Есента настъпва с облаци и дъжд над цялата страна

В четвъртък ще захладнее чувствително
0

В сряда най-ниските температури ще са от 12 до 17 градуса, по Черноморието - до 20. През деня от запад на изток облаците бързо ще се увеличават. Следобед ще започнат валежи, като през нощта ще превалява по Черноморското ни крайбрежие.

На север от Варна ще прегърми. Вятърът ще бъде свеж от югозапад със скорости до 38 км/ч, по планините - засилен. Максималните температури ще са от 24 до 30 градуса, по Черноморието - до 25-27. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

От прогнозата ѝ стана ясно още, че над Добруджа облачността ще бъде разкъсана, увеличаваща се от запад. Следобед ще превалява и прегърмява. В района на Шумен дневните температури ще достигат до 29-31 градуса.

Над планините ще бъде ветровито със значителна облачност, с превалявания в Западна Стара планина, Витоша и Рила. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде силен от северозапад до 60 км/ч, в ниските части от запад - до 48 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 9-10 градуса, а на 1500 м - до 14-15.

В четвъртък над страната бързо ще премине нова хладна вълна с валежи главно над северните и над източните райони. Чувствително ще захладнее. В петък ще има повече облаци над източните и над южните райони. Преваляванията над Добруджа ще спират. През следващите дни утрините ще бъдат хладни, със сутрешни мъгли и повече слънце през деня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари