Протест на Спаси София с искане за оставката на Фандъкова

Проблемите - презастрояването, некачествени ремонти
75
Протест на Спаси София с искане за оставката на Фандъкова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова от 18 часа днес от Гражданската организация Спаси София ще протестират пред сградата на Общината, за да покажат чрез недоволството си, че има редица проблеми, които не са решени и ще представят пред присъстващите как те могат да бъдат изпълнени, обясни Борис Бонев от организацията.

Сред недостатъците, които са видими, обясни още той са лошото състояние на много от улиците и булевардите в столицата, некачествено направените ремонти, презастрояването, проблемите с паркирането и мръсния въздух, посочи Борис Бонев пред БНР.

"На протеста сме поканили експерти, които не просто да назоват проблемите на София, но и да дадат решението, защото за нашата организация е изключително важно да говорим в конкретика и не само да критикуваме, а винаги да казваме как може да се случи по-добре. Ще ви дам един конкретен пример за некачествените ремонти", каза той.

"За нас решението там е да има един съвсем различен тип договори, в които да има много по-високо заложени санкции, да има много по-ясен контрол, да има проекти, в които да се влиза в детайли по начина, по който се изгражда инфраструктурата, да не се очаква от фирмите да импровизират на наш гръб и за наша сметка", посочи Бонев.

"Но, най-важното нещо е, че ние сме готови да покажем политическата смелост, за да наложим тези правила на работа на фирмите, а не да им адвокатстваме, каквато роля в момента играе Столичната община. Тя се явява, на практика, адвокат на тези фирми, вместо да защитава обществените интереси", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Кака преди 1 година
Ще използвам един любим израз на Умнокрасивите за описване на ситуацията - Мижав интерес
50
0
 
7
 
! Отговори
Wind преди 1 година
А кой ще спаси София от спаси София
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандъкова не е само за оставка, а и за съд и затвор.
48
4
 
10
 
! Отговори
Биляна преди 1 година
Ха,ха,ха мераклията за кмет Борко протести ще прави за оставката на Фандъкова?! Тоя същия дето плащаше на бабичките и дядовците да се бутат в ограничителните на трамвайната линия на Граф Игнатиев.Я се скрии бе негодник,я изчезвай.Какво си направил ти за София,та се перчиш бе?! Нищо!
47
9
 
9
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Това злобно нещо ,Борисчо да се разкара,с жалките си напъни, за кмет.Лъжец-запазена марка за ПП и останалите променкаджии.Ние трябва да се спасяваме от вас бе наглеци
46
9
 
7
 
! Отговори
До опиняка 53 преди 1 година
Ние софиянци си избрахме Киро, така че ти , селянино, бягай при бащицата си.
45
14
 
14
 
! Отговори
www преди 1 година
Този иска да е кмет на София! Софиянци, нека помислим искаме ли Кирчо номер 2 за кмет! Аз не го искам! Нека видим всички платформи, проекти и т.н., но този ми е номер последен като избор!
44
5
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Ела на протеста и ще разбереш
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така! Време е някой да я отрезви, ако не е деменция нейното, де.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но не разбрах как ти ще решиш тези проблеми.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** докато не стане кмет няма да мирне.
40
8
 
21
 
! Отговори
София преди 1 година
Тоя освен да направи София една огромна синя зона, друго няма да направи. Предпочитам некой друг кмет с визия и име. Този от както го знам с жалкото му НПО, постоянно ходят и крякат нагоре-надолу и съсипват не един и два умни проекта заради глупавите им виждания.
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борката освен ЛГБТ май е и от боята.
38
3
 
14
 
! Отговори
Един по-дебел преди 1 година
за борко и дружинка
37
8
 
16
 
! Отговори
ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА- 2020 преди 1 година
НАРОДА ВЕЧЕ ИЗЧЕГЪРТА : ОТРОВНОТО ТРИО, МАЯ КОНОПА, СЛАВИ БЕНД........ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО ПП - ТЯХ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ...
36
11
 
18
 
! Отговори
айдеее преди 1 година
недоволните от Фандъкова да се връщат по селата от които са дошли ! заради тях София се презастрои , на всякъде се миека , няма места в ясли , градини и училища .
35
8
 
20
 
! Отговори
мда преди 1 година
борислава бонева иска да е е следващата кметица :) и прайда да е целогодишен .
34
7
 
3
 
! Отговори
gg преди 1 година
do 38:LinaПодкрепям!!!
33
24
 
18
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Грозотата на Сф , дело на Ге Пи груп ( на боцо) е видима и за слепите. Този " успех " е с любезното съдействие на фанТъпова. Последния им общ успех са " жълтите павета " , Графа също. Просто ге.питата ползват ман.говци, които нямат идея какво правят. Важно е милионките като бонбонки да пълнят чекмеджето.
32
2
 
21
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
Като ви омръзне единия артист, ДеСе ви го сменя веднага с друг :))))))))))))))Важното е, маймуните да не търсят проблема извън артиста, и да вярват в системата като гласуват ;)