НСО обяви мерките за сигурност за честванията на Васил Левски

Гражданите ще преминават през 3 пункта
17 фев 2023 10:50, Красимир Ангелов
17
НСО обяви мерките за сигурност за честванията на Васил Левски
Снимка: БГНЕС

Националната служба за охрана обяви мерки за сигурност на възпоменателната церемония в столицата по повод 150 години от гибелта на Васил Левски.

На 19 февруари (неделя) в София ще бъде отбелязана 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, като кулминацията ще е от 18,00 часа на паметника на Левски в центъра на столицата.

За гарантиране на сигурността на присъстващите на възпоменателната церемония служителите на Националната служба за охрана (НСО) ще извършват проверка на гражданите за общоопасни предмети и вещества. Желаещите да присъстват ще имат достъп през три пункта за проверка – на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“; при бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и при бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15.00 часа и след приключване на официалната церемония.

Началото на пропускателния режим за граждани е от 17.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора,на тези избори отивайте да гласувате,защото тук някакви финансирани от Гласа на Америка даже взеха да ни водят пропаганди срещу Левски!Пишат ни и даже как нямало турско робство!А сега искат да ни заробят да плащаме хотели и оръжия до живот на някакви чужденци,които утре ще си заминат.Вече изнесоха 500 милиона,а във вид на оръжие много повече.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате ли да получите повиквателна за фронта?Тогава гласувайте за партииите на войната!Искате ли да плащате цял живот 5-звездни хотели?Тогава гласувайте за партиите на войната!Искате ли да ядете мyxи и заплатите ви да ги дават за война?Тогава гласувайте за партиите на войната!Народееее,гласувай!Гласувай и гладувай!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 9 Това е по-скоро мемориал на Васил Левски в София. Срам и позор да нямаме паметник в София в цял ръст на Васил Левски, както примерно на света София.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честване? Обесването на Левски е честване за вас? Знаете ли какво означава дуумата бе, пишман драскачи? Вие сте откачили напълно!
6
2
 
4
 
! Отговори
Дръжте далеч преди 1 година
от паметника жълтокафявопаветните ***-шизита Дъй Бъ и Пръ Пръ! Не се знае какви и33вращения са намислили платените с0р0соидiotes...
5
2
 
5
 
! Отговори
Вето преди 1 година
Най добрия начин да почета Левски ,Раковски ,Ботев ,Кочо ,Райна е да дам вето на турчина и аз от дете съм го направил ,така аз давам своето за хората предците които са се борили за свобода и са си дали живота .Това е мое лично решение и не подлежи на промяна !
4
0
 
9
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Много ги пазят тези националфашисти и мунчовци.Не може и свободно до паметника да отидеш,трябва легитимации.. /Който почита Левски,може винаги да се поклони и остави цвете.Няма нужда да се меси с разни *** и демагози,които са там на 19.02за да се покажат.
3
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
И туРковите !!!
2
1
 
10
 
! Отговори
За какво говорим преди 1 година
НСО масово охранява престъпници - Пеевски, Горанов, Борисов, Гешев, Овчаров ...... НСО е поредния Франкенщайн наред с ДАНС, МВР, ДАР, Прокуратура!
1
4
 
4
 
! Отговори
Ахмат Козар преди 1 година
Изгонете Потлеристите