Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност

"Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност"
13 май 2021 09:43, Ния Христова
52
Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност
Снимка: БГНЕС
"От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. Най-вече при такива случаи причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си.", каза пред Нова тв психологът Ина Антонова за стрелбата в столичното метро.
 
Тя обясни, че гневът е устойчива емоция и може да остане дълго във времето. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.
Още по темата
 
"Винаги има някакво предупреждение, винаги има нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност. Трябва да се загуби надеждата, което значи, че човекът е опитал няколко други начина преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота поради съвест", обясни още Антонова.
 
Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената, но жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е напълно възможна, ако двамата са имали лични отношения.

52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
41540 преди 1 месец
Без никакви доказателства е недопустимо да се плискат такива фантасмагории в публичното пространство, защото накърняват достойнстовто и чувствата на съпруга на пострадалата жена. Никаква полза няма от подобни коментари, защото не могат да предотвратят следващи убийства. Колкото повече се шуми, толкова повече се утвърждава този модел на поведение. Проявете малко разум и спрете да разнищвате убийства и самоубийства. Всички се достатъчно тревожни в делник и празник и без тия пикантерии.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коренът на всяко зло са парите и жените.
33
1
 
1
 
! Отговори
One преди 1 месец
Това беше към коментар новмер едно, относно "психоложката".
32
0
 
0
 
! Отговори
One преди 1 месец
Много си прав/а. Рядко некадърна, злобна и безотговорна в работата си, казвам го от опит.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
26 това не ти е сапунка, в реалният живот златотърсачките се пречукват почти винаги. Коя от наркотоци, коя при катастрофа с 200 коя на път за летището към някой остров през брюксел или швейцария.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко е късно за ревност на шейсетака...Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не му дава право да отнеме човешки живот. Нито е първия/та/, който се е почувствал излъган и изоставен, нито ще е последния. Нормалните хора не разрешават проблемите си чрез убийство. Познавам много жени изоставени поради бременност и отгледали сами децата си, и много мъже изоставени след като са били използвани и измамени, но те, въпреки мъката, са нормални хора, а не убийци. Освен това никой не знае какви взаимоотношения са имали, може жената да не е искала близост с него???
28
2
 
7
 
! Отговори
Майна до 25 преди 1 месец
А ти как разбра, че жената / на 56 години/ е златотърсачка?? Нещо като ясновидец ли си?
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли е имало в куфарчето, акциите на кой мутраген са били пратени да се перат в Брюксел?
26
0
 
8
 
! Отговори
О хо хо до 24 преди 1 месец
Ти ще убиеш ли, ако си загубил пари...любов...доверие...? Ежедневно се случва както на мъже, така и на жени, вкл. и на мен ми се е случвало. Но да стигнеш до убийство???? Не е това начинът.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обективно, необективно, това е сигнал за други златотърсачки.Умните жени остават живи.
24
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
А за да се стигне дотам чужд мъж да те застреля като куче с четири куршума, смятай за каква игра става дума.
23
3
 
5
 
! Отговори
Обективно до 19 преди 1 месец
Колкото и да не е светица жената / никой не знае/ - Не Тя е убиецът в случая! Искала е да избяга от него, защото е имала билет за Брюксел. Ама не й се получило заради 4 куршума.
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяко действие си има мотив.Само жените и златотърсачките никога не са виновни.За нищо.
21
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Вината в такива случаи е и на двамата. За да се стигне дотам да я застреля като куче в метрото, тя му е отровила живота.
20
1
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Никой не им е крив на " милионерите с ум" , че си търсят точно такъв тип жени - златотърсачки. Ти явно никога не си се срещал с друг тип жени, защото те не са атрактивни за теб. А и те няма да ти обърнат внимание, закото няма какво да си говорят с теб, милионере.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжът това..., мъжът онова...А жената светица сигурно.
18
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Мъжът е искал да умрат заедно! Това е " либов", криворазбрана като криворазбрана циливилизация! Чипът в главата...без мисъл за другите от семействата им.
17
0
 
5
 
! Отговори
Всъщност преди 1 месец
...до 14...всъщност е точно обратното ...Убиецът Доказва, че Не е Човек!!! Дори животните убиват само за храна. Но животът днес не струва и жълти стотинки за тези, които се мислят за Богове!
16
1
 
4
 
! Отговори
до лелка преди 1 месец
Лоши тези изедници.Само банковите им сметки са хубави.Не стойте до изедниците, никой не ви държи насила.Правете бизнес (с ум), печелете милиони и ги зарежете тези лоши изедници.