Продължава дезинфекцията на спирките и кофите в София

Столичният инспекторат апелират гражданите да са отговорни
31 мар 2020 19:03, Анисия Иванова
22
Продължава дезинфекцията на спирките и кофите в София
Снимка: БГНЕС

Продължава работата по дезинфекцията на контейнери за битови отпадъци, на спирки на градския транспорт и пространствата до тях, съобщава на сайта си Столичният инспекторат.

Днес екипите работят в Лозенец, Искър, Нови Искър, Панчарево, Триадица, Младост, Илинден, Сердика, Красно село, Люлин, Слатина.

Почистват се от наноси регулите на пътните платна в районите Витоша, Илинден, Сердика на булеварди и улици като бул. "България", ул. "Видин", "Казанлък", ул. "Трън" и др.

Днес при текущ контрол на територията на район "Красно село" инспекторите са установили силно замърсена задната част на спирка на градския транспорт. Замърсената спирка със салфетки, ръкавици и други от падъци е на ул. "Дойран", бл. 2 на спирка на тролеи с номера 2 и 9 в посока ж. к. "Борово". Инспекторите са предприели необходимите мерки за незабавно почистване на отпадъците и тяхното събиране.

По този повод от Столичния инспекторат апелират гражданите да бъдат отговорни в положение на извънредна ситуация. Здравето и грижата, както за нас самите, така и за околните и околната среда зависи от нашите действия, посочват от инспектората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кв.Овча купел1 не само не се дезифекцират,но не се изпразват всички контейнери.До детска градина на успоредна на бул.Монтевидео улица има 4 контейнера затънали в кал/колкото пъти кърпят улицата никога не асфалтират под тях/Когато прибират сметта се разхвъркят безразборно от почистващите и са абсолютно амортизирани.Никава подмяна няма от години.
18
0
 
32
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 9Така е, вярно е, вярно е това, което казваш!Хората от "Чистотата" са само хора от определения за целта етнос.И ето ви още една убедителна причина, защо трябва да носим маски навън.Видях, че е много добра идея докато минавам покрай такива лелки вдигащи прах с метлите да съм защитен с маска. А с противогаз е най-добре!
17
0
 
32
 
! Отговори
българин преди 4 години
Много ми е чудно като как ще дезинфекцират кофите.Ама изключително много ми е чудно.Ама изключително извънредно адски много много ми е чудно???Кофите си стоят препълнени с дни, за Коледа да не говорим!Страх ме е да си помисля, че идва Великден!Бездомни котки и кучета сноват напред назад и си отмъкват по нещичко.Самите кофи са продънени, стари, счупени и никой не изхвърля разделно.Е, само баламите - такива като мене.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименми то и в провинцията е така, до скоро миеха супермаркетите, но се отказаха от това малко преди кризата.....
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се забрани изхвърлянето на отпадъци от домакинствата чрез кофи често открити че да се усещат миризмите и да използват найлонови торби, с които буквално се наводни..
14
1
 
32
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Дезинфинкцирайте ги тея кофи,че ще пламне ръкофотстфото на държъвътъ,то там само помияре,не че нямат пари.Пази,Боже!
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Красна поляна кога?
12
0
 
33
 
! Отговори
От прозореца преди 4 години
Си виждам контейнерите на ул.Любляна и понеже не излизам,мога да кажа че не се дизенфикцират.Просто го изсипват в камиона и толкова.А и преди епидемията никога не са дизенфикцирани
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дезинфекцията на контейнерите за смет и местата около тях след всяко събиране е включено в договора на спечелилите обществените поръчки за почистване в София.До сега не са ли го извършвали? Не се ли контролира дали спазват условията на договора? Защо трябва да им се плаща допълнително за нещо, което са длъжни да го правят?
10
0
 
35
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
" Почистват се от наноси пътните платна ...блабла" алоууу Графинята наноси има по течението на реките, по бреговете на езерата и морето ... какви са тия наноси по пътните платна, защо се срамувате да назовавате нещато с истинските им имена .. по пътните платна и по всички улици в града им КАЛ, кално е защото не се МИЕ С ВОДА. За 20 годин от как живея в ОК само два пъти съм видял да се мие с вода, оня ден и преди десетина години.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно че Младост е почти отделен град с населението си от 150 000 жители, но тук дезинфекция или миене на тротоари и улуци не сме виждали от години.Единствено виждаме служители от етноса да вдигат прах с метлите си.
8
2
 
39
 
! Отговори
А брат'чедите преди 4 години
Търсачите на съкровища по контейнерите? Тях ще ги дезинфекцирате ли с глоби? Или след малко ще ме изтриете.
7
2
 
38
 
! Отговори
Дезинфикция преди 4 години
Ама те клошарите спазват изискванията и носят маски, като ровят из кофите, а вечерно време си светят с лампичката на светкавицата на смартфона. Освен това вече никой не си позволява да пикае зад спирките, защото ги направиха прозрачни.
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези дроми трябва да бъдат проверявани дали изпълняват укзанията или само замазват.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като и отпуснаха1 млд, соф- мисиркатаказва:ето вижте ме, мия ,чистя без даспирам.Ще излъскам имидж до блясък.И ние се радваме ,че има милиард и поне един път ще измие.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не се нарича дезинфекция. Тия просто разнасят по-равномерно мръсотията.
3
0
 
42
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Аз пък никого не съм видял да чисти с кофа вода по никое време. А живея на Дондуков.
2
0
 
43
 
! Отговори
язе преди 4 години
Пожарникарчето да фаща шланга и да ходи да дезинфекцира. Кинти се плащат за бачкане а не за лаладжийница и цепене на лентички.
1
1
 
39
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо харчите излишни пари?