Болницата ще бъде отново дезинфекцирана
26 мар 2020 15:30,
2
В Пета градска болница ще се приемат само пациенти за диализа
Снимка: БГНЕС

Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно лечение, съобщиха от Столичната община. Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция, предава БНР.

Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина, веднага след установяване на случаи на пациенти с коронавирус.

Още по темата

Медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставя под домашна карантина за следващите 14 дни. Служителите ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемичните мерки.
Взетите мерки са в съответствие с изискванията на Столичната РЗИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А частните, дето кътат апаратура и вече предлагат огромни суми на лекари да седят там за д лекуват само избрано пациенти, като обшеавст и това, че ще лекуват и смеействта на лекарите?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер. То да имаш коронавирус, си е направо късмет, щото тези, които страдаме от други болести, вече сме втора ръка...