Сигнал: Препускащи коне в столичния кв. "Овча купел"

И още от HelpBook - къде играят децата ни и заринати с боклук квартали
30 апр 2020 07:09, Анисия Иванова
36
Сигнал: Препускащи коне в столичния кв. "Овча купел"
Снимка: HelpBook

Още по темата
В днешния обзор на платформата на Helpbook.info започваме с интересен сигнал от София.

Изпратиха ни клип от район „Овча Купел“, на който се виждат избягали и подплашени коне, които препускат по улиците на квартала, като създават смут у пешеходци и водачи на автомобили.

В друг сигнал граждани се оплакват от немарливото сметоизвозване в столичните квартали: "Отново "качествена" работа на сметоизвоващите фирми, обслужващи китния ни квартал "Павлово". Отново на същото място има полигон за събиране на отпадъците извън кофите за смет. Отново контейнера за стъкло е препълнен и се изхвърлят бутилките около него. Отново има нерегламентиран отпадък на едно и също място и всички се възмущават, но нищо не правят. Отново кметът на общината, който е отговорен ПО ЗАКОН, не иска да поеме вменените му отговорности и най-накрая а санкционира тези "граждани", които усърдно продължават да превръщат средата ни в гето!“

Другите оплаквания на гражданина са липса на места за паркиране, липса на тротоари, поголовно застрояване и малко на брой детски площадки.

Към район „Подуяне“ са изпратени снимки от занемарена детска площадка в междублоковото пространство. „След падането на последния за София снеговалеж, в зелената площ пред блок 68, вх. А в ж.к. "Сухата река", се прекърши овощно дърво, което създава опасност за всички живуши и всички минувачи. Редно е дървото да бъде отстранено. В същото междублоково пространство е обособено място за деца - детска площадка. Тя е снабдена с люлка и пързалка. Едната люлка, която е прикрепена чрез вериги, е неизправна - веригата е скъсана. Пързалката от друга страна е с разрушени стъпала и е абсолютно невъзможно, а и опасно, да бъде използвана по предназначение. Освен това, по положената настилка са се образували неравности, водещи до спъване и падане, които създават опасност най-вече за по-малките деца. В момента, поради забраната на излизане от домовете без уважителна причина, площадката не се използва. Би било редно именно в този период да се предприемат необходимите действия за отстраняването на неизправностите", се предлага в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Кръстю преди 1 година
Те са на "интегрираните".
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са свободно пасящи коне. Есента ще си ги приберат.
23
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Не ги закачайте! Те "джуркат" мулекулите за ваксини ;)
22
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Червените ескадрони.
21
0
 
5
 
! Отговори
. преди 1 година
Дий, дий, дий, дий, дий-й-й-й-й...
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко идва и татанка йотанка (бизон на индиански)...
19
2
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
заради продължителната изолация природата се възстановява. Едно от положителните неща в коронавируса - делфините се върнаха във Венеция, Конете препускат по улиците на Овча купел. Идилия...
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е проблема, това са диви коне. По-добре от препускащи диви кучета, конете поне не ядат хора. И където има мустанги, има и индиaнци. А индианците са интересни хора. Пеят песни, носят шарени дрехи и режат скалпове.
17
1
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Абе софия му кажи. Затова се отвратих навремето и се отказах да живея там. Много приятели пък там останаха. Още им се чудя на акъла. Блъсканица, теснотия и мръсотия, зимата отровен въздух с аромат на изгорели гуми и пластмаси от братята ***.
16
0
 
5
 
! Отговори
А бе преди 1 година
До ХсифкфуИ кюфтетата са добри,ама трябва да се ядат топли.
15
2
 
3
 
! Отговори
Митхать преди 1 година
До ХсифкфуТака да ги набарам свободни.... направо ще напълнят червото :)
14
2
 
7
 
! Отговори
Хсифкфу преди 1 година
На луканка.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов повод са поскъпване на имотите в района - кварталът, в който природата и градът се сливат.
12
1
 
12
 
! Отговори
Виевската група преди 1 година
Коньо коньо, хранен коньо.... женен ли е твой сайбия?
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стар каубойски квартал.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нашата Европа, това е гетотот на ЕС
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се напасат кончетата и ще си отидат. По-страшно е ако препускаха депутати. Тогава нищо нямаше да остане по улицата - ни дръвче, ни автомобил, ни човек.
8
2
 
24
 
! Отговори
Хара Ламби преди 1 година
Родата на Ангелкова е дошла да разгледа столицата!
7
0
 
24
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Скоро каубоиците ще ловят мустанги...
6
2
 
20
 
! Отговори
Бай Митьо преди 1 година
Ами направо да връщаме конската опашка като национален символ. Като гледам нищо не се е променило от 681г. Още сме си с манталитет на конно племе.