Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
5
 
! Отговори
Скънк преди 1 месец
Когато нямс за какво, винаги пишат акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. Да обжалва!!!
270
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам какво се е случило преди да снимам. Нали знаете колко случаи има, като се появи останалата част от случката, че нещата не са така както мислите, а още повече са случаите, когато останалата част не се появява и го отнася невинния. Преди да се правят изказвания е добре да се прегледат и представят всички факти по случая
269
7
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 1 месец
Само така ,разберете ,че ще се подчините на нас ковид-фашистите .И вие и децата ви, ще ви ваксинират !
268
1
 
5
 
! Отговори
Набшюдател преди 1 месец
Жената е било мъж приличащ на жена. Костадин Костадинов с бицепси 20 см, тип кокоши пищялки.
267
1
 
4
 
! Отговори
БайХ преди 1 месец
Класическа история с класически наратив. По този сюжет толкова много е работено и обсъждано че няма какво повече да се каже. Желая късмет на госпожата да има възможност да си изиграе картите добре, също поздравявам полицаите за изпълнението на задълженията си и им желая много професионализъм с който да респектират във всеки смисъл на думата.
266
0
 
2
 
! Отговори
На Арменският поп преди 1 месец
"Но тук ако госпожата чете, няколко съвета за правата й....."да се оплаче......госпожата да си прави курбан на тази дата, че можеше да стане далеч по-лошо.
265
6
 
6
 
! Отговори
Данчо Заптието преди 1 месец
Бой поТиквата гадните антиваксъри!
264
5
 
6
 
! Отговори
Павел преди 1 месец
Фашизъм
263
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е в САЩ малко ни интересува, там не продават дрога след работа и министърът им не е бивш шофьор на Мето Илиенски. Но тук ако госпожата чете, няколко съвета за правата й. Актът влиза в сила след седмица, подава писмено възражажение до началника на охранителна в рамките на тази седмица, със сигурност ако не иска да заведе дело по ЗОДИ, ще потулят случая. Иначе пред свидетели и начинаещ адвокат по гражданско дело ще спечели за нея, може да включи и сексуално опипване, както се вижда от видеото
262
3
 
3
 
! Отговори
Тази куха лейка преди 1 месец
нека тук в САЩ да се държи с полицията.....
261
0
 
1
 
! Отговори
До Бай Хой преди 1 месец
Що бе, кажи си твоето и длъжността . Или те е страх, че като те нагазят от вътрешна за незаконния арест, да не станеш охранител на мол без 20 заплати при пенсия.
260
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 159 260: *** тя глуха ли е била? А не пррроста?
259
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стандартно в градския транспорт пътуват БЕЗ МАСКИ предимно представителите на тинята на обществото. Разяснете коя е била ТАЯ. (видяхте ли как се изказах полит-коректно!)
258
0
 
4
 
! Отговори
159 преди 1 месец
Много хора, че дори и служители на реда, нямат представа какво може да доведе до загуба на слух. Дори има и предразсъдъци и обидни изказвания относно хора с намален или изгубен слух. Така е, "Сит на гладен не вярва", казва една друга поговорка, но е много уместна в този случай.
257
1
 
3
 
! Отговори
Бай ХХООЙ! преди 1 месец
До Анонимен256Що бе - тая кукувица е проста антиваксърка като тебе, но теб те е страх. Даже да си кажеш името!
256
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шили риби милиционерино, всичко се връща на тоя свят. Не си мисли че като си сложил фуражката си безсмъртен.Първо си прочети вашите собствени правилници в МВР кога се прилага сила. На малтретираната госпожа - намирай адвокат и дело срещу психопата по ЗОД и после към Страсбург.
255
2
 
2
 
! Отговори
Ученика преди 1 месец
Началника праща Сводника...
254
9
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Научете се да се подчинявате на органите на реда, да изпълнявате нарежданията им и най вече да свазвате въведените правила а не да се чудите постоянно как да ги заобикаляте, за да не ви задържат и пишат актове. А и май жената доста е поразкрасила историята в нейна полза, чак да и прати човек цветя от състрадание че тарикатее.
253
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трябва да смажем фашизма още в неговия зародиш,сър...
252
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно подкрепям полицаите в този случай. А ако е чужденка, драги, непознаването на законите и правилата не е оправдание за неспазването им. Всеки ден в метрото виждам нагли и арогантни хора без маски на университета, но там полицаите са хрантутници и само дремят.