Откриват паметен кът на големия Филип Трифонов

Той ще бъде открит по проект на сина на актьора - Мартин
15 дек 2021 23:45, Красимир Ангелов
14

Откриват паметен кът на актьора Филип Трифонов в София. Предложението е на неговия син Мартин, който също е поел по пътя на изкуството.

През януари се навършва точно една година, откакто Момчето си отиде. Актьорът Филип Трифонов почина на 73-годишна възраст, но остана безсмъртен с ролите си.

Синът му Мартин пази дълбоко в сърцето си всички спомени със своя баща. Включително разходките в софийския квартал "Лозенец", където е семейното им жилище. Точно там, на ъгъла на улица на улиците "Милин камък" и "Крум Попов", иска да запечата спомена за големия актьор в паметен кът.

"Става въпрос за паметен кът, на който ще има пейка. Ние живеем на същата улица и смятам, че всички от квартала чакат с нетърпение", каза Мартин Трифонов.

От общината вече са одобрили предложението и то ще бъде факт до няколко месеца.

"Има подписка от граждани, които живеят наоколо. Има инициатива, която е подкрепена от столичната община и от нас. В момента се провеждат нужните процедури", уточни кметът на "Лозенец" Константин Павлов.

А също като баща си и Мартин е артист. Той обаче създава изкуството с ръцете си. Днес творбите му могат да бъдат видяни на емблематични места в столицата, а най-новите са изложени в галерия "Райко Алексиев".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Момчето си отива!Класика в жанра. Невето си остана икона на БГ кино , а Филип бе гимназиста по който много момичата бяха влюбени.Не зная защо върхови достижения в театъра и киното сега се отричат. Та филма Козият рог е върховото постижение в на БГ кино.Поклон пред светлата памет на артистите от БГ театър, кино!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, не знам. София заприлича на гробище. Поне да бутнат *** първо. Даже на някакъв "голям" депутат направиха паметник на "Иван Асен II".
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умря като куче без два лева ,а сега кът ще му откриват.Да го бяха нахранили и стоплили с тия пари...Извратено време на извратени хора с някаква псевдо идея за величие!
4
3
 
0
 
! Отговори
Ми... преди 2 години
квот-такова.
3
4
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ПОКЛОН
2
4
 
23
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
"Момчето" наистина е голям, но за разлика от многото болшевишки лакей в театъра и киното и скромен. ... Взимам повод от фамилията Трифонов. И това мултигруповско л,йно е голямо, но само на ръст. Оказа се мижитурка и лъжец.
1
2
 
14
 
! Отговори
Голям.. преди 2 години
Много голям, заслужава го !