София ще купува 15 трамвая на старо от Прага?

Предложението ще бъде гласувано в четвъртък
18 окт 2020 08:31, Ния Христова
64
София ще купува 15 трамвая на старо от Прага?
Снимка: БГНЕС
Столичната община обмисля дали да закупи 15 стари трамвая от Прага. Предложението е на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и общинския съветник от ГЕРБ Стефан Марков, а крайното решение ще бъде гласувано на заседание на Столичния общински съвет в четвъртък, съобщава "Монитор".
 
Мотрисите тип Т6А5 са в движение от 1996 г. Те ще бъдат закупени за общо 620 хил. лв. без ДДС.
 
В мотивите за покупката се изтъква още, че возилата ще заменят близо 40-годишни мотриси, чиито заводски ремонт би струвал 2 пъти по-скъпо от закупуването на трамваи втора упореба.
 
В тях се отбелязва също, че доставените в периода 2016-2019 г. употребявани трамваи от Прага повече от три години обслужват линиите № 20 и 22 и са изключително надеждни и сигурни. До момента с тях не е допусната нито една сериозна техническа авария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
За какво са ни? Нали е намаляло потреблението на градски транспорт? Спряха и трамвай 23 до центъра. Само пари ще раздават, а след това билета 2.00лв.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София ще купува 15 трамвая на старо от Прага? Но на цена на нови.
54
1
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Те затова ни взеха в Европа, за да станем Сметището на ЕС - старите дизели от Германия и Австрия, старите трамваи от Чехия, боклyците на Италия, 40-годишното зеленясало месо от Ирландия...Де що има боклyци в Европа все у нас ще ги докарат!Отдавна е време да приключим с тоя ЕС!
53
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Какво направихте със софийския трамваен завод?Сега можеше български мотриси да се движат из София,ама демонокрацията иска да ***.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трамвайте който се движат по линия 20 и 22 са абсолютен ужас ! Който се е возил с тях знае !
51
1
 
8
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Гешев - това е Сигнал за Корупция .Превод - това е Корупция .Доказателства - Двамата от ГЕРБ бяха в Прага на разноски на тяхното Трамвайно ДЕПО - Подкупени са с по 50 000 евро да купят стари таралясници на по 40 години по 100 000 лева всяко чудо на техниката от ВСВ .
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем В Ротердам също вървят стари трамваи от Виена Много са симпатични
49
0
 
3
 
! Отговори
ФАНДЪШКА преди 3 години
ти пак ли не си разбрала, за далаверата или пари нема - отидоха за изтребителите
48
1
 
5
 
! Отговори
ЗА 3 РЪКА ЕВРОПЕЙЦИ преди 3 години
2 ръка трамваи са голяма радост. Обаче на ТИКВАТА банкнотите по 500 ЕВРО са новички, както и майбасите на мутрите. Апропо властта знае ли, че МАРГИНИТЕ сложиха ръка на целия Слънчев бряг. Или това беше целта като подгониха Ветко и приятели
47
0
 
7
 
! Отговори
еех преди 3 години
"Соличната община обмисля" - соличната община въобще не мисли, нямат с какво. И ако премиера ни е особняк то общинарите са истинско бедствие. София от хубав град се превърна в палестински лагер, отчасти от пренаселване но основно от корупционите разрешения за строеж. Всяка свободна дупка от квадратни метри беше дарена на строителната мафия и резултата ще го усетим слеващите години като горчив, срамен и подтискащ опит.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че ще купят втора ръка,а покрай сделката някой ще щипне от парите.
45
0
 
6
 
! Отговори
Я преди 3 години
Трамваите стари-самолетите нови.А аз си купих нов Голф на старо.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комисионните ще бъдат кто за нови
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди няколко дни купихме два стари кораба за по 2 милиона лева всеки./на по 30 години/А сега ще ги ремонтираме за незнайно каква цена/само някои хора я знаят/.Е затова сме на това дередже.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купихме стари мотриси за метрото.Купуваме стари,ръждясали трамваи(например 22)после ги боядисваме и ги пробутваме на населението като почти нови.Внасяме бок..ка на Европа,за да тровим нашите деца.Правим некачествени магистрали ,за да се убиваме на тях.А покрай всичко това властта краде като за последно.Докога,бе?
41
0
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 3 години
До Анонимен: Не са написали, колко ще струва ремонта. От ремонти се крадне най-много. Ако се купуват стари, поне да са на най-много 15 години. тоест около 2005.
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много разбирачи. Но този модел трамваи са железни. Нямат грешка. За нашата инфра са префектни. За тези пари ще е престъпление да не се вземат...
39
0
 
15
 
! Отговори
недоволен преди 3 години
Супер новина сменяма 40 годишни транваи с 30 годишни! Баси как да не се възхити човек на гениалността на тези хора.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре втора ръка отколкото да стане както във Велико Търново , като се съсипаха тролейбусите и нямаше пари за нови, просто ги замениха с 30-годишни автобуси бълващи менделеевата таблица.
37
2
 
9
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 3 години
Все ми е на ума , че 96-та година Чехите са били милионери и са ги купили чисто нови.По ми се чини , че ща са им ги прибутали от ФРГ , и сега дойде нашия ред.