Нов тролей свързва квартал "Банишора" с УМБАЛ "Света Анна" в София

Заложената идея е за оптимизация на транспортната схема
21 сеп 2020 15:57, Петя Славова
14
Нов тролей свързва квартал "Банишора" с УМБАЛ "Света Анна" в София
Снимка: БГНЕС

Нов тролей да свързва квартал "Банишора" с УМБАЛ "Света Анна" в София. Това е заложено в оптимизацията на транспортната схема на София във връзка с пускането на първия етап от третия лъч на метрото, продължаващата продължаващата епидемиологична обстановка и последствията от нея, като и други необходимости.

Докладът, внесен в Столичния общински съвет от зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев и общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков, ще бъде разгледан на онлайн заседание на общинарите в четвъртък.

В него е заложено новият тролей да е под номер 3, а маршрута му да бъде: от депо "Надежда" – надлез "Надежда" – бул. "Княгиня Мария Луиза"– ул. "Опълченска" – бул. "Ген. Н. Скобелев" – НДК – бул, "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител" – бул. "Цариградско шосе"– УМБАЛ "Света Анна" и обратно: УМБАЛ "Света Анна" – бул. "Цариградксо шосе" – бул. "Цар Освободител" – бул. "Васил Левски" – бул. "Патриарх Евтимий" – бул. "Ген. Н. Скобелев" и по маршрута до депо "Надежда". Тролей 3 да тръгне в движение от 1 октовмри, се предлага в доклада.

Общинарите предлагат и промяна на маршрута на тролей 8: От жк. "Гоце Делчев" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Васил Левски"/бул. "Цар Освободител", направо по бул. "Васил Левски" до "Сточна гара", обратен завой на кръговото кръстовище на площад "Сточна гара" и бул. "Васил Левски" по маршрута до жк. "Гоце Делчев"

Промяна има и за автобусите до Витоша, които е заложено да работят целогодишно. Линия 63 да извършва три курса дневно до "Златните мостове"  в периода 1-ви октомври – 31 март, а в останалото време движението ще се преценява според сезона.  Автобус 66 също да вози пътници през цялото време на годината, като прави по 3 курс до "Морените" Двата автобуса ще могат да бъдат спирани от движение при неблогоприятни метеоролотични условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Вяряг преди 3 години
Банишора е НАЙ-ВЕЛИКИЯ КВАРТАЛ!
13
2
 
1
 
! Отговори
моля? преди 3 години
До кога ще ни занимавате с проблемите на София.София не е България, нима това не го разбирате, а?А кога Правителството на Бойко най-после ще помисли за провинцията?
12
2
 
0
 
! Отговори
179 преди 3 години
Заради него ли премахват 306 ?
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не разбирам каква е разликата между тролей 5 и тролей 3? Да го бяха пуснали поне по Сливница, СУ и тогава Цариградско.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, тези от вас, които не различават тролей и трамвай, да не коментират
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен е чудесно, че развиват тролейбусния транспорт, който е екологичен и сравнително евтин. А в случая няма да се налага и изграждане на ново тролейбусно трасе. Виждам, че много отдавна, когато също е имало тролей 3, маршрутът е бил по-различен, но пак е стигал до болница Св. Анна.И ако не сте разбрали, разписанието на тролейбус 5 остава същото...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А трамваите в Лозенец кога ще ги върнат?
7
2
 
4
 
! Отговори
мхм преди 3 години
видяхме предложенията, всички са в лошо за софия, особено трамвай 5
6
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 3 години
Шопе, много правописни грешки допускаш ..."това си е същия маршрут" -> "това си е същияТ маршрут""ама не можеме и не искаме сички да се возиме на метро..." -> "ама не можем и не искаме всички да се возим на метро..."
5
3
 
12
 
! Отговори
Тъпотия преди 3 години
Страшна идиотщина - новият тролей дублира 5-ицата, а пък със смяната на 8-ицата направо, нищо от ВМА до 5-те кьошета няма върви по Цариградско, демек сменяй превозно средство, плащай втори билет. Благодаря, Фандък.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закриват автобус 306, разреждат интервала на движение на тролей 5 пък после се хвалят.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E, паметно е - като тунела под Ламанша!
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябва да сменят номера от 5 на 3 и така и така това си е същия маршрут... Ей, съсипаха транспорта, заради кирливото метро...ама не можеме и не искаме сички да се возиме на метро...
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ! Малко да се успокоят джендърите от Спаси София, че от няколко дни реват за този тролей.